Nicklas Bärkroth og de andre Brommapojkarna-spillerne er ferdig med ferien for denne gang.
Nicklas Bärkroth og de andre Brommapojkarna-spillerne er ferdig med ferien for denne gang. Foto: Erik Bjernulf/Brommapojkarna.se

Brutal slutt på ferien

Allsvenskans dårligste lag skal spille fire kamper på elleve dager.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill torsdag:
Oddstips 1: 
Europa-fotballen er i gang
V4 Årjäng: Mjølnerøds eventyruke
V75 Halmstad:  Erik innleder festkvelden
V5 Drammen:
  Lunsj med helfrekk banker

Mens vi venter på at det braker løs med kvartfinaler i Brasil fredag, kan vi tilfredsstille VM-abstinensen med spill på kvalifiseringskampene til Europa League, der Rosenborg, Tromsø og Haugesund skal forsvare Norges ære i kveld. Ellers på langoddsprogrammet finner vi noen seriekamper fra norsk 3. divisjon og Island samt Wimbledon-dueller.

Dagens oddstips 2

Vaasa - Brommapojkarna H


Allsvenskan starter opp igjen i helgen etter en måned lang sommerferie. Brommapojkarna, som ligger desidert sist med kun fem poeng på tolv kamper, får imidlertid litt kortere ferie ettersom laget skal ut i Europa League-kvalifisering i kveld.

Laget har hatt en meget skuffende sesong, og spesielt dårlig har det gått på bortebane. Seks tap av seks mulige og 5-17 i målforskjell er fasiten så langt.

Kveldens EL-kvalik er nok ikke en kamp Brommapojkarna ser frem mot med stor begeistring. Laget spiller nemlig hjemmekamp mot serieleder Malmö allerede om tre dager, og i løpet av elleve dager skal man gjennom fire matcher. En alvorlig skadesituasjon gjør at trener Stefan Billborn har måttet kalle inn to debutanter fra juniorlaget i troppen.

VPS Vaasa kom på en fin tredjeplass i den finske toppserien i fjor, men ligger nede på åttendeplass denne sesongen (6-4-6 og 18-16 i målforskjell). Stod med fire strake tap før laget slo til med 4-0 hjemme mot MyPa forrige runde.

Vaasa har også en del skader i troppen. Førstekeeperen og to andre spiller er ute, mens fem spillere betegnes som usikre. Laget må spille kveldens kamp i Valkeakoski, 28 mil fra hjembyen. Laget skal også spille fire kamper på elleve dager, men ettersom man vaker midt på tabellen og har lite å spille for i serien, kan denne kampen prioriteres høyere enn det Brommapojkarna trolig gjør.

Vaasa er ikke noe stort lag, og Allsvenskan er en bedre liga enn Veikkausliiga. Vi gir likevel finnene brukbare vinnersjanser. Brommapojkarna er det klart svakeste laget i Allsvenskan, er elendige på bortebane, har mange skader og har rustne spillere etter ferien.

H til 2,50 i odds kan testes med moderate innsatser (oddsen er blitt satt ned til 2,40).

Flotte premier i VM-quizen
Delta i Sportspills VM-quiz med flotte premier levert av Norsk Tipping nederst i denne saken.

1. premie:
Reisegavekort på 5000 kroner
Englands offisielle VM-drakt
Den offisielle VM-ballen

2. premie:
Reisegavekort på 2500 kroner
Portugals offisielle VM-drakt
Den offisielle VM-ballen

3. premie:
Englands offisielle VM-drakt (bortefarger)

4. premie
Portugals offisielle VM-drakt (bortefarger)

Du må svare riktig på samtlige 10 spørsmål for å delta i trekningen av premiene.

Vinnerne trekker og kåres på Sportspill.no torsdag 10. juli.


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør