Foto: AP/Scanpix

Aston Villa mot stupet

Med enorme skadeproblemer og null selvtillit er det ingen grunn til at Aston Villa skal være favoritt lørdag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Hva er det Tony Pulis gjør?
Tippetips lørdag: Fem friske ekstramillioner i potten
V75 Momarken: Hamre igjen

Julefotballen ruller for fullt i England og lørdag er det atter full runde i alle de fire største ligaene der borte. I Premier League spilles riktignok noen av kampene søndag. På langoddsprogrammet er det selvsagt fra alle fire ligaene, men det også skotsk fotball på listen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Burnley - Leicester H 2,80
Charlie Austin holder koken og med en av fulltrefferne i 2-0 seieren hjemme mot Derby onsdag, er Austin allerede opp i 19 ligamål denne sesongen. sammen med martin Paterson danner han en spennende spissduo for Burnley. En svak bortestatistikk (3-2-7) gjør at laget ikke bedre enn nummer 13 med sine 33 poeng. Hjemme på Turf Moor går det meste på skinner (6-4-2). Variable 1-3-1 på de fem siste seriekampene. Viktige Austin er dog litt usikker til denne kampen. Leicester måtte som ventet forsvare seg borte mot Hull onsdag, men dessverre for vårt oddstips fikk ikke Steve Bruce sine gutter hull på byllen og Leicester tok med seg et sjeldent bortepoeng. Sjeldent da Leicester ikke har bedre enn 3-3-6 på bortebane. Hvorfor oddsetterne stadig gør Leicester til favoritt på bortebane er ikke lett å begripe og her er det bare å angripe 2,80 på hjemmeseieren.

Preston - Doncaster B 2,65
Vi er kommet vel halvveis i sesongen i league One og på 12 hjemmekamper har preston kun vunnet tre. Er på 14. plass med 31 poeng og har tolv poeng opp til lørdagens motstander som ligger på 4. plass med 43 poeng. Doncaster har råsterke 8-3-1 på bortebane, likevel er Preston gjort til klar favoritt lørdag. Den er vi ikke med på i det hele tatt og 2,65 på Doncaster er det soleklare valget i denne kampen.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens avslag
Norwich - Manchester City
2. juledag var det 1,50 i odds på Chelsea borte mot Norwich, Lørdag er oddsen sunket til 1,45 når Manchester City kommer på besøk. Det er ikke lett å motivere spill en slik odds og når Sunderland kan slå Manchester City, så kan vel også Norwich gjøre det. taper Manchester City denne kampen så er det garantert over for Roberto Mancini og uansett så styrer vi mer enn langt unna denne.

Dagens spill
Aston Villa - Wigan

Det er ikke lett å begripe hvordan Aston Villa kunne vinne 3-1 borte mot Liverpool tredje sist, etter å ha sett laget i de to siste. 0-8 borte mot Chelsea, ble etterfulgt av 0-4 hjemme for Tottenham onsdag kveld. Slik Aston Villa har sett ut i disse to kampene lukter det bunnstrid lang vei, men vi skal ikke glemme at Villa viste flotte taktet i hjemmemøtene med Manchester United og Arsenal for en drøy måned siden. Skadesituasjonen er nok en vesentlig årsak til problemene nå på slutten. 18 poeng har Villa foreløpig, det er kun tre poeng ned til Wigan under streken. 2-4-3 er ikke mer enn knapt middels hjemme på Villa Park.

Ron Vlaar, Gabriel Agbonlahor, Charles N'Zogbia, Darren Bent , Richard Dunne og Andreas Weimann mistet alle kampen mot Tottenham onsdag. Nå må Villa i tillegg klare seg uten Nathan Baker (f) som skadet seg mot Tottenham. I tillegg soner Fabian Delph karantene.

Wigan sliter også med skader for tiden, men hang svært godt med i bortemøtet mot Everton onsdag til tross for tap 1-2. 0-1-5 på de seks siste for Wigan som med sine 15 poeng, har ett poeng opp til Southampton på sikker plass. Antolin Alcaraz kan være tilbake for Wigan lørdag, ellers er det ingen endringer fra troppen mot Everton.

Livsfarlig kamp dette og Wigan er uten tvil i stand til å ta alle poengene. Vi spiller HB på tippekupongen, men dette er oddstips og vurderinger av odds kontra muligheter. I vår verden så er det klar verdi på borteseieren her og 2,90 klarer vi ikke å la stå urørt. Aston Villa mangler åtte mann lørdag og minst seks av dem ville vært i startoppstillingen. Wigan vet hva dette dreier seg om og vi drar til med et singelspill på Wigan som har vunnet to av de fem siste tilsvarende. Vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 1 lørdag (spillestopp kl 15.55):
Kamp 53 Aston Villa - Wigan 2,15 2,95 2,90
Klikk her for å levere denne singelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør