Foto: hesteguiden.com

Avgjør på klassen i V75?

Begge våre bankere for dagen har svært overkommelige oppgaver foran seg, og vi tror begge gjør kort prosses til slutt, i en meget spennende rebus!

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Klikk her for å se våre V75-forslag.

Momarken i Østfold er arena for V75-kjøringen 4. juledag, og som vanlig når det gjelder V75, er det om å gjøre å gjøre de rette dragene underveis.

Vi har festet oss ved to bankere vi mener har helt riktige oppgaver foran seg denne gangen, og i tillegg spekulerer vi litt forsiktig i mot en av dagens største favoritter!

Unghestene er i fokus denne mandagen med to flotte 3-års hoppeløp for begge raser, hvor 100.000 kroner tilfaller de respektive vinnerne, og i tillegg har vi tradisjonsrike AJF. Haneborg`s Minneløp å se frem til.

Dundrer rundt de på ny?
Ja, vi mener det var en klart tøffere oppgave 15 Kabir løste på Leangen 5. desember, og vi ser ingen grunn til å gardere den tøffe Andover Hall-sønnen i V75-finalen. Ved den anledningen skylte Gottling-traveren rundt konkurrentene nedover den siste langsiden, og forsvant i fra de øvrige konkurrentene i blendende stil nedover oppløpet til en overlegen triumf på meget sterke 15.9 på tilsvarende distanse som dagens. Dagens arena passer trolig som hånd i hanske, og vi er sterke i troen på at storfavoritten her innfrir sitt tunge favorittstempel!

Ned en klasse!
Både 7 Iron Side og 8 Malcyon Magic står i trange startspor, og faren for startgalopp er overhengende på dem begge (taper uansett ut), og når vi mener at 6 Hahnemann er snakk om dagens bløff (imponerte ikke oss i seiersløpet på Biri sist med 19.0 siste tusen...), ja så har vi ingen betenkeligheter med å bankerspille 8 Mc. Laren i den femte avdelingen.

Soir Des Tibur-sønnen går strålende løp hele veien, og innsatsen til sølv på en upassende kort distanse sist mener vi var klart godkjent (sterk toer bak gode Strong Forte forut for den starten). Løp i kroppen etter litt pause har garantert gjort godt, og dagens lange distanse tror vi passer den sterke 4-åringen utmerket. Ny kusk Asbjørn Mehla er trolig en perfekt match, og når vi mener Midtfjeld-traveren her går ned en klasse, ja så spiller vi i god tro!

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Senker favoritten?
Etter sin meget sterke V75-triumf i Drammen 19. desember blir naturlig nok 6 Mysterious blytung favoritt i den tredje avdelingen, og med tilsvarende innsats blir selvsagt Frome Above-sønnen vond å stoppe på ny (det blir uansett et tøft opplegg også denne gang med en rekke startkjappe konkurrenter på innsiden...). Vi er dog litt inne på at 1 Pop My Cork kan bli en lei nøtt å knekke fra spiss (ingen nekter ham teten her) ved denne anledningen, og betaler for The bad Boy-sønnen på samtlige spilleforslag.

5-åringen var fjerde i det samme løpet som storfavoritten sist, men Sjøgren-traveren var tynt jobbet i forkant av det løpet p.g.a. behandling. Løp i kroppen har garantert gjort godt, og viser 20-prostenteren i spillet frem noe av det samme som han presterte på Bjerke 28. oktober (vant sprettlett på 14.2 over dagens distanse!), ja så skal folkebankeren få noe å bryne seg på!

Det perfekte smygløpet i rygg på kamphanene der fremme kan 9 Martin Sensei (9-prosenter!) få, og med perfekte luker til slutt er slett ikke Silver Pine-sønnen sjanseløs. Halle-traveren har bokført to triumfer i relativt enkle omgivelser etter litt pause, men på kapasitet er ikke 5-åringen noe dårligere enn favoritten. Formen er nok sterkt stigende på hesten som champion Eirik Høitomt setter seg opp bak, og vi krysser tidlig!

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

To hester gjør opp
Ja, vi satser på at favorittduoen gjør opp om den gjevste sjekken i V75-2, og vi mener at 8 Vieri (kjapp i vei, og er trolig ute i andrespor direkte) er snakk om den beste hesten. På sitt beste legger den kapable Moe Odin-sønnen dagens konkurrenter bak seg nedover Momarkens lange oppløp, og med relativt gode treningsrapporter i ryggen etter litt pause skal det dreie seg om en topp vinnersjanse. 4-åringen støtte på klart tøffere konkurrenter enn dagens før litt hvile, og med tilsvarende innsats som i den siste starten er det trolig ikke snakk om saken.

Ved den anledningen var Kruse-traveren en bunnsolid vinner på fine 30.1 full vei etter tidlig galopp, og vi mistenker at treneren (fin flyt på stallen!) har hatt siktet innstilt frem i mot dagens oppgave i lang tid, all den tid den kapable krabaten står perfekt inn på pengene i dette løpet.

Favoritten 1 Rigel Pojken støter her på klart skjerpet motstand, men Rigel Jo-sønnen har imponert såpass mye at det er snakk om en obligatorisk strek. Vi er litt redd for at 9-åringen blir overflydd ned startsiden (6 Willy Billy stryker sannsynligvis til tet), men dersom det løser seg underveis er det slett ikke utenkelig at Hillerstrøm-traveren her bokfører sin femte strake triumf.

Kommentarer til V75-1, 4 og 6 kan du lese ved å klikke her!

Ekspertforslag
Til V75-løpene på Momarken har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 120, 420, 756 og 2160 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her , mens våre to DD-forslag på hhv 100 og 300 kroner ligger ute her .

Kjøp en bong og se V75-løpene på NRK2 kl. 22.00-22.30 4. juledag!

Nettavisen ønsker alle våre lesere en fortsatt riktig God Jul!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør