Foto: Reuters/Scanpix

Djokovic kan få drømmen oppfylt

Søndag er det finale i French Open i tennis og Nettavisens tennisekspert tror Novak Djokovic endelig lykkes i den prestisjetunge turneringen.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Denne artikkelen er tilrettelagt av Kurt Leirvåg. Tips og analyse er utarbeidet av Nettavisens tennisekspert Rolf Lerum.

Fem dager før fotball-VM starter og med full runde i både Tippeligaen og 1. divisjon mandag 2. pinsedag, er det alt annet enn et spenstig langoddsprogram vi tilbys søndag. Det soleklare høydepunktet er naturligvis finalen i French Open i tennis mellom Rafael Nadal og Novak Djokovic. Vi nøyer oss med dette oddstipset søndag og kommer fryktelig mye sterkere tilbake mandag.

Merk spillestopp på tennisfinalen er kl 14.55

Vi får altså den finalen som de aller fleste håpet på. Dette er et av tennishistoriens største rivalerier, og innbyrdes mellom disse to gigantene i tennisen står det 22-19 i favør gruskongen Nadal. Hvordan blir så denne finalen, og hvem har de beste kortene på hånden?

Vi begynner med litt info om Nadal. Han slo en totalt utslitt Murray i Semifinalen, og man skal være forsiktig å overvurdere den prestasjonen. Når grusen tørket opp i kvartfinalen, så snudde han kampen mot Ferrer, og de to siste settene var enormt bra. I de fire første rundene så møtte han ikke noe, og Nadal har fått det billigere enn hva vi trodde på forhånd.

Djokovic har møtt på betydelig tøffere motstand på sin vei, og med få unntak så har han imponert oss veldig. I semifinalen så gjorde han narr av formspilleren Gulbis i de to første settene. Så fikk han en reaksjon, virket plutselig veldig sliten, slet i varmen, og gav i fra seg et sett. Kom så tilbake, og avgjorde kampen greit uten at Djokovic var helt på topp i slutten av kampen. I kvartfinalen så hadde han god kontroll på servespesialisten Raonic, og han vant greit en tresetter da.

I spillboksen under kan du levere singelspill på denne kampen. Artikkelen fortsetter under spillboksen.


For å underbygge vårt tips på Djokovic denne søndagen så vil vi si følgende : Han har slått Nadal de fire siste gangene de har møttes. Han slo Nadal på grus i Roma i uke 20. Han har slått Nadal i to av de siste tre gangene de har møttes på grus. Tapet kom i semifinalen i French Open i fjor, hvor Djokovic tapte en femsetter som han kanskje burde ha vunnet. Dette blir jevnt, og dette blir garantert en fantastisk kamp, men vi holder altså en knapp på Djokovic i jakten på sin første French Open tittel.


Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør