Foto: AP/Scanpix

Dansk motvind i Ukraina

Det er svært vanskelig å se at ferske Nordsjælland kan ta poeng i bortemøtet med sterke Shaktar Donetsk.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny onsdag:
Tippetips:Chelsea kan få trøbbel
Få oversikt:Siste nytt om CL-lagene
Jackpot i V65:I kveld bør du spille på trav

Onsdagens langoddsprogram er som gårsdagens program i all hovedsak viet Champions League og første runde i gruppespillet. Totalt er det 52 spilleobjekter å bryne seg på og 32 av disse er hentet fra kveldens åtte Champions League-kamper. Ståle Solbakken og hans Wolverhampton skal ut i bortekamp mot Ipswich i Championship der det spilles tre kamper i kveld. I tillegg er det også litt finsk og svensk ishockey og norsk håndball.

Har du husket Viking Lotto? Spill om 180 millioner kroner i kveld!

Dagens langskudd
Celtic -Benfica H 3,20
Smått utrolige 9-1-0 for Celtic på hjemmebane mot portugisiske lag i Europa. Det er en statistikk som er så sterk at vi tar den til etterretning. Benfica har mistet klassespillere som Garcia og Witsel og har i tillegg flere sentrale fravær. Nå er Benfica utrolig flinkte til å komme opp med nye stjerner og årets utgave av Celtic er kanskje ikke den beste. Men Celtic på hjemmebane i Europa er ikke til å kimse av og når Benfica er satt til så klare favoritter som 1,90, må 3,20 på skotsk hjemmejubel være et av dagens mest interessante langskudd.

Karlskrona - Malmö H 3,30
Hockeyallsvenskan
Hjemmelaget står poengløse etter to kamper. Serieåpnet med bortekamp mot Leksand (tap 1-5), men det er trolig den vanskeligste av alle bortekamper. tok så imot seriefavoritt Ørebro hjemme søndag, men tapte en svært jevn kamp 2-3. Malmo¨svidde av svimlende 60 millioner SEK forrige sesong i et forsøk på å nå Eliteserien. Det endte med knall og fall og laget nådde ikke engang kvalserien. Har åpnet årets sesong med to strake seire og har en helt annen harmoni denne sesongen nå som det overbetalte stjernene er borte. Likevel kan vi ikke forstå oddssettingen i denne matchen. 1,45 på Malmö-seier må nesten være en dårlig vits. 3,30 på at Karlskrona tar sesongens første seier må være et soleklart langskudd onsdag.

Dagens avslag
Manchester United - Galatasaray
1,22 på seier til United her. Et United-lag som tidvis slet voldsomt i Europa i fjorårssesongen. Det er bare å si takk som byr og konsentrere seg om helt andre objekter.

Dagens spill
Shakhtar Donetsk – Nordsjælland
Shakhtar står med full pott etter ni runder i den ukrainske ligaen og leder suverent. Er regjerende seriemester, og slapp derfor kvalifisering. 1-2-3 i gruppespillet sist sesong etter sterke 5-0-1 sesongen før. Marko Devic er meldt skadefri, noe som innebærer at troppen er komplett.

Nordsjælland overrasket stort og ble seriemester i Danmark forrige sesong. Er dermed direkte kvalifisert for gruppespillet denne sesongen. Tapte 1-2 borte mot serieleder FC København i helgen og ligger på tredjeplass med 15 poeng etter 9 runder i Superligaen. Den viktige spissen Mikkel Beckmann spiller trolig fra start selv om han pådro seg en lårskade lørdag.

Vi er veldig begeistret for dette Shaktar-laget som hadde fire brasilianere i startoppstillingen i siste seriekamp mot Dynamo Kiev. Vant den toppkampen 3-1 og med all respekt for danske Nordsjælland så er Dynamo Kiev noen hakk hvassere.

1,20 er oddsen for Shaktar-seier på en kveld der de fleste Champions League-kampene er lavt betalt. Vi er litt grådigere og tror sterkt på mer enn ettmålsseier til Shaktar. Da er oddsen 1,65. Det er greit nok all den tid vi har ståltro på Shakhtar Donetsk i kveld. Objektet kan spilles som singel, men vi velger å kombinere.

Burton Albion - York
Det er ikke hver dag vi "roter" oss bort i League Two på slike dager, men magefølelse, form og offensiv slagkraft taler for et unntak i kveld.

Begge lagene står med ni poeng etter seks kamper (Burton 3-0-3, York 2-3-1). Etter opprykket fra Conference i 2009, har Burton befunnet seg på nedre halvdel i League Two. Ble nummer tretten i opprykkssesongen (9-5-9 på hjemmebane), ble nummer nitten i sesongen 2010/11 (9-8-6 på hjemmebane) og endte som nummer sytten i fjor (8-7-8) på hjemmebane. Etter seks kamper i år er det blitt tre seire og tre tap. Kommer nå fra to strake seire. Først en sterk borteseier mot Rochdale (1-0) og i helgen ble Oxford smadret 4-0. Hjemmelaget må trolig klare seg uten kantspilleren Cleveland Taylor, mens Chris Palmer testes før kampstart.

York endte som nummer fire i Conference sist sesong, men rykket opp via playoff. Har 1-3-1 på sine seks første seriekamper siden opprykket og foreløpig ikke tapt på bortebane (1-20). Yorks midtbanespiller Scott Kerr er snart tilbake etter et halvt år på skadelisten, men denne kampen kommer litt for tidlig. Troppen er ellers fulltallig.

Hjemmelaget har en meget spennende spissduo i kongoleserne Calvin Zola (to seriemål) og Jason Maghoma (tre seriemål) hittil. Vi som husker godt erindrer at Zola hadde noen scoringsrike sesonger for Crewe for noen år siden. Og lag som har spisser som scorer på dette nivået, de leverer ofte varene.

2,25 er oddsen for hjemmeseier her og den tar vi med oss i kombinasjon med tomålsseier eller mer til Shaktar. Vi får da en dobbel til 3,75 og vår innsats er 100 kroner.

Spilleforslag onsdag (spillestopp kl 20.40):
Kamp 28 Shakhtar Donetsk - FC Nordsjælland (0-1) 1,65 3,65 3,35
Kamp 52. Burton Albion - York City 2,25 2,95 2,55
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Har du husket Viking Lotto? Spill om 180 millioner kroner i kveld!

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill
sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør