AaB tapte hele 0-6 i åpningskampen i Europa League mot Steaua, og i kveld møter danskene et enda bedre lag.
AaB tapte hele 0-6 i åpningskampen i Europa League mot Steaua, og i kveld møter danskene et enda bedre lag. Foto: Bogdan Cristel (Reuters)

Blytungt for de danske mesterne

Aalborg har fått en forferdelig start på sesongen og stiller skadeskutt mot et ukrainsk storlag i kveld.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Dagens dobbel:
Celtic har noe på gang
V5 Bjerke:  Bankerfritt og spennende
V65 Klosterskogen:  Løp til lukene!
V4 Axevalla:  Favoritter i fare
V64 Gävle:  Vi spekulerer mot dagens tyngste favoritt

Begge oddstipsene gikk inn onsdag (dobbel med Real Madrid + Leverkusen til 2,84 i odds og Ludogorets-seier til 2,55). Dermed er det blitt en eventyrlig ukestart på oddstipsene, med solide gevinster både mandag, tirsdag og onsdag.

I dag er det Europa League som utgjør indrefileten på Langoddsen, men vi kan også sette tenna i kamper fra Get-ligaen og SHL.

https://www.norsk-tipping.no/sales/validateCouponAndStoreToSession.json?WT.mc_id=Nettavisen_odds_Spill_Sportsspill_Langoddsen&0.gameID=12&0.selections=753088,3,175&0.rowPrice=100&0.system=S&0.odds=1.75Aalborg var Danmarks klart beste lag forrige sesong og vant både Superligaen og cupen. Har imidlertid fått en tung start på sesongen og står med 12 poeng på 11 kamper etter 1-1 hjemme mot nyopprykkede Hobro i helgen.

Åpnet meget godt borte mot Steaua i åpningskampen i Europa League, men kollapset fullstendig da målene uteble og keeper Nicolai Larsen ble utvist et stykke ut i andre omgang. Tapet ble til slutt på 0-6.

Slo tilbake med 1-0 mot det svake portugisiske laget Rio Ave på hjemmebane forrige runde.

Laget har vært mye rammet av skader i høst, og til kveldens kamp er Patrick Kristensen, Jakob Ahlmann, Rasmus Jönsson, Mathias Thrane, Frederik Børsting og Lukas Spalvisuaktuelle.

Spalvis, Jönsson og Kasper Kusk, som ble solgt til Twente i sommer, scoret til sammen 27 seriemål for AaB i fjor, og her har vi en soleklar årsak til at det kladder for laget om dagen.

Dynamo Kiev er i fryktinngytende for i den ukrainske ligaen og står med 5-1-0 og 17-4 i målforskjell på de siste seks kampene. Ligger på andreplass med 23 poeng på 9 kamper og ser langt sterkere ut enn i den skuffende fjorårssesongen.

Har overbevist stort så langt i Europa League og står med full pott etter å ha slått Steaua 3-1 hjemme og Rio Ave 3-0 borte.

Så godt som hele det ukrainske landslaget består av spillere som hører til i den hjemlige ligaen, og i troppen som møtte Hviterussland og Makedonia i EM-kvalik for en uke siden, hadde Dynamo med hele fem spillere. Det sier litt om kvaliteten på denne Dynamo-utgaven.

Dette blir en meget tøff oppgave for et skadeforfulgt og formløst AaB, og vi spiller B til 1,90 i odds.

(OBS! Norsk Tipping har nå senket oddsen på borteseier til 1,75.)

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør