Foto: Andrew Matthews (Pa Photos)

Birmingham går for uavgjort

Et godt utgangspunkt før returkampen mot Blackpool er det viktigste. Her er fredagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

VM i ishockey er i gang og matcher herfra dominerer langoddsen innledningsvis. Klokken 18.00 er det Rosenborg - Stabæk i Tippeligaen, før det går i 3. divisjon, Allsvenskan, Ligue 2 og irsk fotball utover kvelden. Vi finner også play-off i England der Blackpool og Birmingham skal kjempe om opprykk til Premier League.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
2. Tyskland - Italia (0-2) U 5,30

Langskuddet må nesten komme fra ishockey-VM denne gangen. Det er tradisjonelt litt ymse hva slags lag de forskjellige nasjonene klarer å stable på bena, med enkelte spillere fortsatt opptatt med sluttspill og forfall fra andre grunnet skader eller motvillighet mot å delta. Denne gangen stiller mange nasjoner ganske sterke lag. Norsk Tipping har stort sett satt et handicap på -2 på favorittene, og spørsmålet blir hvilken favoritt som ikke vinner stort, men som starter tregt og spiller jevnt med motstander. Vi tror Norge, Danmark og Hviterussland kan få det tungt, mens Italia kan tenkes å spille jevnt med Tyskland en stund. Tyskland er gode, men ikke så gode at de normalt overkjører Italia, som har en målvakt i verdensklasse. Leder Tyskland med ett mot slutten av 3. periode, tar italienerne ut keeper og kanskje får de en baklengs til i åpen kasse. Vi setter noen kroner på at tyskerne vinner med nøyaktig to mål til odds 5,30.

Dagens avslag
5. Rosenborg - Stabæk H 1,17

Det er nesten umulig å argumentere for at Stabæk skal få til noe i denne kampen, men dette er tross alt Tippeligaen, en liga der alt kan skje. Vi har sett det før, store favoritter må nøye seg med 0-0 eller taper 0-1 fullstendig mot spillets gang. Vi fikk ikke så mye mer enn 1,17 på Rosenborg da de spilte 0-0 hjemme mot Sogndal i runde 3. Ikke da Rosenborg tapte 1-2 for Stabæk her forrige sesong heller. Nå skal trønderne selvsagt vinne, men vi spiller ikke så lav odds i Tippeligaen.

Dagens spill
Det er ingen spesielt enkel dag på langoddsen denne gangen, men en del småfristende spill er det. Etter å ha snust litt på Le Mans og Troyes i Frankrike og Bjarg og Brattvåg her hjemme, bestemmer vi oss for å satse alt på ett kort. Vi tror Birmingham er veldig fornøyde med uavgjort i Blackpool før returkampen i Championships play-off.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

26. Blackpool - Birmingham
Championship, play-off. Opplegget er slik at de to beste i Championship rykker rett opp i Premier League, og det ble som kjent Reading og Southampton. Lagene på 3. til 6. plass møtes i play-off om den siste opprykksplassen. Lag nummer 3 (West Ham) møter lag nummer 6 (Cardiff) til dobbeltoppgjør hjemme/borte, mens lag nummer 4 (Birmingham) møter lag nummer 5 (Blackpool). Vinnerne møtes til play-off finale, én kamp, som går på Wembley eller en annen nøytral bane.

Da Blackpool rykket opp til Premier League via play-off for to sesonger siden, kom de inn i play-off med en forrykende form og en lang seiersrekke. De slo den gang ut Nottingham Forest med 2-1 og 4-3 og så Cardiff 3-2 i finalen. Det ble bare én sesong i Premier League, men til tross for massive endringer i spillerstallen er Ian Holloways Blackpool atter en gang i play-off, men denne gangen er ikke formen fullt så fantastisk. De ti siste viser 5-4-1, og Blackpool er ubeseirede på de syv siste rundene i ligaen. Burnley og Leeds ble slått på dagens bane i de to siste hjemmekampene, mens det bare ble 1-1 mot Barnsley.

Holloway innrømmer at han ikke hadde den helt store troen på å kjempe om opprykk før sesongen, da klubben mistet profiler som Adam, Vaughan og Campbell, samtidig som de gjenværende motvillig måtte godta store kutt i lønnen og resultater i treningskamper var lite oppløftende. Men nå er Blackpool her igjen, og Holloway fryder seg. En bonus-sjanse for Blackpools nye helter, som han kaller spillerne sine. Blackpool hadde 13-7-3 på hjemmebane i ligaen.

Innlånte Bednar (a) kan være tilbake for hjemmelaget. Dessverre er Cathcart (f) ute med grunnet mulig hjertetrøbbel, men han er også eneste fravær.

Birmingham var ikke noe topplag i begynnelsen av sesongen. Grunnen, mente mange, var at de spilte en rekke kamper i Europa League i tillegg til det tette programmet i England. På hjemmebane var Birmingham imidlertid alltid til å regne med, og de stoppet på 13-9-1 hjemme på St. Andrew's. På bortebane fikk de aldri helt dreisen og det ble ofte uavgjort mot lag de på papiret burde ha slått. 7-7-9 borte totalt. Formen er god. Etter den lille katastrofen i Portsmouth der de ledet til pause, men fikk en spiller utvist og tapte 1-4, gikk Birmingham gjennom de ni siste rundene uten tap. 5-4-0 på disse. De tre siste bortekampene endte uavgjort, mot Brighton, Ipswich og West Ham. Dette var mens man kjempet desperat for poeng til å sikre play-off, eventuelt opprykk.

Zigic (a) er tilbake. Han er en potensiell matchvinner og kan bli viktig. N'Daw (m) og Mutch (m) er også friskmeldt. Imidlertid er Spector (f) usikker, Carr (f) og Fahey (m) trolig ute, og Caldwell (f) og Myhill (k) definitivt ute.

Innbyrdes oppgjør i ligaen denne sesongen ga 2-2 på dagens bane mens Birmingham vant 3-0 hjemme.

Birmingham vant ikke spesielt mange bortekamper i ligaen og de er selvsagt livredde for tap på Bloomfield Road i dag. Siden dette avgjøres over to kamper tror vi bortelaget vil være meget tilfreds med uavgjort i kveld. Hjemme på St. Andrew's er Birmingham sterke nok til å avgjøre, mens kveldens oppgave blir å unngå tap. Vi mener dette øker sjansen for uavgjort og spiller U til 3,00. Vi setter 100 kroner og spillefristen er klokken 20.40.

26. Blackpool - Birmingham 2,35 3,00 2,55

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør