Foto: Sang Tan / Ap / NTB scanpix

Brutal London-tur for Tromsø

Slik tjener du penger på Gutans vanskelig bortekamp mot Tottenham.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Torsdagens meny fra Sportspill
Oddstips 2: Betis tar Europa med storm
V65 Øvrevoll:Nettavisen byr på desert
V5 Bergen:Samlebongfest i Bergen

Det er flust av kamper på langoddsen torsdag, med blant oppgjør fra første runde i Europa League og hockey fra Norge, Sverige og Finland på programmet.

Dagens langskudd
Sheriff Tiraspol - Anzhi Makhachkala H 2,90
Sherriff vant den hjemlige ligaen i Moldova suverent forrige sesong og har innledet med tabelltopp også i år. Kommer fra 7-0 borte mot bunnlaget Academica i helgen. Deltok i Europa League også for to år siden. Gikk ikke videre fra gruppespillet, men imponerte med 2-0 hjemme mot puljevinner Dinamo Kiev 2-0.

Anzhi-eier Suleyman Kerimov har satset enorme beløp på å bygge opp et europeisk storlag de siste to sesongene, men i sommer bestemte han seg for å legge satsingen på is. Så godt som alt av stjernespillere er blitt solgt, og denne Anzhi-utgaven kan ikke sammenliknes med det laget vi så i fjor og forfjor. Har åpnet med forferdelige 0-4-4 i den russiske ligaen.

Et sultent og hjemmesterkt Sheriff-lag bør ha gode vinnersjanser mot desillusjonerte Anzhi-spillere, og 2,90 på H er et spennende langskudd.

Dagens avslag
Lazio – Legia Warszawa H 1,50
Lazio har variert veldig i prestasjonene i Europa de siste sesongene, men tok Europa League seriøst i fjor. Søndag er det imidlertid seriekamp mot erkerivalen Roma, og den kampen har nok høyere prioritet enn dagens oppgjør mot Legia. Det er ventet at trener Petkovic kommer til å hvile Klose og flere andre stjernespillere.

Legia var nær ved å kvalifisere seg for Champions League, men tapte på bortemålsregelen for Steaua. Leder den polske ligaen når sju kamper er spilt. Å spille på italienske lag som ikke er topp motiverte, er ikke lukrativt, og vi står over hjemmeoddsen på 1,50.
Klikk her for å levere dette spillet på nett.
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen.

Dagens spill
Tottenham – Tromsø (0-2) H 1,95
Tottenham viste ingen nåde med Dinamo Tbilisi i playoffen til Europa League og vant 8-0 sammenlagt. Hadde få problemer med Norwich i helgen og ligger på tredjeplass i Premier League med ni poeng på fire kamper.

Tottenham har rotert en del på mannskapet i tilsvarende Europa-kamper tidligere, men det spørs om det blir tilfelle i kveld. Manager André Villas-Boas har kjøpt en rekke nye stjerner i sommer, og dette er en ypperlig anledning til å samkjøre dem med resten av laget. Samtidig er Tottenhams stall så sterk nå at portugiseren stiller med et slagkraftig mannskap uansett hvor mye han skulle rotere.

Etienne Capoue og Aaron Lennon er ute, ellers ser det bra ut skademessig.

Tromsø ble egentlig slått ut i kvalifiseringen til Europa League, men er klar for gruppespillet fordi Besiktas ble disket fra turneringen. Tok en etterlengtet 1-0-seier over Rosenborg søndag, men ligger fortsatt på en utsatt 13. plass med 25 poeng på 23 kamper. Kun målforskjellen skiller ned til Start på kvalikplassen, og skulle det bli tap for Sarpsborg søndag, vil det bare være to poeng ned til direkte nedrykk.

Trener Agnar Christensen har varslet at Sarpsborg-kampen prioriteres høyere enn Tottenham-matchen, og at det kan komme noen endringer på laget.

Formsterke Hans Norbye fikk flere smeller mot Rosenborg og må høyst sannsynlig stå over denne kampen. Magnus Andersen fikk seg også en støyt mot RBK, men ser ut til å bli klar.

Tromsø har ikke vunnet en eneste seriekamp på bortebane denne sesongen, og må nok satse på at ta Europa-poengene hjemme på kalde Alfheim. Gutan kommer til å få det hett mellom ørene i London, og vi frykter at det kommer et stortap.

Tottenham – Tromsø (0-2) 1,95 - 3,60 - 2,60
Klikk her for å levere dette spillet på nett
Klikk her for å levere dette spillet på mobilen

Lørdag er det SuperLotto, der premien er 40 millioner kroner til én spiller eller 1 million til 40 spillere. Bli med i vår SuperLotto-konkurrans under og kjemp om et reisegavekort på 5000 kroner.

Tipp om Super Lotto-premien blir fordelt på:

40 spillere

bare én

Henter resultat ...

Bli med i konkurransen om reisegavekort til en verdi av 5000 kroner og en mengde med ekstrapremier ved å registrere deg her:

Navn:

Adresse:

Telefon:

E-post:

Takk for at du deltok!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør