Foto: AP/Scanpix

Barcelona vinner El Clásico

Messi og Barcelona blir for sterke for Ronaldo og Real Madrid nok en gang. Her er dagens andre oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag
Travtips: 60 millioner i potten på Åby
Oddstips 1: Ny nedtur for FC Köln
Oddstips 2: Hjemmeseier i El Clásico
Tippetips: Slik skal vi få 12 rette
Premier League: Skader og karantener
Tippeligaen: Skader og karantener

I dag er det mye spennende på langoddsen. Sesongene i England, Spania, Tyskland, Frankrike og mange andre steder går mot slutten, og vi finner noen lag med alt å spille for, og mange lag som ikke trenger flere poeng. Det er også norsk fotball fra Toppserien, Tippeligaen, Adeccoligaen og Oddsen-Ligaen på programmet, i tillegg til Premier League, Championship, Bundesliga, Serie A, Primera Division, Æresdivisjonen, Allsvenskan og Ligue 1.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
57. Brighton - Birmingham U 2,85
Brighton er ute av form og har ingen mulighet til å nå play-off når to runder gjenstår. Klarte 2-2 hjemme mot Watford tirsdag. Birmingham trenger ett poeng for å sikre play-off. De har ikke klarte å vinne så mange bortekamper denne sesongen, men når det er ett poeng som trengs, tror vi de klarer nettopp det. Under disse spesielle forutsetningene i innspurten synes vi 2,85 for denne i våre øyne opplagte uavgjorten er verdt noen kroner.

Dagens avslag
48. Fulham - Wigan H 1,75
Det er vel ikke akkurat nå, etter at årets sluttspurt-lag Wigan har slått Liverpool, Arsenal og Manchester United, at vi setter pengene våre på ferdigspilte Fulham til 1,75.

86. Queens Park Rangers - Tottenham B 1,85
QPR kjemper desperat for å unngå nedrykk, og har vunnet sine tre siste hjemmekamper, mot tøff motstand. Tottenham trenger poeng for å holde Newcastle unna 4. palssen, men formen er ikke bedre enn at de tapte hjemme for ferdigspilte Norwich sist. Bookmakerne har overdreven tro på Tottenham i dag, mener vi, og styrer unna borteseieren til 1,85 i dette London-derbyet.

Mulig motivasjons-spill klokken 18.10
85. Middlesbrough - Southampton B 2,25
Middlesbrough - Southampton starter senere enn de andre kampene i Championship. Dersom Birmingham har spilt uavgjort eller vunnet, Cardiff har vunnet og Blackpool har vunnet, har Middlesbrough ingen sjanse til å klare play-off. De er i laber form fra før, og med en slik eventuell motivasjons-dreper på toppen, blir 2,25 på opprykksjagende Southampton et meget godt spill i våre øyne. Men forutsetningene er først klare rundt klokken 17.55. Spillefrist på Southampton er klokken 18.10.

Dette er bare noe vi nevner for våre lesere, siden forutsetningene og de forskjellige tidspunktene for kampstarter åpner for denne muligheten, men ikke for å komme med noe tips når denne artikkelen publiseres på morgenkvisten. Følg gjerne med på oddsen på Southampton, bruk for eksempel Betexplorer, etter hvert som det kommer scoringer i de andre kampene.

Dagens spill
Vi må la de fleste norske kampene ligge, for det er så mye spennende i England, Spania og Tyskland. Vi blir overrasket dersom ikke Hertha Berlin slår i realiteten nedrykksklare Kaiserslautern, men oddsen er bare 1,45, litt under det vi liker å ha som dagens spill.

Vi kommer med to spill i dag, og startet hos Ståle Solbakkens tidligere arbeidsgiver i Köln, og tok en tur innom Bristol før vi avslutter med denne norsk-spanske dobbeenl klokken 17.55

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

99. Barcelona - Real Madrid
Primera Division. El Clásico. Da Real Madrid ledet La Liga med ti poeng ned til Barcelona, lå det an til at dette El Clásico ikke ville få noen betydning for tabellen. Men nå er Barcelona bare 4 poeng bak Real Madrid, og med hjemmeseier her vil det være meget spennende før de tre siste rundene, samt den utsatte runden fra seriestarten, der Real Madrid har igjen Sevilla, AC Bilbao og Mallorca hjemme, samt Granada borte. Barcelona har igjen bortekamper mot Malaga, Real Betis og Rayo Vallecano, samt hjemmekamp mot rivalene Espanyol.

Ellers er det mye likt hos Spanias to beste lag i dag. Begge tapte den første av to semifinaler på bortebane i Champions League tidligere i uken, og begge må vinne returkampene for å gjøre CL-finalen til et nytt El Clásico. Det vil være overraskende om Bayern eller Chelsea klarer å holde unna i Spania. Begge lag har få eller ingen fravær. Muligens står Alexis Sanchez over for Barcelona, Villa (a) og Abidal (f) er ute. For Real Madrid mangler muligens Diarra (m) og Carvalho (f), men dette er ikke avgjørende. Formen i ligaen viser 10-0-0 på de ti siste for Barcelona, 7-3-0 på de ti siste for Real Madrid.

Fem siste innbyrdes oppgjør i Primera Division:

10.12.2011 Real Madrid - Barcelona 1-3
16.04.2011 Real Madrid - Barcelona 1-1
29.11.2010 Barcelona - Real Madrid 5-0
10.04.2010 Real Madrid - Barcelona 0-2
29.11.2009 Barcelona - Real Madrid 1-0

Hjemmeseieren ser opplagt ut i våre øyne. Barcelona har alltid høy ballbesittelse på hjemmebane, også mot Real Madrid, og etter bokstavlig talt stang ut mot Chelsea for noen dager siden, kommer scoringene her, tror vi. Real Madrid blir sentret i hjel på Nou Camp, og de tåler tapet, for spanske mestere blir de uansett med seire i de fire gjenstående. Vi bruker 1,60 på hjemmeseieren.

79. Haugesund - Brann
Tippeligaen. Haugesund har tatt poeng i to bortekamper på rad. Noe heldige 3-3 mot Strømsgodset ble etterfulgt av 1-1 mot Sogndal, og det ser ut som Haugesund må regnes med også på bortebane denne våren. Forrige hjemmekamp vant de 2-0 mot Molde, et greit resultat til tross for et par tvilsomme dommeravgjørelser. Hjemme på Haugesund Stadion er Haugesund alltid sterke, men Brann har de ikke slått hverken i fjor (3-3) eller året før (1-1).

Chris Pozniak og Eirik Vespestad Mæland er ute med skader. Kristoffer Haraldseid er på U18-oppdrag.

Brann fortsetter å skape målsjanser samtidig som de fortsetter å slippe til motstander litt for enkelt og litt for ofte. Dette har holdt til seier 3-1 over Sandnes Ulf, mens det har blitt tap for Rosenborg, Molde og Strømsgodset. Mot Godset manglet Rodolph Austin etter hjernerystelsen han fikk runde før, og det var noe litt tafatt over Brann, som slapp inn mål etter corner og frispark. Ojo, Askar og Barmen er farlige på topp, men det er ikke alltid nok. Som oddsspiller kan man hvertfall notere seg at det fort blir mange mål så lenge Brann spiller slik.

Rodolph Austin, Tomas Sokolowski, Markus Jonsson og Jørgen Mohus er alle uaktuelle. Fredrik Nordkvelle (lår) betegnes som usikker. Sannsynlig lagoppstilling, ifølge BA: Leciejewski – Sævarsson, Korcsmar, Kalvenes, Demir – El Fakiri, Nordkvelle, Askar, Haugen, Mjelde – Ojo.

Med Austin ute forsvinner en del kreativitet hos Brann, og vi tror rett og slett ikke det holder i vestlandsderbyet denne gangen. Når man ser hvor få og små sjanser Haugesunds Nicola Durdic trenger for å score, og hvor store rom Brann-forsvaret har gitt bort, blir 1,60 på et av landets sterkeste hjemmelag aktuelt. Vi får en dobbel til 2,56 og setter 100 kroner. Spillefrist klokken 17.55.

79. Haugesund - Brann 1,60 3,55 4,50
99. Barcelona - Real Madrid 1,60 3,70 4,65

Total odds 2,56

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør