Angers hadde et aldri så lite cupeventyr i fjor.
Angers hadde et aldri så lite cupeventyr i fjor. Foto: Jean-sebastien Evrard (Afp)

De har banket på himmelens dør

Angers har flere sesonger vært nære en retur til Ligue 1, og dette kan være sesongen de endelig tar steget.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige fredagstips:
Oddstips 1: Monaco står svekket tilbake
Tippekupongen: Helgevorspiel med tippekupong
V75 Färjestad lørdag: Tidenes superpott i V75
V65 Biri: Vi banker en favorit
V64 Kalmar: Heiskanen i dur og moll
V65 Solvalla: Lunsj på Valla

Det er endelig duket for en helg med klubbfotball, og det er flere storkamper som byr opp til dans på dagens langoddsprogram.

Dagens dobbel
Angers + Dijon, samlet odds 3,15

Fredagens dobbel

Angers + Dijon H & H

Angers - GFC Ajaccio, H 1,80

Hjemmelaget er en av de store opprykksfavorittene og står med 2-2-1 i ligaen så langt. De har et veldig solid lag som har vært stabilt i toppen de siste sesongene, og mange spår at dette kan bli året de bryter inn i Ligue 1. Vant 1-2 borte mot Tours sist, det er sterkt.

I tillegg er de gode på hjemmebane, og selv om de ikke har en helt fryktinngytende statistikk, vinner de godt over 50% på hjemmebane de siste sesonger.

Angers er en historisk klubb i Frankrike, og hører hjemme på øverste nivå. I fjor hadde de en forrykende start og lå lenge i tet, men avsluttet svakt og endte på niende plass.

GFC Ajaccio, som ikke må forveksles med AC Ajaccio, har rykket tilbake opp til Ligue 2 og håper på en bedre sesong denne gangen. De har imidlertid mange gamle spillere, og peker seg ut som en nedrykksfavoritt.

3-1-3 så langt er absolutt godkjent, men 0-4-tapet hjemme mot Troyes sist var ikke noe å skryte av.

Hjemmelaget Angers bør ha alt som skal til for å ta tre poeng i denne kampen, og med 1,80 i odds, er det ingen grunn til ikke å kjøre på.

Vi henter den andre kampen også fra Ligue 2.

Tidenes superpott i V75. 27 mill ekstra i sjuerpotten og enorme 92 millioner til alenevinner. Kjøp en kupong fra Nettavisen i spillboksen under.


Dijon - Niort, H 1,75

Hjemmelaget har enda ikke tapt i serien, og har to seire av to mulige på eget gress. Tradisjonelt er de veldig sterke på hjemmebane, ditto svake borte, og har vært stabilt i toppen de siste årene. 

I fjor avsluttet de sesongen på en sterk tredjeplass, med 11-6-2 på hjemmebane - en statistikk slått kun av Metz, som rykket opp.

I år virker ikke å være et unntak, og sesongåpningen med 3-2-0 er intet mindre enn imponerende. De ligger godt til på andreplass, og ønsker å ta tre hjemmepoeng for å holde tritt i toppen.

Chamois Niort har scoret tre mål så langt og har på fem ligakamper ikke vært innvolvert i mer enn fem mål - 3-2 er målforskjellen. Veldig godt organisert defensivt, men sliter åpenbart med å score mål.

I fjor hadde de en god sesong og overrasket mange med sin femteplass. I år er de imidlertid spådd å få en tøffere sesong, og noen gjentakelse av opprykkskampen blir det neppe. Er gode nok til å sikre en plass på øvre halvdel.

5-6-8 var fjorårssesongens bortestatistikk, noe som absolutt er respektabelt.

Likevel er det en viss forskjell på lagene, og Dijon er nær uslåelige på hjemmebane. Niort er harde å slå, men Dijon har allerede ved flere tilfeller i år vist at de har det som skal til for å male lag i senk.

1,75 på et så godt hjemmelag er for godt til å avslå.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør