I MEGAFORM: Olivier Giroud har bøttet inn mål for tiden.
I MEGAFORM: Olivier Giroud har bøttet inn mål for tiden. Foto: Paul Childs (Reuters)

Brennhete Arsenal slår Manchester City

Mens Arsenal går fra triumf til triumf, ser Manchester City langt mindre tillitvekkende ut.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Mandagens øvrige Sportspill-meny:
Fotballtips 2: Lukter målfest på Emirates
Hockeytips: Andreas Martinsen dundrer videre
V64 Färjestad: Enorme 2 572 902 SEK ekstra i potten
V65 Leangen:
Vi lanserer en helfrekk V65-banker

Etter en svært innbringende fredag og lørdag, ble søndagen ble om mulig enda bedre. Herlige singelspill ble lansert på Watford (3,40) og GFC Ajaccio (3,00). Skiskytingsdobbelen med duellseire til Anton Shipulin og Hilde Fenne gikk inn til 2,80 i odds, og dobbelen med seire til Hertha Berlin og Sheffield Wednesday satt klokkerent til 4,40 i odds.

Det er et noe magert utvalg på mandagens langoddsprogram, men det spilles storkamp i Premier League med Arsenal mot Manchester City og tilnærmet full runde i NHL.

Dagens singel, innleveringsfrist klokken 20.55.
Arsenal- Manchester City, H 2,25.

Arsenal har fått kritikk for å takle kampene mot topplagene dårlig, det har de forbedret denne sesongen. Leicester ble høvlet ned med 5-2 og Manchester United ble slått 3-0, samtidig som at Crystal Palace også ble slått borte. I tillegg til uavgjort mot Tottenham, har de da altså ti poeng fra fire kamper mot topp seks-lag.

Nå gjenstår det siste av topp seks-lagene og Arsenal kommer til kampen med god form, med 4-1-0 de siste fem kampene. Forrige helg ble det en komfortabel 2-0-seier borte mot Aston Villa og de har bare ett baklengsmål de siste tre - et selvmål.

Siden åpningstapet for West Ham hjemme, har de 4-2-0 på the Emirates. Uavgjortkampene kom mot Liverpool og Tottenham.

Jack Wilshere, Mikel Arteta, Francis Coquelin, Santi Cazorla, Danny Welbeck og Tomas Rocicky er stadig skadet, og har vært det en stund. Gode nyheter for Arsenal-fansen er at Alexis Sanchez kanskje rekker kampen likevel.

Uoverbevisende City
Manchester City plukker jevnt og trutt med poeng og har fire seire de siste fem kampene, men er likevel svært lite overbevisende i måten de spiller fotball på for tiden. Forrige helg tapte de nesten poeng for Swansea, men et noe heldig mål avgjorde til 2-1 mot slutten.

Det etter å ha ligget lenge under mot Borussia Mönchengladbach i Champions League, men snudd kampen i andre omgang. Så har vi tapet for Stoke før det: City er ikke i sin beste flyt.

City har en ganske svak statistikk på reisefot denne sesongen, som lyder 3-2-2. Det er ingen tvil om at de er klart best hjemme.

Vincent Kompany, kaptein og stopperklippe, er stadig ute. Det er også Samir Nasri, Pablo Zabaleta og Fernando.

Arsenal har virkelig levert varene i det siste, og de har også hevet seg betraktelig mot topplagene. Derfor backer vi hjemmeseier til 2,25 i odds - og satser på at Arsenal-fansen feirer jul med et smil om munnen.

Klikk her for å levere mandagens singel!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør