Foto: Getty Images / All Over Press

Alternativt United i FA-cupen

Det er slett ikke sikkert de kjører over Reading.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny mandag
V4 Romme: Ny kanonsesong for Leif

V5 Leangen: En favoritt og et voldsomt objekt
V65 Färjestad: Lekegrinda til Goop

langoddsen finner vi en del ishockey og bandy, og ymse fotball fra Hellas, Sveits, Tyrkia, treningskamper på La Manga, og 2. Bundesliga, Ligue 2 og League One. Kveldens storkamper er Manchester United - Reading i FA-cupen og Siena - Lazio i Serie A.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
232. St. Pauli - 1. FC Köln U 2,95

2. Bundesliga. Begge disse spilte på øverste nivå for to sesonger siden, men per i dag er begge langt unna en retur. Hjemmelaget sliter i bunnen, tre poeng over streken, men med brukbare 4-4-2 på hjemmebane. 0-0 mot Cottbus sist. Köln har sluttet å tape, og med 4-5-0 på de ni siste har de krøpet opp på en 9. plass. Det blir for mye uavgjort til å kjempe i toppen. 0-0 mot Cottbus og 0-0 mot Sandhausen på de to siste reisene. Kveldens kamp tror vi blir jevn, omtrent som sesongens omvendte oppgjør (0-0). Vi synes uavgjort til 2,95 er det beste langskuddet på dagens meny.

Dagens avslag
237. Siena - Lazio B 2,30

Serie A. Vi må melde avslag på selveste Lazio i kveld. Med toppscorer Klose på skadelisten, 4-3-4 borte i serien og uten seier på de fire siste rundene, er de ikke noen opplagt vinner i Siena. Legg til at de stilte toppet borte mot Mönchengladbach i Europa League torsdag og jobbet inn 3-3 der før returkampen om tre dager, der de antagelig også må stille med sine beste for å vinne, og det begynner å se tungt ut med tanke på kveldens kamp. Siena er ikke noe stort lag, men de har slått Sampdoria og Inter i sine to siste hjemme, og vi melder pass i denne.

Dagens spill
Vi benytter oss av Norsk Tippings handicapvarianter i dag. Ikke de klare favorittseirene, vi ser på hvilke outsidere som kan klare seg bedre enn forventet.

Manchester United - Reading
FA-cupen, 5. runde. Manchester United spilte 1-1 borte mot Real Madrid i Champions League onsdag forrige uke, og sikret seg et godt utgangspunkt til returkampen på Old Trafford 5. mars. I dag handler det om å ta et skritt til mot finalen i FA-cupen, en turnering United ikke har vunnet siden 2004, men som Ferguson har uttalt at de skal gjøre alt for å vinne denne gangen. Det var på håret at de ikke røk ut mot West Ham i 3. runde, men de klarte 2-2 etter Van Persie-scoring på overtid og vant omkampen 1-0. Runden etter slo de Fulham 4-1. Ferguson endrer som regel mye på laget til cup-kampene, så selv om ambisjonen om finale sikkert er reell, gambles det en del med laguttakene underveis. Neste kamp for United etter denne er bortekamp mot QPR i Premier League lørdag. Formen er god og de har 12-0-1 på Old Trafford i ligaen.

Manager Ferguson varsler endringer i laget. Hvis vi tar hele troppen og trekker fra de 11 som startet i Madrid, samt skadde Scholes (m) og Fletcher (m), og komponerer det beste laget av dem som er igjen, skal vi være ganske nær kveldens startoppstilling. Teamtalk tipper Hernandez på topp, Ashley Young og Nani på kantene og gjensyn med Smalling, Cleverley, Anderson og Vidic.

Reading har slått ut Crawley Town og Sheffield United på veien hit. I Premier League sliter de i bunnen og de tapte 1-2 i Stoke forrige helg, men de hadde 4-2-1 på de syv rundene før det. Formen fikk et kraftig oppsving rundt nyttår, og vi har fått se noen durabelige comeback i sluttminuttene mot West Bromwich (snudde fra 0-2 til 3-2), borte mot Newcastle (snudde fra 0-1 til 2-1) og mot Chelsea (hentet opp 0-2 til 2-2). Dog har de bare 1-2-10 på bortebane i ligaen, svakest av alle.

Manager McDermott har noe usikkerhet rundt Leigertwood (m) og Kebe (m), de skal sjekkes nærere avspark. Sistnevnte har scoret bra med mål i det siste, så det vil være synd for Reading om han ikke starter. Roberts (a) og McCarthy (k) har vært ute en god stund. Det meldes ellers at målfarlige Le Fondre (a) og Hunt (a) er i form til å starte kampen.

Da lagene møttes i ligaen i Reading i desember ble vant United 4-3. Alle målene kom før pause.

Hjemmelaget går for gull i Premier League, Champions League og i denne turneringen. Ligacupen er de ute av, de røk ut mot Chelsea i 1/8-finalen. I kveld stiller de et endret lag, ikke et svakt lag, men et annet lag enn det vi så i CL. Reading har vist såpass mye i ligaen den siste tiden at vi tror de unngår total slakt på Old Trafford. Objektet som frister oss er varianten der Reading er gitt to mål på forhånd. Den ledelsen tro vi de kan klare å holde kampen gjennom. Oddsen er 2,05 og spillet går inn dersom Reading vinner, spiller uavgjort eller taper med maksimalt ett mål. Objektet må kombineres.

Se kampen live på TV 2 Sumo

Norsk Tipping

244. Rio Ave FC - Sporting Braga
Portugisisk Primeira. Rio Ave er oppe på en flott 5. plass, bare to poeng bak dagens motstander på fjerde. Begge disse plassene gir kvalifiseringsspill til Europa League. Rio Ave har vært svært positive på bortebane denne sesongen, og ligger høyt av den grunn, mens 2-3-4 på eget gress er mer beskjedent. Forrige hjemmekamp tok de en fin 2-1-seier mot Sporting Lisboa, og formen er god med 3-1-1 på de fem siste rundene.

Klubben forteller på sin nettside at Jeferson (f) er eneste skadefravær, han har vært ute en stund. Tarantini (m) og Rodriguez (f) er tilbake til kveldens kamp. Hele troppen kan sees her.

Sporting Braga har ikke vært stabile nok denne sesongen til å kunne utfordre Porto og Benfica om topp-plasseringene. De er også fem poeng bak Ferrerira på 3. plassen før kveldens kamp, og formen er så som så. 1-1-3 på de fem siste rundene og målscore 12-12 på disse fem forteller om defensive problemer. De to siste reisene har gitt tap 2-3 mot Nacional og 3-3 mot bunnlaget Beira-Mar. 3-2-3 borte totalt.

Elderson (f) er tilbake etter spill for Nigeria i Afrikamesterskapet. Ismaily (f) er solgt til Shakthar Donetsk og Emídio Rafael (f) spiller ikke kveldens kamp, forteller klubben på sin nettside, der de også har lagt ut kveldens tropp. Rabiola (a) kan debutere etter overgangen fra Segunda-laget C.D. Aves.

Innbyrdes oppgjør forteller at borteseire er sjelden kost mellom disse. På denne siden av årtusenskiftet har 18 oppgjør gitt 10-7-1, med den ene borteseieren til Braga tilbake i 2005.

Vi har problemer med å se at bortelaget skal være så store favoritter her. Form har de ikke, og null tradisjoner for å vinne på dagens bane. Hjemmelaget har vært en positiv overraskelse hittil, og 1,60 for at de unngår tap ser bra ut. Vi får en dobbel til 3,28 og setter 100 kroner. Spillefrist klokken 20.55.

(ikke i papirprog.) Manchester United - Reading (0-2) 2,30 4,00 2,05
244. Rio Ave FC - Sporting Braga (1-0) 1,60 3,60 3,60

Total odds 3,28

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør