Bologna-spillere avbildet i forbindelse med en Serie A-kamp mot Juventus i 2013.
Bologna-spillere avbildet i forbindelse med en Serie A-kamp mot Juventus i 2013. Foto: Vincenzo Pinto (Afp)

Dobbel til 3,47 i odds

Sjekk hvordan vi skal tjene penger tirsdag kveld.

Kommersielt

Øvrige tips fra Sportspill tirsdag:
Dagens dobbel 2: 
Målfattige opprykksdramaer
V5 Forus:   Spennende lunsj
V4 Romme:  Witasp er nøkkelkusken
V64 Jägersro:   Dollars-jubel i kveld

Tirsdagens oddsprogram  består av diverse fotballkamper fra Sverige, Italia, Tyskland og Polen. Det spilles også matcher i French Open.

Jönköping – Sirius H 1,95
Jönköping var tippet som en av de heteste opprykkskandidatene før sesongstart, og det er ingen tvil om at smålendingene har innfridd så langt. På 11 kamper er det blitt 28 poeng, og samtlige 6 hjemmekamper er vunnet.

Forrige runde ble det en arbeidsseier borte mot Utsikten, der toppscorer Tommy Thelin snudde 0-1 til seier i sluttminuttene. Det er sterkt å ta tre poeng på den måten, og det lukter opprykk av laget som ikke har spilt i Allsvenskan siden 1969.

Det begynner også å bli en del år siden Sirius spilte på øverste nivå, faktisk samme år som undertegnede ble født (da er det bare å gjette). Laget rykket opp til Superettan i 2013 og hadde et fint comeback i den divisjonen som endte med sjetteplass.

Så langt denne sesongen er det bare blitt ett tap, men laget fra Uppsala spiller for ofte uavgjort for å henge med helt i teten. Det er spesielt på bortebane poengdelingene har haglet på vårparten (0-4-1 på fem kamper).

Det er et meget tett kampprogram i Superettan om dagen, og trener Kim Bergstrand varsler at det er en del trette ben og noen småskader i troppen.

Hjemmelaget stiller med samme lag som sist, noe som innebærer at Viktor Rönneklev (forsvar) og ungguttene Simon Dimitrijevic og Markus Tegebäck mangler.

Jönkoping vant begge kampene mot Sirius forrige sesong. Det samme skjedde også den nest siste gangen lagene spilte i samme divisjon (2010).

Jönköping spiller med en enorm selvtillit på hjemmebane, og vi tror på tre nye poeng i kveld.

Kampstart: 19.15.

Objektet kan dessverre ikke spilles som singel, og vi kombinerer med en kamp fra Italia.

Bologna – Avellino H 1,78
Opprykkskvalifisering Serie B. Semifinale, første kamp endte 1-0 til Bologna.

Bologna rykket ned som det nest svakeste laget i Serie A forrige sesong, men har brukbare muligheter til å returnere på første forsøk.

Laget kjempet lenge om direkte opprykk, men spilte litt for mange uavgjort matcher på tampen av sesongen og måtte nøye seg med fjerdeplass.

Diego Perezhar fått ødelagt sesongen av skader, og kapteinen spiller ikke i kveld. Daniele Gastaldello, Franco Zuculini (midtbane) og Gennaro Troianiello (midtbane) rekker heller ikke kampen. I tillegg er det usikkerhet rundt midtstopperen Domenico Maietta.

Avellino kom med i opprykkskvalifiseringen som det svakeste av de seks lagene, og det var kun målforskjellen som skilte ned til Livorno på niendeplass.

I den første kvalikrunden ble Spezia beseiret etter ekstraomganger på bortebane, men med 0-1 fra hjemmekampen mot Bologna kan det bli tungt å ta seg videre til opprykksfinalen.

Troppen er skadefri, men forsvareren Fabio Pisacane står over med gule kort.

Bologna har langt mer rutine enn et Avellino som har surret rundt i lavere divisjoner siden nedrykket fra Serie A i 1988. Vi tror hjemmelaget tar seg til opprykksfinalen, men det er en viss uavgjortfare ettersom det er et resultat som holder for Bologna.

Kampstart: 18.30.

Samlet odds for dobbelen: 3,47.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus