Foto: Tony Marshall / Pa Photos / NTB scanpix

Brighton ribbet for spisser

Det er nå bunnlaget Barnsley ser sitt snitt, og oddsen er god.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny tirsdag:
V65 Umeå: Ohlsson regjerer i nord

Oddstips 1: Barcelona i knestående

Tippeliga: 25 ganger pengene på Brann

Dobbel V5 Forus: Westergaard i hetluften
Lunsjtrav Bjerke: Herlig andrevalg som banker

Langoddsen byr på to spennende returkamper i Champions League, mye engelsk fotball fra Championship og nedover, samt kvartfinaler i NM i ishockey, svensk ishockeysluttspill og mye annen ishockey.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
55. Leyton Orient – Portsmouth B 4,50

League One. Leyton Orient må legge inn en skikkelig sluttspurt dersom de skal klare play-off. Formen er god og det ble borteseier mot Shrewsbury i helgen, men det er syv poeng opp etter litt variabel uttelling den siste tiden. 9-2-7 hjemme totalt er ikke helt godt nok.

Portsmouth sliter på alle bauger og kanter, men midt oppi de økonomiske problemene har de vunnet to kamper på rad, borte mot Crewe og hjemme mot Bury. Ringreven David Connolly har vist gode takter for den skakkjørte klubben, ikke bare scorer han mange mål, han viser en vinnervilje som smitter over på resten av laget. Det er syv poeng opp til trygg plass og Portsmouth er blant ligaens svakeste bortelag, men likevel synes vi 4,50 er vel høyt på borteseieren, nå som laget har begynt å vinne. Dette langskuddet må prøves.

Annonse: Vinn tidenes fotballtur i Eurojackpot!

Dagens avslag
85. Luton Town - Hyde H 1,38

Conference. Luton har vært favoritt i åtte av sine ti siste spilte, men bare én gang har de innfridd. 1-5-4 på de ti siste rundene har tatt dem ned på en lite interessant 8. plass, 14 poeng unna play-off og dermed er toget i realiteten gått. I kveld kommer en kamp de absolutt skal og bør vinne, nedrykkskandidat Hyde har tapt seks strake med en målforskjell på 1-17 i disse. Verre blir det ikke i denne divisjonen, men Hyde har i det minste noe å spille for, nemlig overlevelse, mens Luton ser ut til å ha mistet troen fullstendig. Her ser vi muligheten for en 0-0-skrell og fortsatt nedtur for begge parter. 1,38 på favoritten er alt for lavt, mener vi, slett ikke verdt risikoen.

Dagens spill
Vi har snust på Schalke, men 1,62 blir litt lite når Huntelaar og flere andre er ute. Dermed konsentrerer vi oss om Barcelona - Milan fra Champions League, og en godbit fra Championship. Vi spiller to singler i kveld.

Norsk Tipping

47. Barnsley - Brighton & Hove Albion
The Championship. Barnsley spilte FA-cup i helgen, der de takket for seg med 0-5 for Manchester City. Nå er det tilbake til ligaen og kampen for overlevelse. Barnsley ligger sist, men det skiller bare ett poeng opp til trygg plass og de har denne kampen til gode på lagene over. Formen er ikke spesielt god, de klarte riktignok 1-1 i Burnley for en uke siden, men tapte 2-3 for Bolton og 3-5 for Bristol City før det. Den lille oppturen i februar ser ut til å være forbi. Barnsley slipper nesten alltid inn mål, og er avhengige av å score to eller tre selv for å vinne. 5-4-8 på eget gress totalt.

Manager Flitcroft fikk en flying start etter at han tok over Barnsley, men de siste par ukene tyder på at magien kan være brukt opp. Fra nå av er det kun hardt arbeid som gjelder. Stephen Dawson (m) er på vei tilbake fra skade og kan få spilletid. Jim McNulty (f) er eneste fravær.

Brighton er ligaens 5. beste bortelag med sine 6-7-5 på tur. Play-off er ett poeng unna før denne midtukekampen. De to siste rundene har Gus Poyets mannskap ikke klart å score, og 0-0 hjemme mot Bristol City og tap 0-1 i Bolton er ikke slik man vil ha det. Grunnen kan være at lagets mest målfarlige spiller er ute med skade resten av sesongen, og Poyet må finne en løsning raskt, trolig må han hanke inn en målfarlig leiesoldat og krysse fingrene for at vedkommende leverer fra første stund.

Nest-toppscorer Ashley Barnes (a) fikk rødt kort på tampen sist og er ute her. Nylig røk også toppscorer Craig Mackail-Smith (a) på en skade som gjør at sesongen er over, rett etter at Will Hoskins (a) pådro seg en kneskade. Leonardo Ulloa (a) er eneste tilgjengelige spiss i dag. Han kom fra Almeria i januar, men har rukket å score et hat-trick mot Huddersfield, i 4-1-seieren 2. mars.

Barnsley går fra å kjempe mot typer som Carlos Tevez og David Silva, offensive spillere i verdensklasse, til å møte et Brighton som mangler spisser. Det er nok en mer takknemlig og overkommelig oppgave for jumboen, som trenger poengene og som gjerne vil riste av seg 0-5-tapet for City. 2,70 for hjemmeseier på Oakwell er i overkant slik vi ser det, og vi må bare kline til med 100 kroner på denne. Spillefrist klokken 20.40.

47. Barnsley - Brighton & Hove Albion 2,70 2,85 2,20

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør