Foto: Mike Egerton / Pa Photos / NTB scanpix

Danmark rokerer på laget

Etter 0-4 tapet i Parken mot Armenia er det flere omstillinger å finne hos danskene i kveldens kamp mot Polen. Les dagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny onsdag:
V75 Solvalla: Tre bankere på Solvalla
V65 Bjerke: Hamre-showet fortsetter

Tippetips: Sverige tar hevn

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

langoddsen i dag finner vi blant annet privatlandskapskamper, Oddsen-ligaen, norsk 3.divisjon, engelsk Conference og brasiliansk serie a.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
Portugal—Nederland B 2.75
Portugal leder gruppe F med 4-2-1, men har spilt to kamper mer enn Russland på andre med to poeng mindre. Tapet kom borte mot sistnevnte, og overraskende nok ble de holdt til 1-1 i Lisboa mot Nord-Irland. Har en av hver på sine tre siste treningskamper: turen til Gabon i november i fjor endte uavgjort (2-2) – møtet hjemme mot Ecuador i februar resulterte i 2-3 tap, selv om de stilte med toppet lag, mens Christiano Ronaldo scoret eneste mål i forrige test mot Kroatia borte i juni.

Nederland er så godt klare for VM etter de vant sine seks første kamper og leder gruppen med syv poeng ned til Ungarn. Spilte to treningskamper i juni mot relativ enkel motstand; Indonesia og Kina ble hakket for små og Nederland vant henholdsvis 3-0 og 2-0. Måtte betydelig verre motstand når Italia kom på besøk i februar; de oransje ledet mesteparten av kampen, men Verrati utlignet til 1-1 for gjestene på overtid.

Lagene møttes for litt over et år siden i gruppespillet i EM, hvor Portugal vant 2-1 etter to scoringer av Ronaldo. Hollenderne forble uten poeng og er nok lysten på å revansjere seg. Portugal er aldri til å stole på i treningskamper, som tapet mot Ecuador viser, og vi tror bortelaget har nok av kvalitet i laget til stikke av med seieren.

Norsk Tipping

Dagens avslag
Nord-Irland - Russland B 1.30

VM kvalik, gruppe F. Nord-Irland har ennå en teoretisk mulighet til å kvalifisere seg til VM, men med sine tre poeng er det lite trolig. Har hentet poengene sine med uavgjort mot Aserbajdsjan, Luxembourg og Portugal. Russland ligger på andreplass med tolv poeng og jager Portugal som leder gruppen med to mer, men russerne har to kamper til gode på Ronaldo og co. Russerne bør ha motivasjonen på plass siden de kan stige til topps med seier i dag, men Nord-Irland viste at de er kapable til å ta poeng fra de fleste med 1-1 kampen mot Portugal. 1.30 er på langt nær godt nok for spill og vi holder oss unna.

Dagens spill
Polen - Danmark

Privatlandskapskamp. Polen har spilt på seg 2-3-1 i kvaliken og ligger tre poeng bak England som innehar andreplassen i gruppe H. Møtte sistnevnte hjemme i oktober i fjor, og den jevnspilte kampen endte med poengdeling. Polakkene har ennå mulighet til å kvalifisere til VM, men veien ser tøff ut når tre av de gjenværende kampene er mot England, Ukraina og gruppeleder Montenegro. Har spilt to kamper i Warszawa i år; San Marino ble som forventet pløyd av banen med 5-0, men det gikk betydelig verre mot Ukraina som vant 3-1. Forrige kvalik-kamp endte 1-1 mot Moldova borte. Årets to treningskamper bød også på varierende resultater; Irland ble for sterke og vant 2-0 i Dublin, mens de vant 2-0 over Liechtenstein hjemme i juni. Troppen har noen forfall, men viktige Jakub Blaszczykowski og Robert Lewandowski er med. Startoppstillingen er ennå ikke annonsert.

Danmark har fått seg en alvorlig knekk i VM-kvaliken og ligger nest sist i gruppe B med 1-3-2. Startet kampanjen med å spille uavgjort mot Tsjekkia og Bulgaria, mens Italia ble hakket for vasse i Milano runden etter. Morten Olsen trodde nok at de var i rute igjen etter 3-0 seieren over Tsjekkia borte, men danskene gikk på et pinlig 0-4 nederlag mot Armenia i Parken sist, og har nå bare Malta bak seg på tabellen. Danskene har vært gjennom to treningskamper i år; turen til Makedonia endte med 0-3 tap, mens Georgia ble slått 2-1 i Parken.

Følgende førsteellever er tatt ut:

Keeper: Stephan Andersen

Forsvar: Nicolai Boilesen, Simon Kjær, Andreas Bjelland, Lars Jacobsen

Midtbane/angrep: Mike Jensen, William Kvist, Christian Eriksen, Nicklas Pedersen, Viktor Fischer og Martin Braithwaite.

Verdt å merke seg er at den ellers faste Michael Krohn-Dehli må ta plass på benken, mens Viktor Fischer for første gang får sjansen til å starte i rødt og hvitt. Christian Eriksen får en ny posisjon på venstre midtbane. I tillegg får Rosenborgs Mike Jensen også sjansen fra start. Kaptein Daniel Agger er skadet.

Morten Olsen er tydeligvis i gang med å komponere et nytt lag etter de svake resultatene, og til dagens kamp er det en del forandringer med tanke på både posisjoner og spillere. Martin Braithwaite og Mike Jensen har kun én landskamp fra før, Nicolai Boilesen står med to, mens Fischer er debutant. Olsen har nok innsett at det er på tide å prøve noe nytt, og i troppen finner vi 13 mann med to eller færre landskamper. Det er godt mulig at eksperimentet til Olsen gir resultater i fremtiden, men vi tror ikke det kommer til å klaffe i første forsøk. Polen har vist varierende takter i år, men har mye rutine i troppen som inkluderer klassespiller som Lewandowski og Blaszczykowski. 2.15 på at rutinerte polakker slår testforsøket til Danmark synes greit betalt og blir dagens spill.

188. Polen - Danmark 2.15 3.10 2.85

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Norsk Tipping

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør