Fotballgale Brasil biter negler og trygler om at Neymar (til høyre, sammen med Hernanes) sikrer avansement til semifinalen på bekostning av Colombia.
Fotballgale Brasil biter negler og trygler om at Neymar (til høyre, sammen med Hernanes) sikrer avansement til semifinalen på bekostning av Colombia. Foto: Ivan Alvarado (Reuters)

Brasil holder pusten

Colombia har imponert mer enn Brasil i VM, og i kveld kan det bli landesorg i mesterskapets vertsnasjon.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
VM-tips:
  Tyskerne har mer kvalitet
V65 Solvalla:
Melander får tillit
V64 Boden:
I kveld skal vi spille Kari
V65 Jarlsberg:
En stall i superform

Etter to lange ventedager er VM endelig tilbake, med høydepunktene Brasil - Colombia og Tyskland - Frankrike på fredagens langoddsprogram. Her blir det fyrverkeri!

Brasil - Colombia, U 3,35

Dagens VM-langskudd

Brasil - Colombia U


Vertsnasjonen har til gode å levere helt opp mot de kolossale forventningene, men det skal bemerkes at de har møtt god motstand hele veien. Det offensive fyrverkeriet har likevel uteblitt i forhold til forventningene.

Spesielt på spissplass sliter de, og Neymar er ventet å bære litt for mye vekt på sine skuldre. Han fant seg aldri til rette mot Chile, og bruke to-tre berøringer for mye hver gang han var i farlige posisjoner. Får altfor lite støtte av Fred og Jô, som ligger litt for ofte i skyggen. Oscar har også bleknet litt i forhold til den fenomenale åpningen.

Ingen Gustavo
Luiz Gustavo er suspendert til dagens kamp. I tillegg er Marcelo tvilsom og ikke ventet å starte.

Det gir denne sannsynlige lagoppstillingen: Cesar - Dani Alves, Thiago Silva, David Luiz, Maxwell - Paulinho, Fernandinho - Hulk, Oscar, Neymar - Fred.

Perfekt balanse
Colombia har på sin side funnet en perfekt balanse og storspilt så langt i mesterskapet. Avgjorde uten særlige problemer mot et svekket Uruguay. James Rodriguez har fått mye av æren, men sannheten er at de har et komplett offensivt arsenal som får god støtte av et sterkt forsvar.

Yepes og Zapata storspiller ofte på landslaget, mens Armero og Zuniga er villige på backplass. De har sluppet inn kun to scoringer så langt, mot offensivt gode lag. Det er mer ved laget enn kun James Rodriguez - selv om han har vært enestående så langt.

Colombia har ingen skadefravær og er ventet å start med disse elleve: Ospina - Zuniga, Yepes, Zapata, Armero - Cuadrado, Sanchez, Aguilar, Rodriguez - Martinez, Gutierrez. Spissene kan fort bli byttet ut med Adrian Ramos og Victor Ibarbo.

Oddsen på 1,77 til Brasil er litt for lav i forhold til prestasjonene så langt. Colombia har ikke vist at de fortjener underdogstempelet så til de grader, og vi tror de klarer en uavgjort til pene 3,35 i odds.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus