SUSPENDERT: Alex Song slo til Mario Mandzukic i VM-kampen mot Kroatia og må stå over dagens kvalifiseringskamp mot Elfenbenskysten.
SUSPENDERT: Alex Song slo til Mario Mandzukic i VM-kampen mot Kroatia og må stå over dagens kvalifiseringskamp mot Elfenbenskysten. Foto: Yves Herman (Reuters)

De kamerunske løvene slikker sine sår

Kamerun er i ferd med å bygge opp et helt nytt landslag etter den katastrofale VM-turen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill onsdag:
Dagens oddstips:
  Fikk Serie B-plassen i gave
Dagens oddstips 2:
  Sveriges beste ribbet for spillere
V65 Bjerke: 
Nå handler alt om Gundersen
V4/V5 Täby: 
Handicap gir storutbetaling

Onsdagens oddsprogram er dominert av kvalifiseringskamper til Afrikamesterskapet, men det er også seriestart i SHL (ishockey) i Sverige Grundigligaen (håndball) i Norge.

Dagens langskudd

Kamerun - Elfenbenskysten B


Kamerun var et av de desidert mest håpløse lagene i VM. Spillerstreik, krangling, elendig spill, tre strake tap og beskyldninger om kampfisking er den triste fasiten fra Brasil-turen.

Landslagssjef Volker Finke har ikke hatt annet å gjøre enn å kvitte seg med elementer i troppen som ikke passer inn og heller bygge opp et nytt lag. I den første kampen i kvalifiseringen til Afrikamesterskapet fredag fikk fire debutanter sjansen. Tyskeren hadde i tillegg hentet inn en del spillere i troppen som ikke har vært inne i landslagsvarmen på en stund.

Resultatmessig er 2-0 borte mot DR Kongo bra, og målscorerne Vincent Aboubakar (Porto) og nykommeren Clinton Njie (Lyon) var sammen med Schalkes Eric-Maxim Choupo, dominerende i kampen, ifølge rapportene.

Spillemessig var det imidlertid mye å sette fingeren på, og det dreie seg fortsatt om en balbesittende spillestil som både er treg og lite kreativ.

Kameruns store stjernespiller Samuel Eto'o har gitt seg på landslaget, mens Rigobert Song for tiden soner karantene etter albuen mot Kroatias Mario Mandzukic . Totalt 13 spillere fra VM-troppen er uaktuelle til dagens kamp.

Elfenbenskysten imponerte heller ikke nevneverdig i VM, men klarte seg uansett mye bedre enn dagens motstander. Franskmannen Herve Renard, som har god erfaring fra afrikansk fotball etter å ha ledet Angola og Zambia, har erstattet Sabri Lamouchi som landslagssjef.

Renard fikk oppleve en spennende debut i VM-kvaliken mot Sierra Leone fredag, der laget klarte å snu 0-1 til 2-1 og tok tre viktige poeng. Seydou Doumbia scoret utlikningsmålet, mens Gervinho gjorde en flott soloprestasjon da han satte inn 2-1.

Dette var den første kampen etter at Didier Drogba la opp på landslagsnivå, og Yaya Toure har tatt over kapteinsbindet etter legenden.

Offensivt har Renard mange sterke kort, men forsvaret, der vi blant finner en 17-åring (Franck Kessie), har helt klart svakheter som Kamerun burde ham mulighet til å utnytte.

Det tar tid å bygge opp et nytt landslag, og Kameruns landslagssjef har ikke uendelig med talenter å velge blant. Elfenbenskysten er en av kvalifiseringens klart beste nasjoner, så dette blir en tøff test for hjemmelaget. 2,70 i odds på borteseier er et interessant langskudd.

Vær obs på at kampen starter allerede kl. 16.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør