AFC Bournemouth og Joshua King møter Cardiff i serieåpningen på hjemmebane. Det bør være plankekjøring for King & Co. Her er den norske landslagsspilleren i duell med Olympique de Marseille-spiller Boubacar Kamara. Bournemouth    Foto: Reuters/John Sibley
AFC Bournemouth og Joshua King møter Cardiff i serieåpningen på hjemmebane. Det bør være plankekjøring for King & Co. Her er den norske landslagsspilleren i duell med Olympique de Marseille-spiller Boubacar Kamara. Bournemouth    Foto: Reuters/John Sibley Foto: John Sibley (Reuters)

Bournemouth stopper tapsrekken

Bournemouth har tapt åpningskampene de tre siste sesongen. Det gjør de ikke denne gangen.

Kommersielt

Ventetiden er over. Denne helgen er Premier League tilbake på langoddsprogrammet. Fredag tjuvstartet Manchester United og Leicester City, og lørdag spilles det seks kamper i verdens mest populære liga. Vi leverer tips til samtlige kamper i den første ligarunden.

Siden det er første runde i Premier League lager vi oddstips til alle helgens kamper. Vi har klart oddstips til alle lørdagskampene. Ta en titt på dette her:

Huddersfield - Chelsea: Chelsea taper serieåpningen

Newcastle - Tottenham: Spurs fikser reprise på St. James' Park

Wolverhampton - Everton: Everton mener virkelig alvor

Fulham - Crystal Palace: Tett londonoppgjør gir oss en treoddser

Watford - Brighton: Statstikken taler for U


Bournemouth – Cardiff City 1,90 – 3,35 – 3,50 H (Spillestopp kl. 1555)

Klikk her for å levere dette spillet

Bournemouth har gjort det bra under manager Eddie Howe. Han guidet The Cherries til en tolvteplass i Premier League sist sesong, elleve poeng foran Swansea som rykket ned.

Eddie Howe sine sommerkjøp virker lovende. Bournemouth har solgt Benik Afobe, Lewis Grabban og skadeplagede Max Gradel, men de har fått inn spennende spillere i Levante defensive midtbanespiller Jefferson Lerma. Diego Rico kommer inn på venstrebacken og 20 år gamle David Brooks har stort potensial i playmakerrollen.

De har vært ujevne i sesongoppkjøringen. De knuste Marseille hele 5–2 i den siste treningskampen, men i kampene før den spilte de uavgjort mot Bristol City og de tapte mot Nottingham Forest og Real Betis.

Tidligere i sommer vant de mot spanske Levante og spilte uavgjort mot Sevilla. Det er likevel vanskelig å lese noe ut av resultatene i treningskampene.

Bournemouth har tapt åpningskampene sine de tre siste sesongene, men det tror jeg ikke skjer lørdag. Nyopprykkede Cardiff har kun spilt én sesong i Premier League tidligere, og den gangen rykket de ned.

Cardiff på sin side har møtt svakere motstand i treningskampene. De banket miniputtlagene Tavistock og Bodmin Town tidlig i sommer, men deretter at de spilt uavgjort mot Torquay, og tapt mot Rotherham og Real Betis.

Prestasjonene i sommer gir ikke grunn til særlig optimisme i Wales. I Neil Warnock har de en manager som aldri har klart å overleve med et lag i toppdivisjonen.

NB! Har du husket å levere Lotto-kupongen? Lørdag ligger det 14 millioner kroner i Lotto-potten. Leverer kupongen her!

Det virker heller ikke som han har klart å hente forsterkninger til Cardiff. Josh Murphy, Bobby Reid, Alex Smithies og Greg Cunningham er alle hentet fra klubber i Championship clubs, og ingen av dem har særlig med erfaring fra Premier League. Det lover ikke bra, slik jeg ser det.

The Cherries vant fem av de siste ni hjemmekampene i ligaen sist sesong. De slo blant annet Everton og Arsenal, tapene kom mot Spurs og Manchester United.

Bournemouth vant to av tre hjemmekamper mot nyopprykkede lag sist sesong. De klarte ikke å slå Newcastle. Den kampen endte 2–2.

Sist Cardiff spilte i Premier League, så tapte de 14 av 19 bortekamper.

The Cherries har ikke klart å holde nullen hjemme på de siste 13 kampene.

Bournemouth må starte sesongen uten Junior Stanislas. Han er fortsatt ikke spilleklar etter en kneskade. Også Nathan Aké er sikker. Nysigneringen Jefferson Lerma er ventet å få sin debut mot Cardiff. Det gjelder også David Brooks. Diego Rico er ikke tilgjengelig i de tre første kampene på grunn av suspensjon i La Liga.

Cardiff har en skadefri tropp til serieåpningen. Josh Murphy, Bobby Reid, Alex Smithies og Greg Cunningham er alle ventet å debutere for The Bluebirds lørdag.

Slik ser du fotball på nett

Begrunnelse H: Bournemouth har et mer rutinert lag enn waliserne. De har også fordelen av å spille på hjemmebane. Cardiff har ikke forsterket laget nevneverdig. Bournemouth vinner serieåpningen mot et Cardiff-lag som skal få det tøft med overleve i Premier League denne sesongen. 1,90 i odds på hjemmeseier er ok. Innsatsen blir 250 kroner, og spillestopp er klokken 1555. 

Klikk her for å levere dette spillet

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør