Arturo Vidal og Paul Pogba er to av stjernene på Juventus' fryktinngytende midtbane.
Arturo Vidal og Paul Pogba er to av stjernene på Juventus' fryktinngytende midtbane. Foto: Marco Bertorello (Afp)

Dobbel-moro i Serie A

Serie A er endelig tilbake, og vi satser på oddsgevinster allerede fra første dag.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Øvrig innhold fra Sportspill lørdag:
Tippetips:
  Ny 12-er i dag?
Dagens dobbel 1:
  Falcao tilbake der han slapp
Singelspill:
  Senker han gamleklubben ogs
Spill her:
  SuperLotto og Gull-Lotto samme kveld!
V75 Drammen:
  Voldsomme penger i omløp

Det er full rulle i alle de store ligaene i Europa i dag, og vi står derfor overfor et svært innholdsrikt langoddsprogram.

Dagens dobbel 2

Chievo - Juventus B
Roma - Fiorentina H


Chievo – Juventus B 1,45
Serie A sparkes i gang klokken 18 i kveld av to lag som trolig til å kjempe i hver sin ende av tabellen.

De gule eslene fra Verona hadde ingen god sesong i fjor, og var faretruende nær Serie B før sesongslutt. Kun en elendig avslutning av lagene under gjorde at Chievo fortsatt er på øverste nivå i Italia.

De har forsterket laget med blant andre Valter Birsa fra Milan og Mxi Lopez, og det trengs dersom man skal forbedre 16. plassen fra forrige sesong. Var veldig svake på hjemmebane, der man bare vant 6 av 19 kamper og tapte 11.

Til kveldens kamp er spissen Serigio Pelisssier ute med karantene.

Juventus var det klarte beste laget i ligaen forrige sesong og blir sterkere og sterkere for hvert år.

Spesielt midtbanen er av det imponerende slaget, med spillere som Andrea Pirlo, Arturo Vidal, Paul Pogba, Kwadwoh Asamoah og Claudio Marchisio.

Arturo Vidal har vært koblet til en rekke storklubber denne sesongen, men chileneren spiller fortsatt for Juve. Toppscorer Ciro Immobile er imidlertid gått til Dortmund.

I tillegg har de hentet noen spennende navn. Alvaro Morata var en publikumsyndling i Real Madrid, men fikk aldri sitt ordentlige gjennombrudd. For spanjolen kan Juventus vise seg å være en fin klubb å slipe talentet sitt. Patrice Evra er hentet fra Manchester United for å styrke backplassen.

Massimiliano Allegri har tatt over skuta etter at Antonio Conte sluttet i midten av juli.

Juventus har hatt et meget godt tak på dagens motstander de siste sesongene, og vi tror klart mest på borteseier selv om man alltid bør være litt forsiktig når det er snakk om serieåpning.

Roma – Fiorentina H 1,65
Hovedstadslaget kom som en komet i forrige sesong, og Rudi Garcias mannskap var laget som startet best av samtlige i Europas beste ligaer. De spilte dog altfor mange uavgjortkamper i løpet av sesongen, og kunne faktisk vært med helt i teten om de avgjorde flere kamper i sin favør.

I tillegg er det også viktig å bemerke at deres 85 poeng fra i fjor hadde holdt til ligatittel syv av de ti siste sesongene. Det sier litt om både Romas eventyrlige gjenopplivning og Juventus' imponerende fjorårssesong.

Fjorårssesongen ga Romas eiere blod på tann, og nå har de virkelig rustet opp foran sesongen. Ashley Cole, Urby Emanuelson, Juan Iturbe, Seydou Keita og Konstantinos Manolas er alle solide spillere som kan forsterke førsteelleveren.

Savnet av Mehdi Benatia, som gikk til Bayern München for 30 millioner euro, blir imidlertid stort. En gigant av en stopper, som var meget viktig for Roma i fjor.

De fiolette fra Firenze var tidvis en fryd å se på i fjor, men fikk mange problemer som ødela det som virkelig kunne blitt en god sesong. Giuseppe Rossi viste at han er en spiss i verdensklasse, men sammen med Mario Gomez tilbrakte han mesterparten av sesongen skadet. Troppen er omtrent den samme som forrige sesong.

Juan Cuadrado, som hadde fire målgivende pasninger for Colombia i VM og som har vært i søkelyset til mange storklubber i sommer, står over med karantene. I tillegg er nevnte Rossi skadet. Samlet er dette en klar svekkelse av Fiorentinas offensive styrke. Forvareren Facundo Roncaglia er også uaktuell.

Roma har vunnet fem kamper på rad i serie og cup mot dagens motstander og bør ha gode vinnersjanser med tanke på Fiorentinas fraværsproblemer.

Samlet odds for dobbelen: 2,39

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør