Foto: PA Photos/Scanpix

Denne gangen taper Leeds

Leeds brukte kreftene på avansement i ligacupen, og får det tungt i Brighton.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny fredag
V65 Biri: Mer Hamre-suksess
V4 Romme: Ei knakende god hoppe

Premier League: Skaderapport
Fotball: Ukens TV-kamper

langoddsen finner vi som vanlig 2. Bundesliga og Ligue 2, samt dansk, nederlandsk, tyrkisk og portugisisk liga. I Tippeligaen møtes Fredrikstad og Odd, Brighton - Leeds er kveldens engelske hovedinnslag og Brest - Lorient er fredagskamp i Ligue 1.

Så lett spiller du på oddsen på mobilen!

Dagens langskudd
12. Fredrikstad - Odd B 3,25

Fredrikstad kjemper for å berge plassen og har all mulig motivasjon, men det vi ser er et lekk forsvar og 0 poeng på de fire siste spilte. Nå er det tre runder igjen å gjøre det på, og Fredrikstad ligger på nedrykk. Odd er så godt som trygge og trenger strengt tatt ikke vinne i Plankebyen, men mon tro om ikke de gjør det likevel. De har tatt brukbart med poeng borte. Når oddsen er hele 3,25 for et nytt FFK-mageplask må vi prøve en slant på borteseieren.

Dagens avslag
14. Istanbul BB - Galatasaray B 1,60

Det er sjelden det frister med lav favorittodds på et bortelag i et Istanbul-derby. Nå har Istanbul BB vært svake hittil og Gala topper, men de har ikke mer enn 1-2-1 på bortebane. Istanbul BB hever seg gjerne i disse kampene og har vunnet 2-0 og 3-1 i de to siste tilsvarende. Her blir det intet spill på favoritten til 1,60, ei heller et outsider-spill til Norsk Tipping sin odds, og vi ender på et klart avslag.

Dagens spill
Vi har en god følelse for Esbjerg i dag, og oddsen på 2,10 er spennende. Vi ser også på fredagskampen i Championship, der vi mistenker at bortelaget kan ha en del slitne bein.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

4. Esbjerg - Silkeborg
Dansk Superliga. Esbjerg er tilbake i det gode selskap, men noe topplag blir de ikke denne sesongen. Med 2-5-7 på de fjorten første handler det om å berge plassen, og kveldens kamp mot tabellnabo Silkeborg er svært viktig i så måte. Forrige runde ble det et skuffende tap 1-2 på overtid hjemme for Sønderjyske.

Trener Thorup har hatt sine skadeproblemer, men denne gangen trengs ingen store endringer. Smarason (a) er ny på skadelisten, han har scoret ett mål hittil. Bergvold (m) og Vestergaard (a) er fortsatt ute, men det er ikke dramatisk.

Silkeborg åpnet sesongen med å slå dagens motstander 3-2 på dagens bane. Siden har de bare vunnet to kamper og ligger a poeng med Esbjerg med sine 3-2-9 totalt. De to siste rundene har gitt et 0-3-tap i Farum (Nordsjælland) som vi tipset om, der man stilte svekket, og deretter et 1-2 tap hjemme for Randers, der man stilte noe sterkere men spilte desto svakere. Silkeborg slipper inn 2,2 mål i snitt per kamp, svakest i superligaen.

Trener Bordinggaard har to mindre viktige fravær, Solic (k) og unge Pedersen (f).

Dette er en viktig kamp som ingen vil tape, men det ligger en Esbjerg-revansje i luften mener vi, for bortelagets defensiv er for svak. 2,10 for hjemmeseier på Blue Water Arena er bra og brukes i en dobbel.

19. Brighton - Leeds
The Championship. Vi har fulgt med på Brighton i det siste, i påvente av at de skal vinne igjen etter hvert som skadeproblemene avtar. Fasit på de seks siste er 0-3-3, så det begynner å bli på høy tid med en seier igjen. Brighton spilte 1-1 i Blackpool sist lørdag, og hadde ikke ligacup i midtuken. 2-2-2 på eget gress.

Det er ingen nye skader hos hjemmelaget, og det er gode nyheter. Orlandi (m) var tilbake sist helg, men det drøyer for Vicente (m).

Leeds stilte som vi tipset om et bra lag hjemme mot Southampton i ligacupen tirsdag og vant komfortabelt 3-0. Manager Warnock gjorde riktignok fire endringer, uten at det gikk ut over kvaliteten. I dag blir det antagelig endringer tilbake til en mer vanlig Championship-startellever. Leeds er opp og ned i ligaen. Sist lørdag tapte de 0-1 hjemme for Birmingham i en heller svak opptreden, men var ubeseiret på seks runder før det. 2-2-2 på bortebane.

Førstekeeper Kenny er tilbake og erstatter Ashdown i mål. Toppscorer Becchio (a) spiller ganske sikkert fra start igjen etter å ha scoret som innbytter tirsdag. Austin (m), kapteinen Peltier (f/m) og Tonge (m) er ikke hundre prosent bra, men har spilt de siste kampene likevel. De vurderes fortløpende.

Vi har sett det før, prisen for å stille bortimot toppet i en cupkamp kan fort bli tap i ligaen noen dager senere. Vi tror det skjer med variable Leeds denne gangen. Brighton er nødt til å vinne snart og denne sjansen tar de. 1,85 for hjemmeseieren gir oss en dobbel til 3,89. Innsats 100 kroner, spillefrist klokken 18.25.

4. Esbjerg - Silkeborg 2,10 2,90 2,80
19. Brighton - Leeds 1,85 3,00 3,30

Total odds 3,89

Klikk her for å levere dette spillet

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør