Tidligere Barcelona-stjerne Yaya Touré blir en av Manchester Citys nøkkelspillere i kveldens superkamp.
Tidligere Barcelona-stjerne Yaya Touré blir en av Manchester Citys nøkkelspillere i kveldens superkamp.

City bør være favoritt

Det er ikke lett å forstå hvorfor Barcelona står med lavest odds borte mot Manchester City

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Les også tirsdagens oddstips fra Steven-Lee Holmdahl

Midt i all OL-moroa fra Sotsji er det altså noen strålende godbiter fra Champions League denne uken, og allerede i kveld braker det løs med Manchester City mot Barcelona og Bayer Leverkusen mot Paris Saint Germain. Onsdag er det Arsenal mot Bayern München og Milan mot Atletico Madrid, mens de resterende fire kampene spilles neste uke.

Dagens langskudd
Sheffield Wednesday - Derby H 3,10

Første nyttårsdag lanserte vi Sheffield Wednesday hjemme mot Blackpool til flotte 2,25 i odds og Wednesdag vant kampen komfortabelt 2-0. Før hjemmekampen mot Wigan sist tirsdag stod Wednesday med 4-4-0 på sine åtte siste seriekamper og dermed lanserte vi laget hjemme mot Wigan. Det gikk ikke og Wigan vant 3-0. Kveldens motstander Derby har levert en strålende sesong hittil og ligger på 4. plass, kun fem poeng bak Burnley på andreplass. Derby har imidlertid ikke bedre enn 0-2-1 på sine tre siste bortekamper og slik oddsene på denne kampen er satt, er vi nødt til å lansere Sheffield Wednesday som et sprekt langskudd i kveld til flotte 3,10 i odds.

Klikk her for å spille på Wednesday

Dagens spill:
Manchester City - Barcelona

Du verden for et oppgjør. Manchester City stod med fenomenale 11-0-0 hjemme på Etihad Stadium før Chelsea og Jose Mourinho kom på besøk. Og med all respekt for City-manager Manuel Pellegrini, i den kampen viste Jose Mourinho atter en gang sin taktiske overlegenhet og Chelsea vant fortjent 1-0. Det hjelper ikke å ha det beste laget på papiret i slike kamper.

I kveld er det nok slik at Barcelona har det beste laget, men Barcelona har ikke imponert voldsomt denne sesongen til tross for at laget topper serien i Spania. Jeg har sett Barcelona mer eller mindre regelmessig de siste 15 årene og Barcelona har uten tvil sett bedre ut enn de har gjort i år. Det kan nok til dels forklares med langvarige skadefravær på Lionel Messi og Neymar, men på bortebane har Barcelona jevnt over underprestert til tross for 8-3-1.

Manchester City på sin side ble litt avkledd mot Chelsea, men har ellers imponert voldsomt hjemme på Etihad og møter i kveld et lag som vil gi rom pg plass for mange av Citys sterke individualister. Det er selvsagt et minus at Sergio Aguero er ute med skade, men viktige Fernandinho er tilbake. For Barcelona er alle nøkkelspillerne tilgjengelige.

Vi er ikke enige med bookmakerne som gjør Barcelona til knepen favoritt i denne kampen og 2,60 på at Manchester City vinner dette første oppgjøret er et klart valg i denne kampen. 

Spilleforslag 2 tirsdag (spillestopp kl 20.40):
Kamp 75 Manchester City - Barcelona 2,60 3,30 2,35
Klikk her for å levere dette singelspillet (innsatsen styrer du selv)

Mest lest

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør