Vålerengas Kjetil Wæhler må sone karantene for gule kort og spiller ikke søndagens serieavslutning borte mot Strømsgodset.
Vålerengas Kjetil Wæhler må sone karantene for gule kort og spiller ikke søndagens serieavslutning borte mot Strømsgodset. Foto: Audun Braastad (NTB scanpix)

Blytungt uten Wæhler

Vålerenga må unnvære Kjetil Wæhler mot meget formsterke Strømsgodset. Tippeligaens formlag jakter sølvet og innfrir med stil?

Kommersielt

Søndagens meny fra Sportspill:
Oddstips 2: Roma best i den evige stad
Oddstips 3: Benteke sender Liverpool til himmels
Oddslangskudd:
- Kan ikke motstå fristelsen
Tippetips: Mjøndalen må vinne i Stavanger
TV-fotball/streaming: Sjekk søndagens oversikt
V75 Eskilstuna: Ekstra V75 med kanonløp

Vi har en herlig fotballsøndag foran oss på Langoddsen og i Premier League skal både Arsenal, Tottenham, Liverpool og Manchester City spille. I Spania er både Barcelona og Real Madrid i aksjon, og i Serie A er det Roma-derbyet mellom Roma og Lazio som er godbiten. Her hjemme er det siste runde i Tippeligaen, og den aller største spenningen knytter seg til hvem av Start og Mjøndalen som rykker ned.

Strømsgodset - Vålerenga pause H - 1,92
Tre poeng her og Godset tar sølv. Det er de klare forutsetningene før denne kampen og Godset kan også ønske Marcus Pedersen tilbake etter karantene. Voldsomme 8-2-0 på de ti siste seriekampene for Godset nå, som har hatt en eventyrlig høstsesong. Knallsterke 10-3-1 hjemme på Marienlyst.

Vålerenga innledet bra i vårsesongen, men utover høsten har det vist seg at Enga ikke har vært gode nok til å blande seg inn i medaljekampen. Har levert flotte 7-4-3 på bortebane i år. Ghayas Zahid er tilbake etter karantene, men VIF må unnvære viktige Kjetil Wæhler som har pådratt seg sju gule kort og følgelig må sone karantene.

Strømsgodset har gått som toget på slutten og i fire av de fem siste hjemmekampene har Godset også ledet til pause. Motstanderne har blant annet vært Molde, Odd og Rosenborg. All den tid laget trolig må vinne denne kampen for å sikre sølvet, er det ingen grunn til å ikke tråkke til fra start. Vålerenga uten Kjetil Wæhler er sårbart og i tillegg får altså Godset Marcus Pedersen tilbake etter karantene. Det skal være svært gode muligheter for at Godset går til pause med ledelse her og 1,92 i odds er fin odds og spilles.

Start - Molde B 1,90
Det ble ikke bedre for Start når Mons Ivar Mjelde forlot trenerposten tidligere i høst, snarere tvertimot. 0-3-7 på de ti siste forteller om et lag som ikke evner, selv om de må. Hang bra med borte mot Stabæk sist søndag, men røk likevel fortjent 2-3. Skulle Mjøndalen vinne borte mot Viking, må Start ha tre poeng her for å unngå direkte nedrykk. Gudmundur Kristjansson er usikker.

Det er ingen tvil om at Molde har det største makspotensialet i Tippeligaen, men i seriespillet har det blitt rotet bort for mange poeng underveis. Ole Gunnar Solskjær rår over en meget sterk tropp, og Molde kommer ikke til Kristiansand for å forære Start poengene. Er videre i Europa League etter bragden i Glasgow torsdag og sluttspillet der starter ikke før godt ut på nyåret. Både Harmeet Singh og Tommy Høiland er tilgjengelige igjen for Molde etter karantener.

Ole Gunnar Solskjær og Molde settes til 1,90 i denne kampen. Og Molde er i strålende form. Det får ikke hjelpe at Start kjemper for tilværelsen, det har de gjort hele høsten uten å vinne fotballkamper. Molde spilles.

Dobbelen med Strømsgodset-ledelse til pause og Molde-seier gir 3,65 i totalodds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør