Nancy-fansen har hatt svært lite å juble for i vinter.
Nancy-fansen har hatt svært lite å juble for i vinter. Foto: Romain Lafabregue (Afp)

Dette laget burde aldri ha vært favoritt

Nancy har tatt ett poeng på de siste sju kampene, men har likevel lavest odds på bortebane.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrige tips fra Sportspill fredag:
Tippetips:
  Blir det 12 rette igjen?
Dagens langskudd:  
Målrush for tidligere Lyn-spiss
V65 Östersund:
En tøff banker
V65 Jarlsberg:  Jackpotfest med Høitomt

Fredagens langoddsprogram består blant annet av kamper fra Bundesligaen, Championship, Ligue 1 og Ligue 2. Det er også verdenscup i langrenn og hopp på menyen.

Nancy har tatt ett poeng på sju kamper, men har likevel lavest odds på bortebane.

Dagens dobbel

Nimes - Nancy H
Brest - Orleans H


Nimes – Nancy H 2,70

Onsdag denne uken lanserte vi Groningen til flotte 2,80 i odds som dagens spill mot Vitesse Arnhem i den nederlandske cupen. Groningen ligger over Vitesse å tabellen og er et meget sterkt hjemmelag, mens Vitesse har gjort det svakt på bortebane. Vi argumenterte derfor for at oddsen på H var fullstendig feilsatt. Groningen vant 4-0, og det ble en fin kveld for alle som fulgte tipset.

I dag sitter vi en tilsvarende følelse for kampen Nimes – Nancy.

Nimes har tatt et byks bort fra bunnstriden takket være tre trepoengere på rad og ligger nå på tiendeplass. Det skiller fem poeng ned til Champois på nedrykk og åtte opp til Dijon på den siste opprykksplassen. Kommer fra en spektakulær 5-4-seier på bortebane over topplaget Dijon, så stemningen i laget er garantert god.

Har Ousmane Cissokho ute med skade og noen usikkerhetsmomenter i troppen, men lagoppstillingen blir sterk selv om de usikre spillerne ikke skulle bli klare.

Nancy ligger på samme poengsum som Nimes, men har hatt en stikk motsatt formkurve. Etter å ha tapt for fortapte Arles forrige runde, har laget tatt kun ett poeng på de siste sju kampene. En utrolig utvikling for laget som lå på andreplass før nedturen startet.

Fraværsmessig ser det nokså greit ut.

Nimes er i godt slag, spiller på hjemmebane og møter et Nancy som presterte årsverste forrige runde. At H betales med 2,70 i odds, mens Nancy-seier gir 2,3 ganger pengene tilbake, er en gåte for oss.

Kampen kan ikke spilles som singel, og vi kombinerer med et annet objekt fra Ligue 2.

Brest – Orleans H 1,60
Brest tok en sen og meget viktig borteseier over Angers forrige runde og klatre opp på andreplass på tabellen. Det er en plassering som gir direkte opprykk. Ifølge rapportene var det en jevn affære, men Brest spile mer offensivt en vanlig på bortebane og fikk betalt med tre poeng på et selvmål på overtid.

Stod med 1-2-2 på de fem siste kampene før oppgjøret mot Angers, så seieren var også viktig for selvtilliten i laget.

Midtstopperen Simon Falette er tilbake etter karantene, men midtbanespilleren Alexandre Cuvillier er ute med skade.

Orleans har spilt uavgjort i sine tre siste kampet, blant annet mot tabelljumboen Arles, og ligger utsatt til på 13. plass. Det skiller bare ett poeng ned til Chamois på nedrykk.

Lagets dødballspesialist og toppscorer Loic Puyo har vært ut med skade de to siste kampene, og det er usikkert om angriperen blir klar til kveldens match. Spissen Luigi Glombard er suspendert, og lagets angrep vil være svekket hvis begge to må stå over.

Brest har ennå ikke tapt på hjemmebane (7-3-0 og 15-4 i målforskjell), og vi tror laget tar et nytt steg mot opprykk i kveld.

Samlet odd for dobbelen: 4,32.

Mest lest