Den tidligere VIF-spissen Vidar Kjartansson (t.h.)  skal forsøke å skyte Maccabi til Europaligaen denne sesongen. AFP PHOTO / JACK GUEZ
Den tidligere VIF-spissen Vidar Kjartansson (t.h.)  skal forsøke å skyte Maccabi til Europaligaen denne sesongen. AFP PHOTO / JACK GUEZ Foto: Jack Guez (AFP)

Eks-eliteserie-toppscorer skal tjene penger for oss

Husker du Vidar Kjartansson? Den tidligere toppscoreren i eliteserien skal tjene penger fos oss torsdag.

Kommersielt

Sportspills øvrige torsdagsmeny:
Oddssingel 1: Sarpsborg 08 skal redde den norske æren
Oddssingel 2: AIK gjør jobben i Irland
Oddssingel 3:
FC København må ikke vinne
V65 Øvrevoll:
Storløpskveld på Øvrevoll
V65 Bergen: V65-jackpot med Wiig i hovedrollen
V4 Bollnäs
: Nye utfordringer til lunsj
V5 Momarken: En klink svenske i lunsjen
Overgangsvinduet: Sjekk siste nytt

Torsdagens langoddsprogram består i all hovedsak av kamper fra 1. kvalifiseringsrunde i Europa League. Hele 40 kamper skal faktisk spilles. Tour de France ruller videre, mens det er klart for begge semifinalene for kvinner i Wimbledon-turnerigen i tennis.

Kroatia ga storfangst onsdag
Det ble full pott for våre tips til semifinalen mellom Kroatia og England onsdag. Vårt hovedtips var uavgjort etter ordinær tid til flotte 3,05 i odds. I tillegg lanserte vi spill på at Kroatia går til finale til 2,15 i odds. Sist torsdag før kvartfinalene, lanserte vi også spill på at Kroatia tar seg til VM-finale. På det spillet fikk vi pene 2,65 i odds og også dette spillet ble løst inn etter gårsdagens semifinale.

Ferencvarosi Tc - Maccabi Tel Aviv 3,00 - 3,05 - 2,00 B (spillestopp kl. 1855)


Ungarske Ferencvarosi gikk videre fra denne runden sist sesong, da de slo ut Jelgava. De røk imidlertid ut i den andre kvalikrunden mot danske FC Midtjylland.

Det ungarske laget trenes av den tidligere tyske landslagsspilleren Thomas Doll, og de håper å ta seg lenger i Europaliga-kvaliken denne sesongen enn de gjorde forrige sesong.

Men jeg tror de kan få problemer med å gå til andre kvalikrunden denne gangen. Ferencvarosi møter nemlig israelske Maccabi Tel Aviv som jevnlig spiller i Europaliga- og Mesterliga-kvaliken. Den erfaring er gull verdt.

Maccabi har kvalifisert seg for gruppespillet i Europaligaen fem ganger siden 2011. De klarte ikke gå videre fra gruppespillet sist sesong, men de hadde en del bra enkelt resultater. Israelerne slo blant annet spanske Villarreal på bortebane.

Ferencvaros er en av Ungarns største klubber. De scoret i alle kvalikkampene sist sesong. At de scoret mot latviske Jelgava var ikke noe å snakke høyt om, men de scoret to ganger hjemme mot FC Midtjylland. Det er et varsku for Maccabi.

Problemet til ungarerne er at de har vært svake defensivt. Siden 2014 har Thomas Doll sitt mannskap kun klart å holde nullen i én av seks hjemmekamper i Europa. Jeg tror de kommer til å få trøbbel mot et Maccabi-lag som scoret i alle åtte kvalikkampene sine sist sesong.

Den tidligere Vålerenga-spissen Vidar Kjartansson er mannen som kan skyte israelerne til gruppespillet. Han var toppscorer i eliteserien før han ble solgt til kinesisk fotball for 20 millioner kroner i 2015. Islendingen er en viktig brikke hos israelerne, og han har scoret i den nsiste oppkjøringskampen mot Drutex-Bytovia.

Maccabi Tel Aviv scoret i alle fire bortekampene i Europaliga-kvaliken sist sesong. De skal være i stand til å bryte ned et Ferencvaros-llag som sliter bakover. Jeg tror Vidar Kjartansson og Maccabi vinner denne matchen.

Klikk her for å levere dette tipset

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør