YDMYKET: Bordeaux ble regelrett ydmyket da Caen kom på besøk i helgen.
YDMYKET: Bordeaux ble regelrett ydmyket da Caen kom på besøk i helgen. Foto: Nicolas Tucat (Afp)

Bordeaux sliter alltid borte

Bastia har levert bra på hjemmebane i år etter år, og møter et formsvakt Bordeaux.

Kommersielt

Desember startet flott for Nettavisens oddstips. Dobbelen med Stoke og Burton til 3,61 i odds gikk inn sammen med singelen på Luleå til 2,30 av totalt fire oddstips.

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1
: Oppturen fortsetter for Liverpool 
Oddstips 3: Barcelona sender lilleputtene hjem i skam
Oddstips 4: Denne superspissen leverer alltid
Skiskytingdobbel:
Dette er ikke Johannes' favorittøvelse
Tippekupongen: Klopp har fått skikk på Liverpool

Fantasy-fotball: Nå kan du kjøpe en ny verdensstjerne

TV-kampene: Dette er ukens oversikt

V76 Bjerke: Høitomt har bankeren
V4 Jägersro Galopp
: Ny galoppsuksess onsdag

Det er en rekke spennende oppgjør på onsdagens langoddsprogram, med kamper fra engelsk ligacup, fransk liga og diverse hockeykamper. I tillegg er det tippekupong med 1,5 millioner i bonuspotten!

Dagens singel 2, innleveringsfrist klokken 18.55.
SC Bastia - Bordeaux, H 2,80 (satt ned fra 3,00).

Hjemmelaget er et tradisjonelt hjemmelag, og har 4-0-3 på hjemmebane denne sesongen, og har tatt hele tolv av totalt 15 poeng på eget gress. Tapene har kommet mot GFC Ajaccio (som var i sitt livs form), PSG og Nice.

I helgen fungerte planen deres borte mot Nantes perfekt og de stakk derfra med ett poeng.

Det er det defensive som er hjemmelagets største styrke og målvakt Leca er i svært bra form. De er imidlertid nødt til å finne en måte å klare seg uten den viktige defensive midtbanespilleren Cahuzac, han er suspendert. Djiku, Diallo og Kamano er skadet, Diallo er den eneste med en virkelig viktig rolle i laget denne sesongen.

Hjemmelaget er ikke i den beste formen, dog. De har 1-2-1 de siste fire kampene og tre tap på rad før det. Innbyrdes har de to siste kampene mellom lagene endt uavgjort, men Bastia vant denne hjemmekampen i 13/14-sesongen.

Merkelig favoritt
Den umiddelbare tanken på dette objektet er at det fremstår svært merkelig med Bordeaux som såpass stor favoritt. De har en uavgjort og to tap etter landslagspausen, og i helgen ble det et ydmykende 1-4-tap hjemme for Caen.

Ikke bare ble de rundtspilt på banen, de fikk drøssevis med kort. Det betyr at midtbanespillerne Khazri (som også er toppscorer) og Biyogo-Poko og forsvarer Pallois, som alle er suspenderte. Sertic, Toure, Pablo og Sane er også skadet, men har ikke en viktig rolle i laget.

Borteformen gir ikke mye grunn til umiddelbar selvtillit. De har 0-4-3 på reisefot denne sesongen og 16 baklengs på disse syv kampene.

Bastia er tradisjonelt et knallsterkt hjemmelag og Bordeaux viste utallige svakhetstegn da de tapte stort for Caen i helgen. Med gjestenes svake bortestatistikk er det svært fristende å backe Bastia til 2,80.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør