Det norske esset Mathis Olimb er eneste usikkerhetsmoment for Frölunda i kveldens match i Champions League.
Det norske esset Mathis Olimb er eneste usikkerhetsmoment for Frölunda i kveldens match i Champions League. Foto: Adam Ihse (NTB scanpix)

Champions Hockey League-dobbel

Vi setter pengene på de to beste lagene i SHL.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Oddstips:  
Wenger slipper til unggutta
Langskudd:
Juve og Atletico fornøyd med uavgjort
V5 Bergen:
  Herman fikser cashen
V65 Momarken:  
En rød tøffing
V64 Jägersro: 
Flemming sørger for ny opptur

Det er duket for en spennende Champions League-kveld på Langoddsen, der gruppespillet agjøres i pule A til D.

Det er også kamper fra Football League Trophy, Get-ligaen og Champions Hockey League på programmet.

Dagens dobbel

Skellefteå - Linköping H
Frölunda - HIFK HSkellefteå – Linköping H 1,55

Vi er kommet til kvartfinalene i Champions Hockey League, der det kun er finske og svenske lag igjen i turneringen.

Skellefteå har vært det klart beste hockeylaget i Sverige de siste to sesongene, men solgte en rekke stjernespillere i sommer. Det var derfor en del usikkerhetsmomenter rundt laget før sesongstart.

Etter en god, men langt fra suveren høst, har Skellefteå igjen fremstått som en uslåelig seiersmaskin de siste ukene. Etter borteseieren over sølvplasserte Frölunda lørdag, er ledelsen i SHL nå på sju poeng.

I den første kvartfinalekampen i Champions League tok Skellefteå en like sterkt borteseier som mot Frölunda. Linköping er et av Sveriges beste hjemmelag, og 2-1-seieren var rett og slett imponerende selv om matchen var nokså jevnt.

Viktige Kirill Kabanov er langtidsskadet. Nick Sörensen stod også over gårsdagens trening, ellers er mannskapet fulltallig.

Linköping er et annet formlag i SHL. Har vunnet de seks siste seriematchene, men tre av triumfene er kommet etter straffeslag. Seirene har ført laget opp på fjerdeplass, 12 poeng bak Skellefteå.

Slovaken Dominik Granak er ikke berettiget for spill i Champions League. Samtlige spillere som er påmeldt i turneringen, er tilgjengelige i kveld.

Linköping er langt dårligere på bortebane enn hjemme i Saab Arena og ligger ikke høyere enn niendeplass på SHLs «bortetabell». Skellefteå er seriens beste hjemmelag og har vunnet 12 av 14 seriematcher på hjemmebane etter ordinær tid.

Skellefteå har vunnet de fire siste innbyrdes på hjemmebane, og vi tror på en ny H i kveld.

Frölunda – HIFK H 1,60
Frölunda ledet lenge SHL, men står med tre knepne tap på rad mot tøff motstand og har falt ned til andreplass.

Tapte også 1-2 i det første møtet med Helsingfors kvartfinalen i Champions League og er nødt til å vinne i kveld for å gå videre til semifinalen.

Ifølge rapportene spilte HIFK, rask, aggressiv og offensiv hockey på hjemmebane. Trenerteamet i Frölunda har sett flere matcher med finnene i år og er godt forberedt på hva slags taktikk laget kan satse på i kveld.

Mathis Olimb er eneste usikkerhetsmoment til matchen.

HIFK ligger på fjerdeplass i den hjemlige ligaen og har tatt elleve poeng på de siste seks matchene. Har bare vunnet tre av tretten bortekamper etter ordinær tid (totalt fem) og er ikke høyere enn niendeplass på «bortetabellen».

Den svenske ligaen skal være et lite hakk bedre enn den finske, og vi tror Frölunda slår tilbake etter fire sure tap.

Samlet odds for dobbelen: 2,48.