Harry Kane var kampens store spiller i Tottenhams imponerende seier over Chelsea første nyttårsdag, men det er ikke umulig at stjerneskuddet hviles i kveldens cupkamp mot Burnley.
Harry Kane var kampens store spiller i Tottenhams imponerende seier over Chelsea første nyttårsdag, men det er ikke umulig at stjerneskuddet hviles i kveldens cupkamp mot Burnley. Foto: Eddie Keogh (Reuters)

Bråstopp for Tottenham-festen

Tottenham-spillerne er høyt oppe etter 5-3-seieren over Chelsea, men kveldens cupkamp på Turf Moor kan fort bli en nedtur.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Oddstips: 
Knallsterk motstand for Liverpool
V65 Leangen: Kai er til å stole på
V64 Färjestad: En kommende stjerne

Mandagens langoddsprogram består blant annet av kamper fra FA-cupen, La Liga, Serie A, skotsk Premier League og fransk cup.

Dagens dobbel

Burnley – Tottenham (1-0) H
Cordoba – Granada under 2,5 mål jaBurnley - Tottenham (1-0) H 1,98
Tottenham har virkelig fått sving på sakene etter den svake starten på sesongen og står med 5-1-0 på de siste seks kampene i serie og cup.

Sesongens største høydepunkt så langt er utvilsomt den vanvittige 5-3-seieren over Chelsea første nyttårsdag, og nå skiller det bare to poeng opp til den gjeve fjerdeplassen som gir mulighet for spill i Champions League til høsten.

I kveld er det imidlertid 3. runde i FA-cupen som står på programmet, og vi er på ingen måte overbevist om at Spurs-festen fortsetter på lille Turf Moor i Burnley.

Hjemmelaget har nemlig også hevet spillet de siste rundene, og de to siste rundene er det blitt uavgjort borte mot Manchester City og Newcastle. Leverte en meget sterkt sisteomgang mot Newcastle, og laget kunne fort tatt alle poengene. Hadde også fortjent minst ett poeng hjemme mot Liverpool tredje sist, men klarte ikke å få ballen i mål.

Burnley-manager Sean Dyche har stilt med samme startellever i de seks siste kampene, men er trolig nødt til å gjøre noen endringer i kveld. Kaptein Jason Shackell måtte ut med en leggskade mot Newcastle og betegnes som usikker. Kevin Long pådro seg en kneskade i samme match og kan være ute i lang tid. Det jobbes med å få den innleide Manchester United-forsvareren Michael Keane berettiget for spill til i kveld, men ingenting var klart da dette tipset ble utarbeidet. Michael Duff er fortsatt på skadelisten.

Tottenham-manager Mauricio Pochettino har brukt mange reservespillere i cupkampene så langt, og det er ventet en del endringer på laget også i kveld. Nabil Bentaleb er uansett opptatt med Afrikamesterskapet, og Ryan Mason og Erik Lamelatrøbler med skader.

Norsk Tipping har satt opp Tottenham som stor favoritt på langoddsen med 1,65 i odds, mens Burnley-seier betales med hele 4,5 ganger pengene. Det er fristende å prøve seg på hjemmeseieren, men uavgjortfaren er stor.

Vi spiller derfor en handikapvariant der Burnley starter med 1-0-ledelse. Oddsen på dette objektet er 1,98, og spillet går inn hvis Tottenham ikke vinner etter ordinær tid.

Objektet kan ikke spilles som singel, og vi kombinerer med et spill fra La Liga.

Cordoba – Granada under 2,5 mål, 1,40
Meget viktig kamp i bunnstriden mellom to lag som sliter med å avgjøre kamper. Cordoba har bare vunnet én seriekamp og ligger nest sist med 11 poeng. Granada har tatt to seiere og ligger to poeng og én plass over kveldens motstander.

Cordoba ble knust 5-0 av Barcelona i den siste kampen før julepausen, mens Granada spilte 1-1 hjemme mot Getafe.

Hjemmelagets toppscorer Nabil Ghilas, midtbanspilleren Luso Delgado og forsvarerne Inigo Lopez og Iago Bouzon er usikre til dette oppgjøret.

For bortelaget ser det ut til at den forsvareren Jeison Murillo er ute, mens det er usikkerhet runde de faste spillerne Allan Nyom (forsvar), Manuel Iturra (midtbane) og angriperen Ruben Rochina.

Cordoba (11) og Granada (10) er de t0 lagene som har scoret færrest mål i La Liga, og begge har for vane å være involvert i målfattige kamper når de ikke spiller mot de aller beste lagene i ligaen.

Når vi ser bort fra 0-5-tapet for Barcelona, har Cordoba 1-1, 0-0, 0-1, 1-0 og 0-2 som resultater i de siste fem kampene i serie og cup.

Tilsvarende tall for Granada er 1-1, 1-1, 2-1, 1-1, 1-0, 5-1 (tap for Sevilla), 0-0 og 0-0 på de åtte siste kampene.

Når vi trekker fra kampene mot topplagene Barcelona og Sevilla, har disse to altså til sammen vært involvert i kamper som har endt under 2,5 mål i ti av de siste elleve oppgjørene.

Vi tror på en jevn og målfattig kamp og spiller under 2,5 mål til 1,40 i odds.

Samlet odds for dobbelen: 2,77

Mest lest