Leeds avsluttet 2014 med mager poengfangst og fikk heller ingen god start på året i cupkampen mot Sunderland forrige helg.
Leeds avsluttet 2014 med mager poengfangst og fikk heller ingen god start på året i cupkampen mot Sunderland forrige helg. Foto: Scott Heppell (Ap)

Det lukter League One av Leeds

Den gamle storklubben er i elendig form og står med begge beina i nedrykksstriden.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill lørdag:
Oddstips 1:
  Tottenham har noe på gang
Oddstips 2:
  QPRs utrolige statistikk
Oddstips 3: Valencia på medaljejakt
Tippetips:
   Newcastle skal få kjørt seg
Tour de Ski:
   - Weng burde vært favoritt
Skiflyging Kulm:  
Prevc skal være klar favoritt
V75 Biri lørdag:
   Tjomsland byr på en Kjempe

Lørdagens langoddsprogram er spekket med spennende vinteridrett, men det er også full rulle i Premier League, Championship, La Liga og Serie A og hockeyligaene Get-ligaen, NHL og SHL.

Dagens dobbel

Bolton - Leeds H
Bournemouth - Norwich H


Bolton – Leeds H 1,85
Bolton stod med åtte strake kamper uten tap før det ble 1-2 borte mot Huddersfield i romjulen. Manager Neil Lennon klagde på dommeren etter kampen og mente at laget tapte poeng grunnet to svake avgjørelser. Bolton falt uansett ned til 15. plass.

Var tilbake på vinnersporet med 1-0-seier over Wigan i FA-cupen for en uke siden.

Midtbanespilleren Lee Chung-yong spiller for Sør-Koreas i Asiamesterskapet og kan være uaktuell for Bolton hele januar. Forsvareren Matt Mills er trolig klar etter å ha hatt litt trøbbel med ankelen. Kantspilleren Rob Hall mister de to neste ukene, og fra før er Mark Davies, Joe Mason, Marc Tierney og Max Claytonute.

Leeds var i elendig form både før jul og i romjulen og har bare tatt ett poeng på de siste fem seriekampene. Startet året med 0-1-tap for Sunderland i FA-cupen og har bare scoret to mål på de siste seks kampene.

De svake resultatene har sendt den gamle storklubben helt ned til 20. plass, og det skiller bare ett poeng ned til Millwall på nedrykk.

Tidligere Liverpool-back Stephen Warnock er ute med skade, men forsvarskollega Jason Pearce kan være tilbake.

Leeds er ikke bare i forferdelig form, men er også ligaens nest verste bortelag (1-3-8 på 12 bortekamper). Vi tror klart mest på et Bolton som imponerte i desember.

Bournemouth - Norwich H 1,80

Bournemouth fosser videre i Championship og har fortsatt ikke tapt i serien siden september. Har fem strake ligaseiere og feide Rotherham ut av FA-cupen med 5-1 borte forrige helg.

Artur Borucs leiekontrakt er forlenget, og den solide Southampton-keeperen fortsetter dermed i mål for hjemmelaget. Manager Eddie Howe sparte en rekke spillere mot Rotherham og har en uthvilt og sterk tropp.

Store sprik i prestasjonene for Norwich om dagen. Har tapt for Preston (cup) og Reading (serie) i de to siste kampene, men knuste Millwall og Huddersfield henholdsvis 6-1 og 5-0 og spilte uavgjort borte mot sterke Derby i de tre kampene før det.

Ligger 13 poeng bak dagens motstander og har tre poeng opp til playoff.

Dette er første kampen til Alex Neil , som har tatt over manageransvaret etter Neil Adams. Alex Tettey, Carlos Cuellar, Lewis Grabban (sju mål) og Cameron Jerome (elleve mål) betegnes som usikre. Vadis Odjidja-Ofoe er trolig fortsatt ute.

Bournemouth har vært en klasse over Norwich mesteparten av sesongen og stiller skadefrie og fulle av selvtillit i dag.

Samlet odds for dobbelen: 3,33.