Foto: hesteguiden.com

Bo sitter bak nok en vinner

På tross av at dyktige Bo Westergård trolig innleder med en storfavoritt tror vi det kan være fine penger på gang til de som prikker fem rette.

Kommersielt

Klikk her for å se våre V5-forslag.

For en traventusiast er det fantastisk gøy å se hvordan Bo Westergård stadig presenterer flotte hester som står for kruttsterke prestasjoner, og i dag får vi nok en gang se en spennende type i form av 7 Nigne Vang. Etter en flott 3-årssesong med tre triumfer, og en sterk 15-tid i bagasjen tok vår klare banker for dagen vinterferie før hun dukket opp i et tøft V75-løp i Drammen i den siste starten.

Ved den anledningen fullførte 4-årshoppa strålende til tredje på meget sterke 16.3 full vei, og på den prestasjonen skal King Conch-datteren være totalt overlegen dagens konkurrenter. Løp i kroppen har normalt gjort godt etter meget lang pause, og vi garderer ikke.

To hester gjør opp?
I den tredje avdelingen har vi klart mest tro på duoen 1 Yumbo Bob og 5 Callistoga. Førstnevnte er i rivende utvikling, og dersom kusk Cato Antonsen skulle klare å erobre føringen med Freiherr As-sønnen dreier det seg trolig om en topp vinnersjanse. Triumfen på meget sterke 15.7 i den siste starten var av den solide sorten, og i følge treneren har 4-åringen en 14-tid inne.

Sistnevnte likte vi svært godt i debuten selv om Comets Tail-datteren ikke helt klarte å fullføre sitt angrep, men vi forventer å få se en klart skarpere utgave til dagens dyst når 5-årshoppa nå har fått et løp i kroppen.

Vi har ikke kontroll på 8 Nibrazac Blue, men å gå helt til topps etter meget lang pause fra spor åtte på en sprint mot hester som trolig går en lav 15-tid ser for oss litt tøft ut på forhånd.

"Kjøp en ekspertkupong her"

Åpent
De tre øvrige avdelingene er ikke av de enkleste å løse, og at vi får en smell eller to er slett ikke utenkelig. I den andre avdelingen støter vi på et litt ruglete kaldblodsløp, men vi syntes tre hester skiller seg litt ut.

Klart mest spennende i løpet er 9 Horgen Vera, og i en feilfri utgave tror vi Elding-datteren har en topp vinnersjanse. 4-årshoppa feilet vekk en fremskutt plassering i tøft lag i den nest siste starten, og i den siste starten følte vi at kusk Geir V. Gundersen kun kjørte på sikkerhet mot Bork Odin & Co.

12 Torv Stjerna går stadig fine løp, og fra sitt springspor skaffer trolig Spikeld-datteren seg en fremskutt posisjon direkte. Det er hakket enklere i mot for Killingmo-traveren ved denne anledningen, og 5-årshoppa er en naturlig gardering sammen med 14 Nøstemai som stadig viser fremgang.

"Kjøp en ekspertkupong her"

Favorittene står veldig sjanseartet til i den fjerde avdelingen, og vi værer en smell. Veldig interessant til står duoen 1 Alm Tindar og 2 Kjølstad Jo To. Førstnevnte varslet form i den siste starten, og Moe Odin-sønnen får neppe en finere oppgave enn dagens. Sistnevnte er en spesialsprinter, og litt pause kan ha gjort godt på Rigel Jo-sønnen som har mye fart i beina.

I finalen syntes vi 2 Blitzie Sign står lekkert til, og Smoke`n Lantern-datteren som rasket med seg 137.500 kroner i to V75-løp på akkurat samme tiden i fjor er etter vårt syn den klart mest interessante i løpet som en foreløpig 11-prosenter. 5-årshoppa har tidligere vist seg god etter litt pause, og tet fra start til mål er slett ikke noe usannsynlig scenario. Veldig ille til står 12 Obrigada, men Mikkelborg-traveren som er vant til å møte klart bedre hester enn dagens konkurrenter er spillbar når det foreløpig kun er snakk om et femtevalg. Favoritten 3 Vinn De Luxe støter her på klart skjerpet motstand, og er kun en gardering litt ute i våre øyne.

Ekspertforslag
Vi har satt opp tre spilleforslag på hhv 96, 288 og 864 kroner.

I tillegg har vi satt opp to meget spennende DD-forslag på hhv 100 og 320 kroner som du kan kjøpe her !

Kjøp en bong og se løpene på nrk.no nett-tvi kveld!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus