BLIR NOK HVILT: Bournemouths hattrick-helt blir neppe å se mot Hartlepool.
BLIR NOK HVILT: Bournemouths hattrick-helt blir neppe å se mot Hartlepool. Foto: Ben Stansall (Afp)

Bournemouth kan gå på en cupbombe

Ligacupen er Bournemouths desidert minst viktige turnering denne sesongen, mens motstanderen er i fin flyt.

Kommersielt

Sportspills øvrige tirsdagsmeny:
Dagens langskudd 1:
Basel kan gå på en kjempesmell
Dagens dobbel:
Ny episode av norsk Champions League-duell
V5A Momarken
: En perfekt banker
V4 Färjestad: Et solid holdepunkt mot cashen

tirsdagens langoddsprogram er det først og fremst engelsk og fransk ligacup og Champions League-kvalifisering som gjelder. Høydepunktet for mange nordmenn er returoppgjøret mellom Malmö - Celtic.

Dagens langskudd 2, innleveringsfrist klokken 20.40.
Hartlepool - Bournemouth, H 6,75.

Vi skal ikke lyve: Det er hjemmeoddsen vi ikke klarer å styre unna. Hartlepool er tre nivåer under dagens motstander og slet forrige sesong stort i League Two, men dette er likevel et uhyre spennende spill.

Hjemmelaget må lure på hva de ikke har gjort like riktig som Bournemouth. I 2013 spilte de sammen i League One og siden det har Bournemouth peiset oppover i ligasystemet.

Hartlepool var faktisk nære ved å rykke ned forrige sesong, men reddet stumpene på sesongens aller siste dag. Genitrekket deres var å hente inn Ronnie Moore på slutten av 2014, som har hele 41% seiersstatistikk ifølge Wikipedia. Det er solid for et lag som lå på dumpeplass lenge ut i forrige sesong.

Overgangssommeren har vært solid for vertene, som har signert en rekke spennende spillere - alle gratis - og tilført kvalitet og bredde.

Denne sesongen har de åpnet langt friskere og har tre seiere på rad mot svak motstand, før de tapte 2-0 borte mot Stevenage. Det var imidlertid ikke et særlig fortjent tap og de slapp inn mål på dødball på overtid i første omgang og på et skikkelig route-one-mål på slutten av kampen.

Matthew Bates spiller ikke dagens kamp, han vil bli savnet i midtforsvaret.

Bournemouth prioriterer neppe
Det blir spennende å se hvilket Bournemouth-lag vi får se i kveld. For lag som har å unngå nedrykk som målsetning for sesong, pleier ligacupen sjelden å være prioritet. I skrivende stund har vi ikke fått noen forventet lagoppstilling, men det vil overraske stort om spillere som Callum Wilson (tre mål i helgen) spiller kampen.

For alt til helgen kommer en ny, livsviktig Premier League-kamp, når formlaget Leicester kommer på besøk. Lokalavisen Daily Echo har knapt skrevet et ord om denne kampen - det sier litt om hvor lite den betyr.

Forrige sesong kom de til helt til femte runde av cupen, da de ble slått ut av Liverpool.

Harry Arter er eneste fravær for gjestene, som har gode muligheter til å teste spillere denne kampen.

Det er ingen tvil om at Bournemouth er det beste laget blant disse to, men vi ser stor grunn til å tvile på hvor mye de vil prioritere denne cupen. Premier League er rett og slett så mye viktigere.

Hartlepool er i en positivt flyt og dette vil sannsynligvis bli sesongens store høydepunkt for hjemmefansen. Dette betyr rett og slett mer for hjemmelaget, og hjemmeoddsen på 6,75 er for spennende til å ikke testes.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus