Foto: Erlend Aas (Scanpix)

Brann gir bort seieren

Sogndal skal ikke få store problemer med å ta de nødvendige poengene mot naboen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag
V64 Boden: Vi stoler på Robban!

V5 Biri: Et gaveløp!
Oddstips 1: Lillestrøm er i siget
Oddstips 2: Brann gir bort seieren
Tippetips: Taper RBK seks på rad?

Tippeligaen: Skaderapport
Tippeligaen: Dramatikk i siste runde
Premier League: Helgens runde
Premier League: skaderapport

Langoddsen starter klokken 12.00 med spansk fotball, og så følger nederlandsk, tysk og skotsk fotball hakk i hæl. Utover formiddagen finner vi Serie A og Premier League, men det store høydepunktet må være den avsluttende runden i Tippeligaen klokken 18.00. I tillegg finner vi blant annet fransk og brasiliansk fotball, ishockey og bandy.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
50. Getafe - Valladolid B 3,00

Vi fortsetter å gå mot Getafe på langskuddene, for dette Madrid-laget har et bunnivå som må være det laveste i La Liga. De to siste hjemmekampene er tapt, 0-1 for Levante og 2-4 for Real Betis, helt ordinære lag som kommer til Alfonso Perez og vinner. Valladolid er ikke noen stormakt på bortebane, men de er ubeseiret i sine tre siste og vant 1-0 borte mot Osasuna på forrige reise. De har også vunnet i Zaragoza, og de vinner her også hvis Getafe faller ned mot bunnivå igjen. 3,00 på borteseieren må testes.

Dagens avslag
60. Strømsgodset - Stabæk (0-1) H 1,45

Joda, Strømsgodset er veldig gode på hjemmebane og i kveld skal de takke av foran sine egne med en siste seier i 2012. Og dette kan sikkert bli 6-0 hvis Stabæk ikke er på fra start. Men Godset tar sølvet med uavgjort også, ett poeng er nok, og Europa League får de uansett om de blir nummer 2 eller 3. Stabæk kan glimte til i all sin ulykke, og de slo Sogndal 2-1 forrige runde uten noen annen motivasjon enn at det er gøy å score mål. Vi synes 1,45 på at Godset skal knuse Stabæk er for lavt.

Dagens spill
Det er mye interessant i dag også. Over/under-spill fra Tippeligaen får vi ikke denne gangen, det er spesielt, men uansett er det ikke vanskelig å finne objekter vi tror på. Vi tar med oss en kamp fra Serie A, et lag som har gitt oss gevinster flere ganger tidligere, i kombinasjon med Lillestrøm.

I dagens andre dobbel blir det mer Tippeliga, samt et spennende objekt fra Ligue 1, der Norsk Tipping igjen er frempå med fin odds.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

57. Sogndal - Brann
Tippeligaen, siste runde. Sogndal tapte 1-2 borte for nedrykksklare Stabæk forrige runde, og ligger dermed på kvalikplass for nedrykk. Med tap i dag risikerer de direkte nedrykk, Fredrikstad er bare ett poeng bak. Resultatene til Fredrikstad, Hønefoss og Sandnes Ulf er dermed med på å avgjøre Saftbygdas skjebne, og det enkleste er å vinne på Fosshaugane og sikre plassen selv. Det er rent gull for Sogndal at de har hjemmekamp mot Brann, naboen som neppe ønsker å sende dem ned og som har mistet gnisten fullstendig uansett.

Taijo Teniste og Ahye Aye Elvis er ute med skader, mens Azar Karadas (ankel) er usikker.

Brann tapte 0-2 hjemme for Tromsø sist, og ser ferdige ut. Det var det tredje strake tapet og uten mulighet for å klatre på tabellen, forventer vi lite av bortesvake bergensere i dag. 3-2-9 borte totalt.

Amin Askar, Marcus Jonsson og Christian Kalvenes er ute. Piotr Leciejewski og Tomasz Sokolowski rekker trolig heller ikke kampen mot Sogndal. Hassan El Fakiri og Fredrik Nordkvelle er usikre.

Det blir gjerne hjemmeseier når disse møtes, og vi mener alt peker på hjemmeseieren igjen. Brann har liten interesse av å vinne dette, de stiller uten et par sentrale spillere og resten gleder seg til juleferien. Oddsen på 1,65 er naturligvis farget av de spesielle omstendighetene, men denne hjemmeseieren ser så opplagt ut at vi bruker den i en dobbel.

85. Bordeaux - Marseille
Ligue 1. 2-3-0 på eget gress og bare fem scoringer er litt tynt levert av Bordeaux så langt. Men pilen peker oppover, det ble 1-0 hjemme mot Toulouse for to uker siden, før man slo til med 4-0 borte mot Lorient. Bordeaux er oppe på 6. plass og har bare tapt én gang på de 12 første rundene.

Det er lite skader og den eneste spilleren av betydning som er ute, ser ut til å være Diabate (a).

Marseille kjemper helt i toppen og har 7-2-2 på sine elleve spilte. Sterke 4-0-2 på bortebane, men nå er formen litt på retur, ser det ut til. Borteseieren mot Ajaccio er den eneste trepoengeren på de fem siste, det har blitt tap for Troyes og Valenciennes, og bare 2-2 hjemme mot Nice forrige runde. Torsdag forrige uke ble det 2-2 hjemme mot Borussia Mönchengladbach i Europa League, der man ledet, men slapp inn en sen redusering.

Gignac (a), Remy (a) og Jordan Ayew (a) er ute med skader, og Marseille er alvorlig svekket offensivt. Uten noen faste spisser tilgjengelig er det snakk om å skyve en midtbanespiller fremover, eventuelt gi sjansen til en junior eller reservespiller.

Marseille er ikke helt i toppform, de sliter ofte på dagens bane og de mangler sine tre beste spisser. Bordeaux er solide bakover og de scoret fire ganger forrige runde. 2,15 for hjemmeseier er vi nødt til å prøve. Dagens andre spill gir 3,56 i samlet odds. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 17.55.

57. Sogndal - Brann 1,65 3,65 3,95
85. Bordeaux - Marseille 2,15 2,90 3,00

Total odds 3,56

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør