FÅR ÆREN: Gaute Larsen får mye av æren for jærbuenes oppsving. Her fra en NM-kamp i 2013.
FÅR ÆREN: Gaute Larsen får mye av æren for jærbuenes oppsving. Her fra en NM-kamp i 2013. Foto: Vegard Wivestad Grøtt (NTB scanpix)

Bryne har fått en drømmeåpning

Og vi ser ingen grunn til at den ikke blir enda bedre denne søndagen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige meny søndag:
Oddstips 1: Bradley har alltid en plan
Langskudd: De knuser Gerrards finaledrøm
Tippekupongen: Molde setter skapet på plass

Tippemagasinet: Ekspert med klokkertro på Brann
Skaderapport: Disse er skadet i Tippeligaen

Jägersro galopp: Nettavisen jakter trippel i galopp

På søndagens langoddsprogram er det bare å slå seg løs. Tippeligaen og OBOS-ligaen glimter til fra beste side, mens Serie A, FA-cupen og Premier League krydrer et nydelig oddsprogram.

Lørdagens oddstips gikk så som så. Det ble kun ett treff på fire forslag - dog var det langskuddet til 3,20 i odds.

Dagens dobbel, spillestopp klokken 17.55.
Bryne + Sogndal, samlet odds 3,06

Dagens dobbel

Bryne + Sogndal H + H

Bryne - Ranheim, H 1,95

Gaute Larsen og hans Bryne har kommet så vanvittig godt i gang. Formen i vinter var intet blaff og to seire på rad gjør smilene brede i Bryne.

Spesielt imponerende var seieren over Hønefoss på bortebane forrige runde. Den gjorde at man virkelig kan se at Bryne mener alvor med opprykksplanene denne sesongen.

Æren for det har i stor grad tilfalt Gaute Larsen, som har gjort en formidabel jobb med å sørge for at mannskapet holder seg sterkt fra sesong til sesong. I år stiller de trolig bedre enn på lenge til opprykkskampen.

Det har ikke lykkes Nettavisen å finne skadesituasjonen til Gaute Larsens menn. Men de har stilt med den samme elleveren i de to kampene og ingen virker å ha blitt skadet siden triumfen på Aka Arena forrige helg.

På den andre banehalvdelen står Ranheim, som takket være spesielt Gjermund Åsen var med i opprykkskampen hele fjorårssesongen.

Men de endte på syvendeplass og Åsen tok turen til Tromsø, der han nå har begynt storspillet på direkten. Og de to kampene de har spilt denne sesongen, vitner om noe tafatthet.

Ranheim har to uavgjortkamper på rad, og det kan virke som om de ikke er klare for å være like seriøse opprykkskandidater denne sesongen.

Heller ikke Ranheim har vi lykkes å finne skaderapport for.

Uansett: Bryne har åpnet sesong briljant og 1,95 må ses å være særdeles godt betalt på hjemmeseier!

Sogndal - Hønefoss, H 1,57
Sogndal har kommet greit i gang med fire poeng på to kamper mot nedrykkstruede lag. I dag er de store favoritter.

For det virker som om Sogndal ikke er dårligere enn fjorårets Tippeliga-utgave - kanskje tvert imot. Robin Shroot og Victor Grodås har gjort sitt for å forsterke en allerede solid Sogndal-tropp.

Klubbens hjemmesider melder om følgende skadesituasjon: Mathias Dyngeland ute med brudd i handa, Ruben Holsæter og Kristoffer Ryland er i opptrening etter skade.

Taijo Teniste (ankel) og Robin Shroot (kne) er uaktuelle med skade og Edin Øy er på landslagsoppdrag.

For Hønefoss har to tap på rad og det ser virkelig ikke pent ut.

Og alle Brann-supportere vet hvordan Rune Skarsfjords lag ofte opptrer på reisefot - ikke spesielt overbevisende.

Selv om Hønefoss på mange måter har et godt lag på papiret, har det virkelig ikke stemt for dem i åpningsrundene. Selvtilliten er på bunn og på reisefot er de spesielt ufarlig.

De må heve seg betraktelig - men Sogndal virker veldig sterke. 1,57 er godkjent betalt når man tar lagenes form og forfatning i betraktning.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør