Foto: AFP/Scanpix

Benfica gjør jobben

Portugiserne jager sluttspillplass i Champions League. Da er kun seier godt nok mot tabelljumbo Anderlecht.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Onsdagens øvrige meny fra Sportspill:
Tippetips:Manchester United vrakes
Hockey-Pelle: - HV 71 er på vei opp
V4 Jägersro: Se opp for denne mannen
Få oversikt: Siste nytt om CL-lagene
Viking Lotto: Vinn 123 mill. i kveld!

Dagens langskudd
Bayer Leverkusen – Manchester United U 3,25
Leverkusen ligger ett poeng bak Man U på topp i gruppe A når to kamper gjenstår. Tyskerne har vunnet begge sine hjemmekamper mot Real Sociedad og Shakthar Donetsk, mens eneste tap hittil kom mot United på Old Trafford (2-4). Vant 1-0 borte over Hertha BSC (8.) i helgen og er nummer to Bundesliga med 10-1-2 totalt. Kun avgitt poeng på hjemmebane i 1-1-kampen mot serieleder Bayern München og har opparbeidet seg solide 6-1-0 på BayArena.

Vingen Sidney Sam er ute med skade, ellers kan manager Sami Hyypia stille med sine beste menn.

Manchester United har tatt føringen i gruppa med åtte poeng fra fire kamper. Spilt uavgjort i begge sine bortekamper så langt, mot Shaktar Donetsk og Real Sociedad, og er ubeseiret på de ti siste (serie, cup og CL inkludert). Gikk på et bittert poengtap i 2-2-kampen mot Cardiff i helgen, men har kontakt med teten igjen etter de slo serieleder Arsenal helgen før. Ligger på sjetteplass med 6-3-3 totalt.

Marouane Fellaini soner karantene, mens Vidic og van Persie er ute med skader. Mangler også Jones, Fletcher og Carrick.

Man U kom best ut av det forrige møtet, men i dagens oppgjør tror vi britene får det langt tøffere. United vil være fornøyd med å beholde ett poeng og dermed også gruppeledelsen. Vi tror uavgjortfaren er høy og prøver oss med et langskudd på U til 3,25 i odds.

Dagens avslag
Real Madrid - Galatasaray H 1,22
Real Madrid kan sikre seg gruppeseieren med uavgjort eller bedre i dag. Var uten poengtap før forrige rundes 2-2-kamp mot Juventus borte, og Ancelottis menn er det mestscorende laget i CL så langt 14 mål på fire kamper. Vant hele 6-1 over Galatasaray i det omvendte møtet, men stiller med helt annet lag i kveld. Cristiano Ronaldo, Khedira, Arbeloa,Varane, Modric og Coentrao er alle ute. Di Maria og Marcelo gikk glipp av helgens 5-0-seier over Almeria, men forventes tilbake i kveld.

Galatasaray ligger best an i racet om annenplassen med sine fire poeng som hentet fra 2-2-kampen borte mot Juventus og 3-1-seieren over FCK hjemme. Har spilt seg opp i den hjemlige ligaen etter en svak start og har fått et løft etter Roberto Mancini tok styringen i september. Vunnet fire av de fem siste i Süper Lig, men tapte forrige helg mot serieleder Fenerbahçe borte og nå er det ni poeng opp til rivalen. Førstekeeper Muslera er fremdeles ute, men Drogba starter på topp etter å ha kun spilt ti minutter i helgen.

I utgangspunktet skal det være klar fordel til Real Madrid, men når vertene har flere sentrale fravær i førsteelleveren lar vi 1.22 passere i fred og ro.

Dagens spill
Anderlecht - Benfica B 2,00
Champions League. Anderlecht ligger sist i gruppa med kun ett poeng, som overraskende nok ble tatt mot PSG sist. Har kun vunnet en av deres ti siste i CL og har nå kun teoretiske muligheter til å nå sluttspillet. Må innfinne seg i å sikte seg inn på tredjeplassen, som Benfica innehar med tre poeng mer, men med formen belgierne viser synes det svært usannsynlig. Er ikke bedre enn nummer fem i den hjemlige ligaen, hvor de tapte helgens bortekamp mot Sporting Charlerloi, og står med 10-1-5 totalt. Spissen Matias Suarez er fremdeles ute med skade, mens Sacha Kljestan (m) soner karantene.

1-1-2 og tredjeplass er status for Benfica, som har tatt poengene sine ved å slå Anderlecht og spille uavgjort mot Olympiakos på hjemmebane. Leverte en god match mot grekerne i Athen sist, men Olympiakos målvakt Jiménez var i det umulige hjørnet og reddet vertene gang på gang. Har annenplassen innen rekkevidde tre poeng opp, men med en vanskelig avslutningskamp mot PSG bør alle tre hentes i dag. Viser god form i den hjemlige serien hvor de har vunnet fire på rad og ligger tredjeplass med 7-2-1 totalt, ett poeng bak Porto på topp. Må klare seg uten deres toppscorer Oscar Cardozo.

Anderlecht fikk med seg ett overraskende poeng sist, men sett under ett har belgierne vært tannløse i årets CL. Benfica vant det omvendte møtet 2-0, og selv om de mangler Cardozo på topp tror vi portugiserne stiller sterkest i dag også. 2.00 på Benfica kjøpes og blir dagens spill.

Anderlecht - Benfica 3,35 - 3,20 - 2,00
Klikk her for å levere dette spillet på nett

Klikk her for å levere dette spillet på mobilen

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør