Ungguttene i Brann har prestert bedre på reisefot denne sesongen.
Ungguttene i Brann har prestert bedre på reisefot denne sesongen. Foto: Ned Alley (NTB scanpix)

Brann er bedre borte

Brann har ikke levert i Bergen denne sesongen, men bør unngå tap i dagens bortekamp.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige fredagstips:
Dagens singel 2: Desperat jakter de hjemmeseier

Det er stille før stormen på dagens langoddsprogram.

Dagens singel 1
Lillestrøm - Brann, Slår Lillestrømm Brann?, Nei 1,91

Dagens singel 1

Lillestrøm – Brann UB


Kanarifuglene har fått en meget traust start på høstsesongen. De har mistet innflytelsesrike spillere uten å erstatte dem, samtidig som resultatene og spillet ikke har bydd på oppturer.

Nå står de med fire kamper på rad uten en eneste seier, og i den samme perioden har de kun to scorede mål. Forrige runde var de meget heldige som stjal med seg et poeng i sluttminuttene fra Aalesund.

Hjemmebanen Åråsen har heller ikke vært vitne til de helt store prestasjonene denne sesongen. 3-0-seieren mot Strømsgodset var meget sterk, men deres tre andre triumfer har kommet mot bortesvake Sogndal, Sandnes Ulf og Stabæk.

Brann har på sin side fått særdeles dårlig betalt for spesielt sine hjemmeprestasjoner denne sesongen, og forrige ukes 1-0-tap mot Viking var mot spillets gang.

Det er imidlertid ikke til å stikke under en stol at de sliter på Stadion, men på bortebane har de glimtet til oftere. De to siste kampene har de tatt en meget sterk 2-0 seier over Viking og så vidt berget uavgjort mot Stabæk. Balansen i laget har vært god for Norlings menn på fremmed gress i det siste, og de er hakket flinkere til å omsette sjansene sine.

Laget virker helt annerledes på bortebane enn det de gjør foran egne supportere i Bergen. De slapper mer av og tør mer av sitt eget spill på bortebane. Og med fem poeng opp til trygg grunn, er de avhengig av mer av den gode borteformen i dag.

Lillestrøm har utvilsomt slitt i høståpningen, og har gjort lite for å fortjene et så stort favorittstempel som de har fått i dag. Halvgardering på uavgjort eller borteseier står til 1,91, og det virker som et meget godt spill denne fredagen.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør