*Nettavisen* Sportspill.

Chicago Blackhawks er på vei opp

MYE Å FEIRE: Tre seire de siste fire har gitt grunn til jubel for Chicago Blackhawks. Her har de nettopp scoret mot Calgary Flames. Foto: David Banks (Reuters)

Tre seire de siste fire kampene bør gi Blackhawks den nødvendige selvtilliten for å håndtere bunnlaget Edmonton Oilers.

18.11.15 13:50

Sportspills meny onsdag:
Onsdagens tennistips: Nytt herlig tennisobjekt

Rapport: Disse PL-stjernene ble skadet i landslagspausen

TV-kampene: Ukens TV-sendte fotballkamper

V76 Bjerke: Hamre styrer showet på Bjerke
V4/V5 Täby: Galoppeksperter i knallform

Langoddsprogrammet onsdag er ganske spedt, da den internasjonale landslagspausen grunnet playoffkampene er over og klubbfotballen ikke ruller igjen før til helgen. Det innebærer et oddsprogram preget av ishockey og håndball, og ATP-finalene i tennis i London.

Nettavisens tennisekspert leverte varene til de grader i går, da han anbefalte Rogerer Federer-seier til 3,00 i odds og at Novak Djokovic ikke skulle vinne med 2-0 til 1,80 i odds. De tre fotballtipsene gikk desverre ikke inn, men Lerum sørget likevel for pluss i regnskapet.

Dagens hockey-singel, innleveringsfrist klokken 03.00.
Edmonton Oilers - Chicago Blackhawks, B 1,95.

Hjemmelaget Edmonton har nettopp fullført en fire kamper lang borteturné, med tre tap og en seier etter forlengning. Den seieren kom mot bunnkollega Anaheim Ducks.

På hjemmeis har de tre seire og fem tap, og ikke én gang har de hatt behov for spilleforlengning.

Edmonton Oilers ligger helt sist i hele NHL-sirkuset og har vært et stabilt bunnlag i flere sesonger på rad nå. Mye optimisme er knyttet til den 18 år gamle Connor McDavid, som er døpt "den nye Wayne Gretzky". Han er imidlertid skadet og meldte i går at han ikke vet når han er tilbake.

Det er en del andre problemer på skadefronten for hjemmelaget. Ryan Nugent-Hopkins har slitt med influensa og kjemper for å rekke kampen, oppladningen har uansett ikke vært optimal. Han står med 14 målpoeng på 17 kamper og er således en vanvittig viktig offensiv styrke. Taylor Hall er en av NHLs bedree poengsankere med 20 på 18 kamper, og får enda mer ansvar om Nugent-Hopkins skulle miste kampen.

I tillegg til McDavid og Nugent-Hopkins, er Justin Schultz, Rob Klinkhammer og Lauri Kropkoski skadet. Alle har spilt i rundt halvparten av kampene denne sesongen.

Blackhawks på opptur
Etter en deprimerende rekke med fire tap på fem kamper for to uker siden, er Blackhawks endelig tilbake på vinnersporet med tre seire de siste syv - inkludert en 4-2-seier hjemme mot dagens motstander.

De har imidlertid levert svake resultater på borteis og står med bare én seier i ordinær tid på reisefot. Fem tap har det blitt og den siste ble vunnet etter forlengning.

Nå gjelder det for NHLs ubestridte poengkonge Patrick Kane å stå frem på borteis også.

Heldigvis for gjestene - og vårt oddstips - er gjestene helt uten fravær.

Et jumbolag som Edmonton Oilers er virkelig avhengig av sine beste spillere, og Nugent-Hopkins og McDavid vil bli sårt savnet. Samtidig er Chicago endelig på vei opp igjen og vi spiller borteseier til 1,95 i odds.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.