Örebro har vunnet fire av lagets fem siste kamper og er helt ute av bunnstriden i Allsvenskan.
Örebro har vunnet fire av lagets fem siste kamper og er helt ute av bunnstriden i Allsvenskan. Foto: Kenny Tunmats/oskfotboll.se

Dette er Sveriges beste lag

Glem Malmö, Örebro er for tidene det sterkeste laget i Allsvenskan.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill mandag:
Oddstips 2:  
Allardyce-kjeft hjelper ikke
V4/V5:
  Vrien lunsj fra Romme

Det merkes at landslagspausen er over også på mandanges langoddsprogram. Det spilles kamper i både Premier League, Serie A, La Liga, 1. divisjon i Norge og flere andre europeiske ligaer.

Dagens oddstips

Örebro - Kalmar H

Örebro fikk en meget tung start på sesongen og var lenge involvert i bunnstriden. Den nye treneren Alexander Axén har imidlertid fått skikkelig sving på sakene i høstsesongen, og laget står med 4-0-1 på de siste fem kampene.

Dermed topper Örebro formtabellen i Allsvenskan, mens man på den virkelige tabellen ligger på niendeplass. Det skiller seks poeng ned til nedrykk før kveldens hengekamp, og fornyet kontrakt er så godt som sikret.

Skademessig ser det også veldig bra ut, og laget har fått to stabile målscorere i Alhassan Kamara og Marcus Pode.

Kalmar har hatt en helt motsatt formutvikling, noe som delvis kan forklares med en tøff skadesituasjon. Laget står med 2-1-3 på de siste seks kampene, og på de siste seks bortekampene er det blitt 0-1-5 og skrekkelige 3-14 i målforskjell.

Skadelisten er blitt litt kortere under landskamppausen, og i dag er nordmennen Tor Öyvind Hovda (Hønefoss) og Mats Solheim (Sogndal) tilgjengelige. Den defensive spilleren Stefan Larsson, midtsbanspilleren Ismael (årets Kalmar-spiller 2013), Emin Nouri (forsvar) og den unge midbanespilleren Filip Sachpekidis er fortsatt uaktuelle. I tillegg er den meget viktige midtstopperen Marcus Nilsson ute med karantene.

Det meldes om at enstusiasmen rundt Örebro SK igjen er på tobb blant byens innbyggere, og det er ventet mye folk og god stemning på dagens kamp på kunstgresset på Behrn Arena. Det er et underlag Kalmar ikke er så godt vant med, og vi spiller H til 2,00 i dagens oddstips.


sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus