Zdenek Zeman krydrer hverdagen i Italia.
Zdenek Zeman krydrer hverdagen i Italia. Foto: Carlo Hermann (Afp)

Dette er Serie As galeste manager

Etter begrenset suksess i Roma, har Zdenek Zeman fått frie tøyler i Cagliari. Det har gitt mye mål.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny søndag:
Oddstips 2: Roma slår tilbake
Oddstips 3: Palermos supertalent avgjør
Tippetips: Barcelona leker ikke lenger
V4/V5 Täby: Galopp med Neuroth
V64 Ørebro:
Knallsuksess fredag - frekk V64-banker i dag

Vi har en strålende søndag foran oss med fotball fra hele Europa, og en rekke vintersportdueller på langoddsprogrammet.

Tipsmessig ble det en strålende lørdag for Nettavisen/Sportspill. Singelspillet på Rennes satt klokkerent lørdag kveld til herlig odds (2,60) og Charlie Austin gjorde som vi ba om i hjemmemøtet med Leicester. På vår langoddsdobbel røk vi dessverre på Burnley (1-1 hjemme mot Aston Villa) og på tippetipsene ble det en godt betalt tier (røk på Burnley og Bournemouth), men vi fanget Chelseas poengdeling borte mot Sunderland.

Søndag bankerspiller vi Roma i to dobler, og byr på et meget friskt singeltips fra Serie A, i tillegg til utførlig analyse av tippekupongen.

Dagens spill
Cagliari - Fiorentina, H 3,15

Dagens spill

Cagliari - Fiorentina H

Hjemmelaget har ikke fått den beste starten på sesongen, og står med 2-5-5 så langt. Zeman har ikke den beste troppen for hånden, og det tar tid å implementere en så drastisk endring i spillestid.

For Zeman er utvilsomt Serie As mest underholdende manager. Der han er, er også mål - 20-20 er målforskjellen på tolv kamper. Cagliari er ligaens mest målrike lag. Og etter å ha sett Cagliari ta avspark, er det ikke vanskelig å forstå hvordan. Der løper syv mann rett i angrep, noe som også gjør at Cagliari er blant ligaens mest gjestfrie lag rent defensivt.

På hjemmebane venter de fortsatt på en seier, men de har vært nære flere ganger. Mot de beste lagene har de virkelig hevet nivået sitt og 4-1-seieren mot Inter på Guiseppe Meazza var spesielt minneverdig. Vi sitter imidlertid med følelsen av at Cagliari må vinne hjemme på Sardinia til slutt, og i dag har de en god mulighet for det.

Colombi, Eriksson, Murru og Sau er alle skadet.

Ustabile Fiorentina
Vi hausset opp Fiorentina som en outsiderne til en topplassering denne sesongen, men så langt har Vicenzo Montellas menn slitt med å innfri dette. 4-4-4 er statistikken på tolv kamper, en uhyre ustabil trend.

På bortebane er ikke historien noe annerledes, og 2-2-2 er statistikken her. Fiorentina er fullt av gode enkeltspillere, men de har slitt med å spille godt i mer enn to kamper på rad denne sesongen. I tillegg har de Europa League og spilte så sent som torsdag mot Guincamp i Franrike - en kamp de til slutt vant.

Rossi, Bernardeschi og Pasqual er alle utilgjengelige.

Fiorentina har så langt ikke vist seg forhåndshypen verdig, og 3,15 er en hjemmeodds vi bare må teste.