GOALGETTER: Artem Dzyuba (til høyre) er den giftige russeren i skyggen av Hulk (til venstre). Her etter Dzyubas andre scoring mot Lyon.
GOALGETTER: Artem Dzyuba (til høyre) er den giftige russeren i skyggen av Hulk (til venstre). Her etter Dzyubas andre scoring mot Lyon. Foto: Robert Pratta (Reuters)

Denne mannen scorer mer enn Hulk

Brasilianeren Hulk får all oppmerksomheten, men Artem Dzyuba har levert jevnt og trutt for Zenit i det siste.

Kommersielt

Det er første halvdel av ukens Champions League-runde på langoddsprogrammet tirsdag, og det spilles mange kamper i England og i hockey-verden.

Sportspills øvrige tirsdagsprogram:
Oddstips 1:
Chicharito er i sitt livs form
Oddstips 2:
Man kan stole på Müller
Oddstips 3:
Blackpool har tapt seks på rad

TV-kampene: Slik ser din TV-uke ut

V5A Bjerke: HC byr på en luring
V4 Boden:
Ny åpen V4-omgang fra Sverige
V65 Forus:
Pål Buer herjer på Forus

Dagens langskudd, innleveringsfrist klokken 17.55.
Artem Dzyuba scorer mot Valencia, ja 2,95.

Han er sjelden mannen som får overskriftene (så også i denne artikkelen) når Zenit spiller fotballkamp, til det er han for lite internasjonalt anerkjent sammenlignet med rekkekamerat Hulk.

Men denne høsten har Dzyuba virkelig levert på et høyt nivå og har også fire scoringer i Champions League, tre av dem den viktige førstescoringen. I Lyon scoret han begge da Zenit vant 2-0.

Han har gått under radaren i barndomsklubben Spartak Moskva hele karrieren, før han havnet på andreplass på toppscorerlisten for Rostov to sesonger tilbake, med like mange som - du gjettet det - Hulk.

Viktig til VM
Den høye russeren seiler nå opp som en av de aller viktigste spillerne for Russland før VM på hjemmebane i 2018. Han har ikke alltid vært like målfarlig - ifølge statistikknettstedet Soccerway har han "kun" scoret 65 mål på 215 kamper, en ikke altfor imponerende statistikk.

Hans forrige sesong var også svak, han maktet bare åtte mål fra 24 kamper.

Etter overgangen til Zenit, som skjedde gratis som bosman-spiller, har snittet imidlertid hevet seg kraftig. Han står med åtte ligamål fra 16 kamper og de nevnte fire på fire i Champions League.

Hans partnerskap med Hulk har vist seg spesielt fruktbart og det er ikke sjelden det er brasilianeren som står med målgivende når Dzyuba tegner seg på scoringslisten. Hulk fikk litt hvile i helgen og skal ha godt med energi til å spille enda en målgivende i kveld.

Brasilianeren tar fortsatt straffene for Zenit, men har fått en mer tilretteleggende rolle i laget etter Dzyuba kom. Selv om Hulk fortsatt scorer mye mål, har Dzyuba én scoring mer i både liga og Champions League.

Dzyuba har flere kvaliteter - som hodestyrke, oppspillspunkt og gode avslutningsegenskaper - som gjør ham til en klassisk nummer ni-spiss og en nøkkelmann i et Zenit som presterer over all forventning i Europa.

Strålende Zenit
Russerne står med tolv poeng av tolv mulige denne høsten, og sikrer gruppeseieren med poeng i dag. Valencia slo de imponerende 2-3 på Mestalla og de har rett og slett vært enormt solide denne høsten.

Vi våger oss ikke utpå et HUB-spill i denne kampen, for uavgjort virker å være et greit resultat for begge lag. Men vi backer likevel vår venn Artem Dzyuba til å score nok et mål.

Han fikk en treg start i Zenit-trøya, men står nå med imponerende tolv mål på de siste elleve kamper i alle turneringer for Andre Villas-Boas' Zenit.

Nå skal gjestene Valencia ha skryt for å ha vært solide defensivt i Europa denne høsten, med bare fem baklengs - tre av dem mot Zenit - i gruppespillet. Og i La Liga er det bare Atletico Madrid som har sluppet inn ferre mål, Valencia står med kun ni baklengs på tolv kamper der.

Det er imidlertid en lang skadeliste hos Valencia til kampen. Rodrigo, Negredo, Fuego, Piatti, Barragan og Mustafi mister alle kampen.

Artem Dzyuba har virkelig håndtert overgangen til Zenit strålende og han har levert sakene svært godt i Champions League.

2,95 på at han scorer igjen er et spennende spill med relativt høy risiko og blir dagens langskudd. Norsk Tipping har for øvrig plassert seg relativt høyt i markedet på Dzyuba-scoring.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus