Robert Lewandowski hadde ingen god kamp i Porto, og vi setter pengene på at Bayern München-spissen heller ikke scorer mål i returmatchen på hjemmebane.
Robert Lewandowski hadde ingen god kamp i Porto, og vi setter pengene på at Bayern München-spissen heller ikke scorer mål i returmatchen på hjemmebane. Foto: Miguel Riopa (Afp)

Bayern på trynet ut av Champions League?

Et skadeskutt Bayern München kan få det tøft med å gå videre til semifinalen i Champions League.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Oddstips:
  Motivasjonsspill til 2,25 i odds
V4 Solänget: Gaver til lunsj
V4/V5 Momarken: Innholdsrik lunsj
V65 Forus: Noe for de større løpene

Tirsdagens oddsprogram består blant annet av objekter fra Champions League, 1. runde i den norske cupen, Championship, League One, League Two, Allsvenskan, NHL og SHL-finalen.

Lewandowski scorer mål, nei 1,75
Vi varslet for Porto i det første kvartfinalemøtet mellom disse to lagene, og langskuddet til 4,25 i odds satt som et skudd.

I kveld er forutsetningene enkle: Bayern har 1-3 å hente inn og må dermed score minst to mål for å gå videre. 2-0 gir tyske avansement, mens 3-1 vil medføre ekstraomganger.

Bayern stilte med en rekke tunge fravær i Portugal, og det var lite som stemte for laget. Det offensive spillet bar preg av lynvingene Arjen Robben og Franck Ribery manglet, mens midtbanekrigen ble vunnet av Portos sterke, raske og arbeidsvillige spillere. Situasjonen ble ikke bedre av at Bayerns forsvar var nervøst og ga bort billige sjanser.

Til kveldens kamp er det fortsatt store fraværsproblemer hos Bayern. Robben, David Alaba, Javi Martinez og Medhi Benatia er definitivt ute, mens Ribery og Bastian Schweinsteiger er usikre.

Porto er heller ikke helt intakt i kveld. Backene Alex Sandro og Danilo soner karantene, og angriperen Cristian Tello må trolig stå over med skade.

Bayern er nødt til å satse offensivt for å hente inn Portos tomålsledelse, men må samtidig passe seg for bortelagets presise, raske og helhjertede kontringer. Vi er langt fra sikre på at Bayern går videre til semifinalen, og det er synd at Norsk Tipping ikke har satt opp odds på hvilket lag som avanserer.

Det finnes imidlertid 20 spill tilgjengelig på oddsprogrammet. H-oddsen på 1,25 er for lav til at vi bryr oss om den – da er det mer fristende med U til 5,25 eller B til 8,15. Men all den tid Porto er videre med ettmålstap (og kanskje tomålstap), står vi også over disse spillene.

Vi faller ned på spillet Robert Lewandowski scorer mål - ja/nei. Den polske landslagsspissen har gjort det helt ok i Bayern-trøya etter overgangen fra Borussia Dortmund (16 mål på 27 seriekamper), men 26-åringen har ikke vært en målgarantist i Champions League.

På ni kamper er det blitt tre mål, og på de siste fire kun ett. Med spillere som Robben og Ribery ute, vil bli det fort bli færre baller å jobbe med for Lewandowski, og det blir også lettere for Portos forsvar å demme opp i polakkens soner når man slipper å doble og triple opp med spillere for å stoppe Robbens raid fra høyrekanten og inn mot midten.

Et spill på at Lewandowski ikke scorer mål betales såpass høyt som 1,75 ganger innsatsen og blir vår anbefaling fra kampen.

Barcelona – Paris Saint-Germain, begge lag scorer 1,65
Barcelona spilte en praktkamp mot et svekket PSG i Paris og har allerede to bein og en og en halv arm i semifinalen etter den fortjente 3-1-seieren.

Til kveldens kamp får bortelaget Zlatan Ibrahimovic og Marco Verratti tilbake etter suspensjon. Serge Aurier soner imidlertid fortsatt, og Thiago Motta befinner seg på skadelisten. Det ser heller ikke ut til at kaptein Thiago Silva rekker kampen.

Hos Barcelona er skadesituasjonen meget bra.

Barcelona klarer seg altså med ettmålstap, og høyst sannsynlig også med tomålstap, og det er derfor lite mat å finne i H-oddsen på 1,30. At begge lagene scorer mål til 1,65 i odds er derimot mer interessant.

Det har vært mange målrike oppgjør mellom disse lagene de siste årene, og på de fem siste møtene i CL har det ikke skjedd at et av lagene har gått målløst av banen. At Barcelona scorer i kveld tar vi nesten for gitt. Messi og Neymar har virkelig funnet tonen med Suarez utover i sesongen, og laget har scoret mål i 23 av de siste 24 kampene.

PSG på sin side har scoret i 24 av de 25 siste kampene, og laget er nødt til å satse offensivt i kveld. Vi kombinerer Lewandowski-spillet med at både Barcelona og PSG scorer mål og får en dobbel CL-dobbel til 2,89 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør