David Silva og Sergio Aguero var i praktslag i Manchester Citys 5-0-seier over Newcastle lørdag.
David Silva og Sergio Aguero var i praktslag i Manchester Citys 5-0-seier over Newcastle lørdag. Foto: Kirsty Wigglesworth (Ap / NTB scanpix)

City kan tukte Barcelona

Vi setter pengene på hjemmeseier i kveldens gigantoppgjør i Champions League.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Ski-VM:   Bjørgen til flott odds
Oddstips:  Genoa er best i byen
Dagens langskudd 2:  Leeds endelig et vinnerlag
V64 Jägerso:  Solid banker i åpen omgang
V5 Drammen:
Frekk banker sender oss til lukene

Tirsdagens langoddsprogram består blant annet av to storkamper i Champions League. Det spilles også full runde i Championship og en utsatt kamp i Italia. På hockeyfronten kan vi spille på Get-ligaen, SHL og NHL.


I Falun er det bare å glede seg til 10 kilometer fristil for kvinner.

Dagens langskudd

Manchester City - Barcelona H


Dette er en reprise på åttedelsfinalen forrige sesong. Den gangen vant Barcelona 2-0 i England og 2-1 på hjemmebane. City spilte feigt og defensivt i begge kampene for et år siden og fikk også hjemmekampen ødelagt av en utvisning tidlig i første omgang.

City viste seg fra sin beste side hjemme mot Newcastle lørdag og scoret praktmål på rekke og rad. På stillingen 5-0 en drøy halvtime før slutt tillot manager Manuel Pellegrini seg å bytte ut David Silva og Sergio Aguero, som begge hadde en ekstremt god dag på jobben, og stjerneduoen stiller utvilt i kveld.

Har spilt meget god fotball i det siste og ligger nå bare fem poeng bak serieleder Chelsea.

City er svekket på midtbanen av at tidligere Barcelona-spiller Yaya Touré er ute med karantene. James Milner er usikker grunnet en skade, ellers fulltallig tropp.

Barelona har vært i strålende form i vinter, men var ikke seg selv i hjemmemøtet med Malaga lørdag og gikk på et uventet 0-1-tap. Hadde ballen klart mest, men skapte usedvanlig få store sjanser til Barcelona å være.

Tapte tre viktige poeng i jakten på seriegull og ligger nå fire poeng bak Real Madrid. Bortelaget har ingen fravær av betydning.

Norsk Tipping har satt oddsen til 3,25 – 3,30 – 2,00 på denne kampen. Det er naturlig at Barcelona er favoritt når man ser på historikken til de to lagene i Champions League. City har sviktet år etter år, mens Barcelona nesten alltid henger med når det drar seg til på våren.

Vi mener imidlertid at City bør ha gode nok vinnersjanser på hjemmebane til at et spill på 3,25 kan forsvares som et langskudd.

Barcelona har gjort det langt bedre hjemme enn borte i Champions League de siste sesongene, og Citys toppnivå er høyt nok til at laget kan hamle opp med hvem det skulle være i Europa. For City gjelder det å tro på egne ferdigheter og samtidig unngå personlige feil og utvisninger.