I TOPPFORM: Jackson Martinez har scoret i to kamper på rad og Atletico Madrid er i suveren form.
I TOPPFORM: Jackson Martinez har scoret i to kamper på rad og Atletico Madrid er i suveren form. Foto: Sergio Perez (Reuters)

Atletico har fått opp dampen

Tre seire på rappen og 8-1 i målforskjell er status for Atletico Madrid etter landslagspausen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sampdorias to annullerte scoringer i første omgang oppsummerer flyten vi har for tiden - selv om begge var korrekte. Heldigvis fikk vi inn Eder-scoring til 2,45 i andre omgang, dog.

Sportspills øvrige fredagsmeny:
Oddstips 1:
Brentford slår Austin-løst QPR
Langskudd: Alexander Meier kan sjokkere Bayern

TV-kampene: Slik er helgens oversikt
Tippemagasinet:
Se en ny episode

V5A Øvrevoll: Pirlo duger også på Øvrevoll

Det er en rekke spennende og favoritt-tunge kamper på fredagens langoddsprogram, og det bør være mange flotte underholdningsspill for de som vil se en fredagskamp.

Dagens dobbel, innleveringsfrist klokken 19.55.
Atletico Madrid + Heracles, samlet odds 2,97.

Deportivo la Coruna - Atletico Madrid, B 1,65
Det kan bare gå én vei for hjemmelaget nå. De åpnet sesongen rett og slett strålende og ligger fortsatt på sjetteplass, men de har to poeng de siste tre kampene og nådde et nytt bunnpunkt med 2-0-tap borte for Malaga sist.

Det var også noen svake lag de tok seirene i sesonginnledningen mot, selv om det ikke er mening å ta noe fra underdogen.

Victor Sanchez' mannskap har imponert stort denne sesongen, men i denne kampen tror jeg kvalitetsforskjellen vil avgjøre. At hjemmelaget mangler reservekeeper Manu Fernandez har neppe mye å si.

Atletico Madrid har kvittet seg med stjerner som Arda Turan og Mario Mandzukic i sommer, men har klart seg greit og klatrer stadig oppover på tabellen. Forrige helgs 2-1-seier hjemme over Valencia var på mange måter det beste de har prestert denne sesongen, og siden landslagspausen har de tre seire og 8-1 i målforskjell.

Oddsen på borteseier er ikke spesielt attraktiv, men Atletico Madrid har så vanvittig mange strenger å spille på offensivt. Nå er både Jackson Martinez og Yannick Ferreira-Carrasco også kommet i gang, som betyr at Deportivo-forsvaret vil få enormt mye å håndtere. Luciano Vietto er mann de fortsatt venter på, han er skadet.

1,65 er i laveste laget, men Atletico Madrid er så gode. Jeg backer dem med god samvittighet.

Heracles - Willem II, H 1,80
Som også med Deportivo, er det mange som bare venter på en nedtur for Heracles. De har åpnet sesongen solid med 7-0-3 og tapene har kommet for storlagene AZ og Ajax, samt borte mot Rorda i første runde.

De siste fem har de to tap mot de to førstnevnte lagene. Spesielt hjemme har de vært bra med 4-0-1 og det er her de tapte for Ajax. Hjemme har de solide 8-3 i målforskjell.

Hjemmelaget har en rekke skadefravær. Bas Sibum, Oussama Tannane, Rick Hemmink, Peter van Ooijen og Dario Vucijevic er alle skadet. Kun Tannane og van Ooijen har en viktig rolle i laget, dog - Tannane scoret fem mål på syv kamper før han ble suspendert og så skadet. De tre andre har spilt til sammen en kamp.

Det er den vanskelige andresesongen for Willem II, som tok en imponerende 9. plass forrige sesong, i sin første sesong tilbake på øverste nivå. Da hadde de 5-2-10 på bortebane og plukket klart mest poeng hjemme.

Denne sesongen er det 1-4-5 på ti kamper og tredje sisteplass, med to poeng de siste fire kampene. Borte har det sett bekmørkt ut med to poeng fra fem kamper og bare tre scorede mål.

Det virker ikke å være noen nye skadeproblemer siden forrige kamp for gjestene. Robbie Haemhouts har slitt med "hamstringklachten", som Brabants Dagblad skriver, og er bare tvilsom til denne.

Det er store forskjeller mellom disse lagenes sesonginnledninger, og Heracles har imponert stort, spesielt hjemme. Jeg har absolutt ingen problemer med å backe hjemmeseier til 1,80 odds, og totaloddsen blir da småpene 2,97.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør