Foto: Pa Photos

En skikkelig frekkis

Vi byr på en frisk dobbel til fem ganger i pengene i lørdagens engelske oddsdobbel.

Denne saken inneholder kommersielle lenker til Norsk Tipping

Sportspills meny lørdag:
Oddstips 1: Gedigen nedtur i Gøteborg
Tippetips: Portsmouth trenger et mirakel

V75 Bjerke: Ei dronning som innfrir

Eksperten: Nytt travkonsept gir større vinnersjanser

Lørdagens langoddsprogram er naturligvis preget av at det pågår VM-kvalifsering, og dermed er det ingen av de store ligaene som spilles i helgen. Likevel synes vi programmet lørdag er bra, og vi har flere interessante objekter å by på. Det er en rekke VM-kvalifiseringskamper fra Afrika på dagens program og selvsagt for oss nordmenn høyinteressante Kypros mot Sveits. I England det full pakke i de lavere divisjonene, og det spilles hockey både i Norge og Sverige. Vinteridretten er med også denne helgen og i Falun skal det avgjøres om Petter Northug vinner verdenscupen.

OBS! Nå kan alle spille uten kortleser

Dagens langskudd
Portsmouth - Coventry H 2,85

To fordums storheter som sliter både med det sportslige og det økonomiske. På 39 kamper er det blitt 31 poeng, noe som ikke holder til annet enn sisteplass. Opp til sikker plass skiller det åtte poeng når sju serierunder gjenstår. Formen er imidlertid ikke så verst: 2-2-1 på de siste fem, og forrige helg ble det 1-1 borte mot serieleder Doncaster. Coventry har tatt 29 poeng mer enn dagens motstander og ligger på 8. plass og har kun tre poeng opp til playoff. 36 av 60 poeng er tatt på bortebane, hjemme er ikke tallene bedre enn 6-6-8. Har tatt sju av ni mulige poeng på de siste tre. Kaptein Carl Baker som har 14 seriemål for Coventry denne sesongen, spiller ikke i ettermiddag. Toppscorer Leon Clarke er fra tidligere uaktuell på grunn av skade. I tillegg er fire andre spillere uaktuelle. Norsk Tipping har gjort Coventry til klar favoritt her, det er vi helt uenige i. 2,85 for at Portsmouth holder liv i håpet om videre eksistens i denne divisjonen er mer enn spillbart og et klart langskudd for oss lørdag.

Shrewsbury - Oldham B 2,60
Meget viktig kamp i nedrykkstriden. Shrewsbury ligger på 18. plass, og det seks poeng ned til nedrykk. Laget har spilt én kamp mer enn Scunthorpe på nedrykk, så plassen er ikke sikret. Har tatt fire poeng på de to siste kampene, men tapte de tre siste før det, så formen er variabel. 6-7-6 på hjemmebane totalt. Oldham ligger på den siste sikre plassen, ett poeng over Scunthorpe, men har spilt en kamp mindre enn Scunthorpe, og slikt er viktig nå som det er få serierunder igjen. Vant 3-0 over bunnlaget Hartlepool sist, i Lee Johnsons debut som manager. Hadde fire strake tap før den kampen, og står med 5-3-10 på bortebane totalt. Oldham spilte på seg selvtillit og kan få et oppsving med ny manager. 2,60 for borteseieren her må testes som et flott langskudd.

Klikk her for å lese mer om Eksperten og spille Nettavisens V75-lag

Dagens avslag
Swindon - Notts County
Swindon ligger på tredjeplass, og det er bare ett poeng opp til Brentford på direkte opprykk. Vant 2-0 borte mot sterke Yeovil sist helg, men tapte for opprykksrival Brentford nest sist og spilte 2-2 mot Walsall tredje sist. Brukbare 8-7-4 på hjemmebane. Notts County ligger på 11. plass, og det skiller seks poeng opp til playoff. Laget har imidlertid spilt én kamp mindre enn lagene på de to nederste playoffplasene, så drømmen om opprykk er fortsatt oppnåelig. Har 3-3-1 på de siste sju seriekampene og har vært involvert i mange målfattige oppgjør de siste rundene. Spiller svært mye uavgjort på bortebane (6-10-3). 1,50 på hjemmeseier her blir nok med på mange oddskuponger i dag, men Notts County har altså kun tapt tre av nitten bortekamper. Vi sier NEI TAKK.

Norsk Tipping

Dagens spill
Colchester - MK Dons

Colchester har fått en luke i nedrykkstriden takket være fine 3-2-1 på de siste seks seriekampene. Det har ført laget opp på 43 poeng totalt og når sju serierunder gjenstår, er det fem poeng ned til Scunthorpe som ligger på øverste nedrykksplass. Har sin klare styrke på hjemmebane (7-3-9). Colchester må riktignok unnvære George Porter i ettermiddag da han starter sin sin første av tre kampers karantene, men tre spillere vender tilbake etter henholdsvis karantene og skader.

MK Dons har ni poeng opp til Tranmere på playoff, og opprykkstoget er trolig gått for denne gang. Er er at av seriens beste hjemmelag (10-4-5), men sliter som vanlig på bortebane (4-8-7). MK Dons har mange fravær og må i tillegg unnvære forsvarsspilleren Antony Kay i ettermiddag, som starter sin første av tre kampers karantene.

Formsterke Colchester må ha en ypperlig mulighet til å skaffe seg ytterligere forsprang i bunnstriden i ettermiddag og til herlige 2,85 i odds, er det ingen grunn til ikke å angripe denne. Kampen kan dessverre ikke spilles som singel, så vi må kombinere.

Crawley - Crewe
Crawley står med fire uavgjorte på rad og ligger på 14. plass. Opp til Tranmere på playoff skiller det ti poeng, men Crawley har to kamper til gode, så et ørlite håp kan det være dersom laget vinner sju av sine ni siste seriekamper. 6-7-5 på hjemmebane. Kaptein Josh Simpson (m) har mistet de seks siste seriekampene, mer er ventet tilbake i ettermiddag. Joe Walsh (f) og Aiden O'Brien (a) er begge på landslagsoppdrag.

Crewe har tatt ett poeng mer enn Crawley og har også to kamper til gode på flere av lagene over på tabellen, og har altså ni poeng opp til playoff. Snudde 0-1 til 2-1 seier hjemme mot MK Dons tirsdag. Borte står laget med 6-6-7. Mathias Pogba scoret begge målene i snuoperasjonen mot MK Dons, men han er nå på landslagsoppdrag med Guinea. Ellers er det ingen nye fravær for Crewe.

To lag i midtsjiktet dette altså og normalt er det fordel hjemmelaget i slike oppgjør og når Crewe må unnvære sin beste spiller i ettermiddag tar vi med denne på dobbelen. 1,90 for hjemmeseier er helt grei betaling. Vi får dermed en dobbel til friske 5,42 i odds og vår innsats er som vanlig 100 kroner.

Spilleforslag 2 lørdag (spillestopp kl 15.55):
Kamp 88 Colchester - MK Dons 2,85 3,05 2,00
Kamp 94 Crawley Town - Crewe 1,90 3,15 3,00
Klikk her for å levere denne dobbelen (innsatsen styrer du selv)

Nyttige lenker for odds og tipping:
Langoddsprogrammet
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!
Følg kampene LIVE her
Øk vinnersjansene med systemspill

Mest lest

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vi vil helst at du er med på diskusjonen under fullt navn, men aksepterer at det kan finnes gode grunner for å være anonym. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør