Thomas Solvoll har langt Tippeliga-erfaring, og er nå tilbake i moderklubben Birkebeineren.
Thomas Solvoll har langt Tippeliga-erfaring, og er nå tilbake i moderklubben Birkebeineren. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Desperat jakter de hjemmeseier

Uten et eneste poeng på hjemmebane denne sesongen, er det klart for Birkebeineren hvor de må forbedre seg.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills øvrige fredagstips:
Dagens singel 1: Brann er bedre borte

Det er stille før stormen på dagens langoddsprogram.

Dagens singel
Birkebeineren - Pors Grenland, H 2,15

Dagens singel 2

Birkebeineren – Pors Grenland HHjemmelaget har en utrolig merkelig hjemmestatistikk og står med 0-0-6 på eget kunstgress. Uansett hvem de møter, vil det seg ikke på Årbogen.

Men bak resultatene ser vi mange jevne hjemmekamper. Var veldig nære å holde suverene Jerv til uavgjort, og har tapt flere kamper med kun ett mål. Det føles som et spørsmål om tid før det løsner for blåtrøyene.

– Mangler dyktighet
Kontaktperson i Birkebeineren, Arne Marcussen, mener forklaringen bak hjemmestatistikken er enkel.

– Vi mangler rett og slett dyktighet. Forrige hjemmekamp ledet vi 2-1 mot Fram langt uti andre omgang, før det raknet mot slutten, sier han.

Han påpeker imidlertid at fem av de seks hjemmetapene har vært med ett mål.

– Bortsett fra i 3-7-tapet for Strømsgodset 2 er det utrolig at vi ikke har tatt hjemmepoeng.

Bortesvake Pors
Pors Grenland er nesten like svake på bortebane og har 1-1-5 på reisefot. De har tatt tre poeng mot Ørn Horten, som nå er under streken, og berget uavgjort mot Odd 2.

Pors er inne i en forferdelig formkurve med fem tap på rad, og flere av dem mot antatt svakere lag. Nedrykksstreken er kun poenget bak telemarkingene, men prestasjonene i det siste har vist liten lyst om å distansere seg fra den.

Birkebeineren er fem poeng under streken, og er absolutt gode nok på reisefot til å berge seg. Derfor er de fullstendig avhengige av hjemmepoeng for å ha håp om å fornye kontrakten i andre divisjon.

I dag har de en nydelig mulighet til dette, med besøk av et borte- og formsvakt lag. At de tar sesongens første trepoenger hjemme til 2,15 i odds blir dagens singel.

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør