Foto: Marit Hommedal/SCANPIX

Degerfors med ny skalp?

Assyriska tar turen til Värmland i håp om å forlenge seiersrekken, men Degerfors har vist god form hjemme på Stora Valla. Sjekk dagens oddstips.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag:
V5 Axevalla:Dansk suksess på Axevalla
Eksperten:Spill Nettavisens populære andelslag

langoddsen i dag finner vi blant annet Oddsen-ligaen, norsk 3. divisjon, Superettan, irsk Premier Division og U20-VM.

Les Sportspill på mobilen!

Dagens langskudd
Drogheda United – Shamrock Rovers U 3.15
Drogheda endte på 2.plass i fjor, men årets sesong har gått betydelig tyngre og laget ligger foreløpig på 8.plass, hele 20 poeng bak St. Patrick’s på topp. Står med fire tap på rad, alle med ett måls margin. Hjemme på Hunky Dorys Park viser tallene 2-3-3, hvor både seierne og tapene er med kun ett mål. Tapte 0-1 mot Cork sist, men fikk i det minste Derek Prendergast (f) og Decland O’Brien tilbake fra skade. Alan Byrne (f) og David Cassidy (m) soner karantene.

Syv kamper på rad uten tap for Shamrock Rovers, men overbeviste ikke mot Limerick sist. Har kun vunnet én kamp på bortebane denne sesongen, men hele fem av åtte har endt uavgjort (1-5-2). Ligger på 5.plass med 6-9-2 totalt, og har delt poeng med tabelljumbo Shelbourne og tapt for UCD på nest siste. Mark Quigley (a), David Elebert (f), Jason McGuiness (f) og Shane Robinson (m) er alle usikre.

Det omvendte oppgjøret endte 1-1, men Shamrock vant hele 7-1 i cupen. Drogheda mangler flere sentrale spillere, og kommer sannynligvis til å spille med liten risiko i håp om ett poeng. Shamrock Rovers er i god form, men trøbbler mot lag fra nedre halvdel og spiller i tillegg mye uavgjort på bortebane. Vi prøver en frekk U til 3.15

Dagens avslag
Byåsen - Tromsdalen
Byåsen har til gode å vinne borte, men har vist seg gode hjemme med 4-1-0. Serieleder Tromsdalen står med samme tall på bortebane, og har kun tapt én kamp så langt i år. Dagens oppgjør ser åpent ut, og vi lar objektet passere i fred og ro.

Dagens spill
14. Degerfors - Assyriska FF
Superettan. Degerfors kommer fra en sterk 4-2 seier over Falkenberg (2.) borte, laget lå under 0-1 til pause men snudde kampen med fire mål i 2.omgang. Johan Bertilsson ble dagens mann med hattrick samt én målgivende. DIF tok dermed sin første borteseier i år (1-3-3). Hjemme stod de med fire strake seiere før det ble 0-1 tap mot Hammarby (6.) for to uker siden. DIF trener Jonas Lindskog mente forsvarsspillet var bra, men laget manglet fart og energi fremover. Har likevel vært solide på Stora Valla: slått Jönköpings Södra (13.), Varberg (11.), Östersunds FK (10.), Ljungskile (7.). Skadesituasjonen er uendret. Niklas Klingberg, Andreas Haglund og Alexander Hjärpe er fortsatt utilgjengelig og DIF mønster samme tropp som sist.

Assyriskas syv siste matcher ble innledet med to uavgjorte, tapte deretter de to neste, men har nå tre seiere på rad: slått Jönköpings Södra (13.), Varberg (11.) og GIF Sundsvall (3.). I sistnevnte match var laget utrolige effektive, scoret på sine tre første sjanser og det stod 3-0 etter 20 min. AFF trener Azrudin Valenti¿ innrømmer at de hadde en god dose flaks, men det er uansett en sterk prestasjon. Står ellers med 2-2-2 på bortebane: slått Ljungskile (7.) og nevnte Sundsvall (3.) – delt poeng med Brage (16.) og Östersunds FK (10.) – tapt for Hammarby (6.) og Gais (5.). Har altså variable resultater på bortebane, tatt poeng mot gode hjemmelag, men har urovekkende nok forært håpløse Brage med ett av sine fem poeng.

Kveldens kamp er den siste før sommerpausen, og begge lagene er naturligvis lysten på å avslutte med seier. Tilsvarende oppgjør i fjor endte med 4-2 seier til Degerfors, mens det ble 0-0 på Södertälje Fotbollsarena. DIF kommer fra en overbevisende 4-2 seier over Falkenberg, mens Assyriska har vunnet tre strake. Statistikk sett har det vært jevnt mellom disse to, men hjemmelaget har vunnet 80 % av kampene sine på Store Valla, og selv om Assyriska viser god form, tror vi Degerfors haler i land tre poeng.

14. Degerfors - Assyriska FF 2.20 3.10 2.50

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør