MIRAKELET I LYON: Seieren over Lyon i Frankrike vil bli husket i mange generasjoner fremover av Gent-fansen.
MIRAKELET I LYON: Seieren over Lyon i Frankrike vil bli husket i mange generasjoner fremover av Gent-fansen. Foto: Robert Pratta (Reuters)

Det belgiske underet kroner verket

Gent går videre til utslagsrundene med seier over Zenit, et Zenit som mangler en viss Hulk.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Tirsdag ble det glitrende treff på Nettavisens oddstips. Singelen med United-tap til 2,25 i odds og dobbelen med PSV-seier og Real Madrid-storseier til 2,71 i odds gikk inn av totalt tre oddstips.

Sportspills øvrige onsdagsmeny:
Oddstips 1: Det belgiske underet kroner verket
Oddstips 2: Thomas Müller leverer alltid
Onsdagens langskudd: Barcelona kan ta en hviledag

TV-kampene: Slik ser du ukens fotballkamper

V4: Ny smakfull lunsj
V76: Patricia danser unna igjen

Det er mye deilig fotball på langoddsprogrammet også denne onsdagen, med siste runde i Champions League for denne gang. I tillegg spilles en rekke håndball- og hockey-oppgjør, med kanskje NHL som mest interessante.

Dagens singel, innleveringsfrist klokken 20.40.
Gent - Zenit, H 2,30.

Hjemmelaget har virkelig hatt en strøken Champions League-høst så langt. Høydepunktet så langt kom i Lyon, da de slo franskmennene med 1-2 og sikret et nydelig utgangspunkt foran den sjette og siste runden.

De har vunnet de to siste europeiske kampene, tapt 1-2 borte for dagens motstander Zenit og Valencia (som slettes ikke er verst, tross alt) og har et uavgjortresultat hjemme mot Lyon. I den kampen fikk de to mann utvist.

Formen generelt er også bra. De spilte uavgjort i helgen, men har fem seire de siste syv i alle turneringer.

Forsvarer Gherson (0 kamper denne sesongen), forsvarer Elhamed (1 kamp), midtbanemannen Matton (seks kamper, fire mål), spissen Pedersen (4 kamper) og forsvarer Johansson (ni kamper) er alle ute, men ingen av dem er spesielt tunge fravær. Dejaegare, Nielsen og Milicevic er med i troppen igjen.

For hjemmelaget gjelder det nå å håndtere presset og utnytte det glitrende utgangspunktet de har sikret seg. Premien er stor om de klarer det.

Zenit uten Hulk
Vi har virkelig latt oss imponere av Zenit denne høsten. De har fem seire på fem kamper og har virkelig vært i glitrende offensiv form. Artem Dzyuba og Hulk har virkelig levert på øverste nivå i den gjeveste turneringen.

Derfor er det en enorm svekkelse at Hulk er utilgjengelig for denne kampen. Han har vært en av gruppespillets aller beste spillere denne sesongen, og har blitt en fenomenal tilrettelegger i tillegg til målscorer. Den svært ettertraktede og dyktige midtbanemannen Axel Witsel er suspendert, mens den pålitelige forsvareren Smolnikov er skadet. Tre tunge fravær for gjestene der, altså.

Selv om det er tidlig å snakke om en ordentlig formdupp, har de bare ett poeng de to siste ligakampene, også.

Her satser vi på at Gents enorme motivasjon utlikner kvalitetsforskjellen mellom lagene. En forskjell som er betraktelig mindre med tanke på Zenits tunge fravær.

Vi backer et heltent Gent, og tror de fullfører bragden med seier over Zenit i kveld.

Klikk her for å levere dette spillet!

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør