Moldes Thomas Kind Bendiksen er opprinnelig fra Harstad og spilte for Harstad fotball i ungdomsårene.
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
Moldes Thomas Kind Bendiksen er opprinnelig fra Harstad og spilte for Harstad fotball i ungdomsårene. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix Foto: Carina Johansen (NTB scanpix)

En godbit fra nord

Det er sjelden Nettavisen lanserer Harstad fotballklubb på Langoddsen. Lørdag er det flott odds på laget i hjemmemøtet mot Finnsnes i 2. divisjon.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 2: Tyskland får ingen walkover mot Sverige
Tippekupong: Helnorsk kupong og ca 3,5 mill i bonuspotten
Tippeligaen: Oversikt over skader/karantener
TV-fotball: Oversikt over helgens TV-sendte kamper
V75 Forus: Dobbel sjuerpott og V75-start kl 18.30
V4 Lindesberg: En lunsj vi liker
Tippeligamagasinet: Se ukens episode

Lørdagens langoddsprogram er preget av at sommerstillhet i Europa, men heldigvis er Tippeligaen i gang igjen etter landslagspausen. Utvalget besåt i all hovedsak av norsk fotball, men det er er også U21-EM, det er åttendelsfinale i fotball-VM for kvinner mellom Tyskland og Sverige og det er kamper fra Copa America. 

Harstad - Finnsnes H 2,40
2. divisjon avdeling 1 og møte mellom to lag fra Troms.
Harstad fikk en svak start på sesongen, men har klatret til midten av tabellen i Oddsen-ligaen avdeling 1 etter å ha beseiret de lokale rivalene Mjølner og Tromsdalen de to siste rundene.Overrasket med å slå normalt hjemmesterke Tromsdalen på bortebane i siste kamp før pausen, men det skal tillegges at Tromsdalen fikk en mann utvist allerede etter 17 minutter i den kampen. 1-1-2 på hjemmebane. 

Assistentrener Pål Berg i Harstad kunne fortelle Nettavisen at lagets prestasjoner i starten av sesongen, var preget av at laget kom sent i gang med sesongforberedelsene i vinter og at laget har sett merkbart forbedret ut på slutten. Med mannskapet ser det bra ut.

Finnsnes rundspilte Lyn i første omgang sist og ledet 4-0 allerede etter 38 minutter. Bunnlaget fra Oslo kom imidlertid mer med i kampen etter hvilen, og oppgjøret endte til slutt 4-2. Finnsnes var dermed tilbake på vinnersporet etter stygge tap mot Stabæk 2 og Grorud og ligger på sjetteplass.Variable 2-0-2 på bortebane.

Tilsvarende oppgjør forrige sesong endte med 2-0 til hjemmelaget og i april møttes lagene i cupen på Finnsnes. da vant Finnsnes 3-0, men svært mye tyder på at strykeforholdet er markant endret siden den kampen. Norsk Tipping og bookmakerne har overraskende nok gjort Finnsnes til ganske klar favoritt her. Vi takker og bukker og var aldri i tvil om å lansere hjemmeseier til Harstad i denne kampen. Oddsen for hjemmeseier er spreke 2,40 og kan spilles singel.

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør