Lionel Messi må vise toppklasse for at Barcelona skal beseire Atletico Madrid i kveld.
Lionel Messi må vise toppklasse for at Barcelona skal beseire Atletico Madrid i kveld. Foto: Josep Lago (Afp)

Barcelona vinner på femte forsøk

Atletico og Barcelona har spilt uavgjort fire kamper på rad. I kveld lykkes endelig Messi & co.

Kommersielt

Sportspills øvrige tips onsdag
Odds:
Robben bommer ikke i kveld
V4 Täby:
Galopp med utbetalingsgaranti
V5 Billund:
Toppene på plass

Champions League-kvartifinalene er det klart mest interessante på onsdagens oddsmeny. Midtukekupongen i Tipping er flyttet til fredag grunnet dårlig kamputvalg i kveld.

Dagens spill 1
Atletico Madrid - Barcelona B 2,10

I dag avgjøres det om det blir La Ligas nummer én eller to som går videre til Champions League-semifinalen.

Dette er to lag som kjenner hverandre meget godt, og med 1-1, 0-0, 0-0 og 1-1 som innbyrdes resultater denne sesongen, er det ingen tvil om at begge er dyktige til å nøytralisere motstanderens angrepsvåpen.

Det fikk vi se i det første CL-møtet, der Atleticos hardtarbeidende forsvarslinjer sørget for at Barcelona kom til langt færre sjanser enn vi er vant til. Kun glimtvis klarte Messi, Neymar og Iniesta å bryte igjennom med smarte løp og pasninger.

Men det er på ingen måte gitt at også kveldens oppgjør blir en målfattig uavgjortaffære. Forutsetningene er nemlig klare: Barcelona er nødt til å score mål, ellers er laget ute. Samtidig klarer vi ikke helt å se for oss at Atletico-spillerne vil prøve å ri på 0-0 foran hjemmefansen. Et mer offensivt Atletico vil kunne gi Barcas midtbane og angrep mer rom enn man fikk på hjemmebane.

Et tidlig mål i kampen, så blir dette fort målrikt.

Ettersom førstekeeper Victor Valdes er ute med skade, stiller Barcelona med veteranen Jose Manuel Pinto i kveld. Han har bare spilt 25 førstelagskamper siden 2008 og skapte en del usikkerhets rundt seg i det første møtet med flere sleivete inngripner. Den viktige forsvarsbrikken Gerard Piqué er også uaktuell.

Skadesituasjonen for Atletico er imidlertid trolig verre. Superspissen Diego Costa skadet kneet i Barcelona og er høyst usikker. Den faste kantspilleren Arda Turan ser ut til å gå glipp av oppgjøret. På den positive siden er Raul Garcia tilgjengelig etter å ha stått over sist.

Barcelona har gjort det bra på bortebane i viktige kamper den siste tiden (2-0 mot Manchester City, 4-3 mot Real Madrid), og i dag setter vi pengene på at Messi & co tar seg videre til semifinalen uten ekstraomganger. 2-1 til bortelaget?

Atletico Madrid - Barcelona 3,00 - 3,30 - 2,10
Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus