(FOTO: AFP/SCANPIX)

Duket for nye cupbomber

FA-cupen har falt i status, og Nettavisen tror oddsspillerne kan glede seg over en ny runde spekket med overraskelser til solid utbetaling.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Resten av dagens kamper og tips

Statistikkguide for håndball, fotball og ishockey

For bare noen år tilbake var nedprioritering av FA-cupen unntaket fra regelen. I takt med at det økonomiske skillet mellom Premier League og resten av ligasystemet har økt, er det nå nedprioritering som er regelen for de utsatte lagene.

Klar trend
Premier League-klubbene entret som vanlig FA-cupen i 3. runde denne sesongen. Reading, Bolton, Birmingham, WIgan, Sunderland, Fulham og Derby er de syv svakest plasserte lagene i den øverste divisjonen. Sunderland og Wigan møttes med resultatet 0-3, mens kun Derby tok seg videre blant de fem øvrige. Det skjedde etter straffesparkkonkurranse mot svake Wednesday. Kun Reading hadde motstander fra samme nivå.

Også denne helgen er det lag med klare ambisjoner i seriespillet i aksjon. Flere av topplagene i Championship stilte ikke toppet i den 3. runden, og kan ryke til hyggelig odds. Afrika-mesterskapet svekker klubbene fra Premier League i større grad enn motstanderne, og dermed er det all grunn til å satse på overraskelser også i 4. runde.

Nettavisen kommer med tips, analyser og spillforslag i Oddsmagasinet lørdag morgen.

Forsiktig fredagsdobbel
Et par kamper er aktuelle for spill også i dag. Cheltenham har fått en pangstart på det nye året, og 2,60 kan brukes mot godt plasserte, men bortesvake Carlisle. Vi kombinerer med uavgjort i kveldens portugisiske innslag, men kunne like gjerne endt opp med Northampton. 3,80 for ettmålsseier til Elfenbenskysten er blant de bedre tilgjengelig på markedet, men vi står over selv om antallet knappe seirer har vært overraskende høyt så langt i Ghana. Mer om disse og resten av kveldens vurderte objekter finner du via lenken øverst i artikkelen.

Mest lest