Anders Bardal har hatt et oppløftende VM hittil.
Anders Bardal har hatt et oppløftende VM hittil. Foto: Terje Bendiksby (NTB scanpix)

Bardal kan overraske

Anders Bardal har imponert etter comebacket og er en outsider i medajekampen i torsdagens VM-renn i stor bakke i Falun.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel 1:  
Takk for følget, Deila
Dagens dobbel 2: Spurs må prioritere cupfinalen
VM-tips, hopp:Velta kan gjøre det igjen
VM-tips:  Heidi må gjøre jobben
V5 Bjerke: Lettløst, men bankerfri i lunsj
V4 Romme:   Spennende lunsjbanker

Torsdagens langoddsprogram består blant av en rekke meget spennende returoppgjør i Europa League, en god del ishockey og tre VM-øvelser.

I Falun er det bare å glede seg til kombinert (hopp stor bakke og 10 km langrenn), stafett for kvinner og hopp stor bakke menn.

Nettavisen Sportspill satser hardt på ski-VM og har i den anledning alliert seg med Petter Soleng Skinstad som oddsekspert under hele mesterskapet. Soleng Skinstad er aktiv langrennsløpet og representerer Team Veidekke Innlandet, et av Norges Skiforbunds regionlag. Han ble nummer 20 på 15 kilometeren under NM og nummer 21 på 30 km fellesstart og og konkurrerte i Skandinavisk Cup i nettopp Falun i begynnelsen av januar i år.

Soleng Skinstad vil sammen med undertegnede (Sportspill-sjef Kurt Leirvåg) servere daglige tips til ski-VM.

Torsdagens storbakkerenn i hopp kan det bli bra sett med norske øyne. Både Rune Velta, Anders Bardal og tildels Anders Fannemel har hoppet bra på trening. Velta tangerte faktisk bakkerekorden under onsdagens kvalifisering.  Vi klemmer til med en sprek duell. 

Anders Bardal - Anders Fannemel H 1,85
Bardal Bardal hadde ekstremt gode forhold under sitt hopp og måtte safe litt, men er veldig på gang etter skaden. NRKs ekspertkommentator Johan Remen Evensen uttrykte stor tro på Bardal etter hans hopp i kvaliken, selv om lengden ble moderat. Bardal var solid både i den indviduelle konkurransen i liten bakke og i mixed hoppingen søndag kveld.

Betydelig mer ujevn hopping for Fannemel etter at han satte sin verdensrekord i Vikersund for snaue to uker siden, og heller ikke i kvaliken var Fannemel på topp. Norsk Tipping har satt Fannemel til ganske klar favoritt i denne duellen (1,65) og 1,85 på at Bardal er foran Fannemel i dagens renn er en godbit og spilles. 

Tar Rune Velta medalje? Ja. 1,85
Rune Velta tok gull i den lille bakken og fortsatte med strålende hopping i mixed konkurransen. Under onsdagens kvalifisering hoppet han 135 meter og tangerte bakkerekorden. Han smilte mye og hopper med voldsom selvtillit om dagen, og det så faktisk ut som han hadde flere meter å gå på. Rune Velta skal normalt ha fordel av stor bakke kontra liten og må være en klar medaljekandidat i dag. 1,85 på at Velta tar sin tredje av tre mulige medaljer hittil i VM er flott odds for den meget formsterke hopperen som representerer Lommedalen. 

Oddsen på denne dobbelen blir da spreke 3,42.

Spillstopp: kl. 16.00.

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5