VIF-spillerne har hatt mye å juble for så langt denne sesongen.
VIF-spillerne har hatt mye å juble for så langt denne sesongen. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Badeseier for VIF og RBK?

Vålerenga og Rosenborg har storspilt så langt denne sesongen. I kveld kan det bli stygt for Aalesund og Start.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel 2: 
Ulf trenger en seier
Dagens dobbel 3:  Jerv får en reaksjon
Tippetips: 1. maifest på kupongen
Oddstips:  Jonevret sitter utrygt
Tippemagasinet:  Sjekk Sjekk Jonssons tips
Tippeliga:  Alle skader og karantener
TV-fotball: Sjekk den herlige ukesoversikten

Vi står overfor et strålende torsdagsprogram på Langoddsen. I Tippeligaen og OBOS-ligaen er 1. maifest, og det spilles også kamper i La Liga, Serie A og Allsvenskan.

Onsdag ble det storeslem for oddstipsene, med treff på både singelspillet, langskuddet og dobbelen. I dag kommer vi med en rekke anbefalinger.

Vålerenga – Aalesund (0-1) H 2,15
Vålerenga varierte veldig i bortekampen mot Start sist. På det beste spilte laget med en presisjon og et trøkk som er verdig en medaljekandidat, men i perioder i annenomgang var det Start som hadde initiativet.

Det ble likevel 3-2-seier til slutt, og det er helt fortjent at Oslo-klubben er á poeng med Rosenborg, Molde og Odd på toppen av tabellen.

Jonatan Tollås Nation er trolig eneste fravær.

Aalesund har vært en eneste katastrofe i innledningen av sesongen, og etter hjemmetapet for Tromsø i helgen tok ledelsen grep og ga Harald Aabrekk sparken som trener. Trond Fredriksen rykker opp fra jobben som assistent, mens Karl Oskar Fjørtoft blir assistenttrener inntil en permanent løsning er på plass.

Fredrik Carlsen og Aron Thrandarson er fortsatt ute med skader, mens Michael Barrantes soner karantene.

Det er ikke uvanlig at avskjedigelser av trenere gir en umiddelbar opptur, men vi tror dette Aalesund-laget trenger mer tid på å komme opp på akseptabelt nivå. Vålerenga har hatt et bra tak på kveldens motstander på Ullevaal de siste sesongene, og vi tror helt klart mest på hjemmeseier.

Aalesund har tapt med to mål eller mer i tre av fire kamper så langt, mens VIF har vunnet med to mål i begge sine hjemmekamper og er i flott scoringsform. Vi setter pengene på at Oslo-laget tar en komfortabel seier.

Rosenborg – Start (0-1) H 1,60
Rosenborg fremstår for tiden som den kanskje største gullkandidaten i Tippeligaen, og 4-1-seier borte mot Viking er ikke annet enn imponerende. Scoringssnittet er på fire mål pr kamp så langt, og forsvaret er også det tetteste i serien.

Laget er styrket av at Pål André Helland, som har vært skadet siden han storspilte i seriepremien, er tilbake og klar for kamp. Tore Reginiussen og Morten Gamst Pedersen er dermed eneste fravær for hjemmelaget.

Starts økonomiske problemer at har ført til at årets tropp er av det unge og urutinerte slaget. Således er fem poeng etter fire runder ingenting å skamme seg over. Spilte tidvis god fotball hjemme mot Vålerenga sist, men tapte til slutt kampen 2-3.

Til kveldens oppgjør er Espen Hoff fortsatt ute med karantene. Jesper Mathisen mister resten av sesongen grunnet kneproblemer.

Start-forsvaret er på ingen måte tett, og forrige sesong slapp laget inn flest mål i Tippeligaen (sammen med Glimt). Dette kan fort bli stygge sifre mot et RBK som virkelig har blomstret under Kåre Hedley Ingebrigtsen.

Samlet odds for dobbelen: 3,44.

Kampstart på Ullevaal: 18.00. På Lerkendal: 20.00.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus